Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Asszociációs játék. :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Szólánc.
- Emlékszik erre valaki?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Egy korszak vége
- DPD tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
dangerzone
addikt
válasz Shin Chen #637 üzenetére
Hát én ilyennel még személy szerint nem találkoztam, pedig már a 3. munkahelyem. Ugyannyit keresek, mint egy német, hasonló tapasztalattal / munkakörben. 3 év alatt ha 10x voltam benn többet az irodában, mint 8,5 óra. Normális cégnél nem történhetnek meg ilyenek. Nem szabad hosszú távon csak azért elvállalni valamit, mert "többet fizet", ha közben kicsinálnak. Sok a lehetőség, tovább kell lépni ilyenkor, és kész.
A német nyelvhez való hozzáállásban láttam kisebb eltéréseket. Azon a helyen, ahol kb 90% német dolgozott, senki nem gesztikulált jobban, csak mert külföldi nevűv emberrel beszélt. A mostani helyemen, kb 50% a külföldi / 1. generáció bevándorló, itt inkább a hochdeutschot nyomatják, és elmondják még egyszer, ha látják valakin, hogy nem érti. Persze emellé az kell, hogy lássák rajtad, hogy megoldod a rád bízott feladatokat.
De ezzel a nyelv témával amúgy úgy vagyok, hogy én jöttem ide, nekem kell alkalmazkodnom. Fejleszteni kell a németet folyamatosan. A normálisabb németek partnerek ebben. Gyökerek meg minden hol vannak, azokkal nem kell különösebben foglalkozni.
[ Szerkesztve ]
-
dangerzone
addikt
válasz Bennyboy #594 üzenetére
Beilleszkedésben nagymértékben segít, ha beszéled a helyi nyelvet, vagy sok a külföldi, akikkel egy erősebb angollal már lazábban tudsz haverkodni. De mindenképpen neked kell külföldön kezdeményezni. Az, hogy melyik ország, függ még attól is, milyen területen szeretnél elhelyezkedni, milyen tapasztalattal rendelkezel, mik az igényeid és elvárásaid.
Példa, ha valaki beszél németül, és az autók a mindene, nem veti meg a csapadékosabb időjárást és nincs nagy elvárása a kajával szemben, akkor Németország. Ha szörfözni akarsz, utálod a hideget, szereted a tengeri kajákat, beszélsz valami latin nyelvet, akkor meg inkább Dél-Európa.
Ha mindegy, csak el innen valami jobb státuszú helyre, akkor meg igazából a legtöbb nyugat-európai nagyvárosban el lehet boldogulni, haverokat szerezni.
-
dangerzone
addikt
válasz Shin Chen #585 üzenetére
Az jo, akkor nem adnak el. Mondjuk diplomaval, mernöki munkakörrel, es C1 nemet nyelvtudassal en inkabb stepstone.de-n neztem volna munkat valami nemet nagyvarosban / nemet cegnel. De vegülis ilyen skillekkel elvileg akkor sincs nagy gond, ha nem jönne be ez a mostani lehetöseg a magyar ceggel. Csak tartsd aktualisan a nemet nyelvü öneletrajzod, jarj nyitott szemmel, meg probald a lehetösegekhez merten fejleszteni magad.
En 5000 euroval vagtam neki Nemetorszagnak anno, szinten C1-es nyelvtudassal, es par ev mernöki tapasztalattal. Bar mar ugy mentem ki, hogy van alairt munkaszerzödesem. Kezdes elött 1 hettel sikerült alberletet is talalni, aztan indulhatott az elet.
-
dangerzone
addikt
válasz Shin Chen #579 üzenetére
Azt, hogy mennyire éri meg, csak te tudhatod, hogy a mostani jövedelmedhez képest milyennek számít ez a havi 2200 euró, illetve mit kell feladnod azért, hogy külföldön dolgozhass (biztos állás, család, megszokott kényelem, haverok stb.) De ha magát a pénzösszeget nézem, és ez tényleg nettó, szerződés és bíztosítás van, emellett garantálják, hogy folyamatosan lesz munka (nem csak pár hétig), + kapsz szállást, akkor ez szerintem önmagában jó pénz. Kaja az megvan bőven 300 euróból 30 napra. Kiutazással, egyéb kisebb költségek mellett 1750 eurót félre tudsz tenni havonta. Ennyit Magyarországon csak kevesen keresnek, de még Németországban is átlag feletti havi megtakarításnak számít.
Az, hogy mennyire hajtják szét a munkásokat, mennyire megbízható egy ilyen cég, az jó nagy kérdőjel. Ezt így látatlanban nem lehet megmondani. Németeknél komoly törvények vannak a munkavégzéssel kapcsolatban, de ha simlis egy cég, ki tudja játszani. Nekem Németországban személyesen csak helyi cégekkel van tapasztalatom de az is teljesen eltérő munkakörben. Persze az lenne a legjobb, ha ezt a konkrét céged le tudnád valahogy informálni. Ettől függetlenül kockázat mindig lesz.
-
dangerzone
addikt
Sziasztok!
Van tapasztalata valakinek kanadai munkavállalással (leginkább műszaki terület érdekelne: gépészmérnök, mechatronikai mérnök, programozó)? Mennyire nehéz bejutni, ha az ember jól beszél angolul, diplomája van és több év munkatapasztalata, milyen papírokkal kell még rendelkezni?
Például eddig arról hallottam, hogy a diplomát speciális kanadai "formátumúra" kell lefordítani.
Illetve olvastam, hogy 2020 -ig 1-2 millió külföldi munkaerőt akarnak beáramoltatni az országba, hogy meglegyen a kívánt gazdasági növekedés.
Lehetséges itthonról interneten keresztül munkát vállalni, vagy érdemesebb valamilyen közvetítő cégre bízni a dolgot?
[ Szerkesztve ]
-
dangerzone
addikt
Mérnöki munka lenne.
-
dangerzone
addikt
Németországban szeretnék munkát találni. Szerintetek mennyire ront az esélyeimen, ha az önéletrajzomban magyar lakcím szerepel?
[ Szerkesztve ]
-
dangerzone
addikt
válasz kraftxld #470 üzenetére
Szia!
Igen. Pár évre szívesen kimennék dolgozni, utazni. Konkrétan a kérdés az, hogy hol lehet munka után nézni itthonról. Merre érdemes kutakodni, mekkora eséllyel lehet egyáltalán találni. Háttér: erős angoltudás (közép - felső között), MSc végzettség, pár év gépészmérnöki multis tapasztalat (nem tudom, hogy ez egyáltalán mennyire könnyíti meg ).
[ Szerkesztve ]
-
dangerzone
addikt
Valakinek van tapasztalata ausztráliai / új-zélandi munkavállalással kapcsolatban?
-
dangerzone
addikt
Srácok egy kis tanácsra van szükségem, hátha ti tudtok valamilyen infóval szolgálni. Sajnos Németországban nincsen semmilyen tapasztalatom a munkavállalásról, ismerősöm sincs sok kinn. Annyit hallottam, hogy bejelentett lakcím szükséges, ha az ember dolgozni akar. Az egyetem után szeretnék pár évet a németeknél dolgozni, de mindenképp a szakmámban, gépészmérnökként. Jó német és angol tudással szerintetek mennyi esély van arra, hogy el tudjak helyezkedni a szakmámban? Esetleg hogyan lehetne növelni az esélyeket? Mire kellene odafigyelni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- iPhone topik
- PlayStation 5
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek