Új hozzászólás Aktív témák

• AthlonXP

őstag

válasz sike! #7464 üzenetére

A radarnak inkább az adaptív tempomathoz lehet köze, ami tartja az előtted haladó autóhoz viszonyított távolságot, amit beállítasz neki. Radar nélkül, nem tud távolságot mérni, csak hagyományos, sebességtartó módban működik a tempomat.

Mondjuk érdekes ez az ütközés megelőző rendszer is ami benne van ugye. Az, ha jól emlékszem, akkor városi körülmények közt ( 50km/h-ig ), figyeli az esetleges akadályokat az autó előtt ( gyalogos és kerékpáros is ) és figyelmeztet, vagy akár vész fékez is ha kell.
    Na most ez, nálam sose működött még, pedig be van állítva a menüben a legnagyobb figyelési távolságra a jelzés, de akár milyen közel is mentem az előttem haladóhoz, vagy megállóhoz, pl. lámpánál, sosem jelzett vagy fékezett még be. Fogalmam sincs, hogy kéne működnie neki, vagy működik-e egyáltalán.
    Ellenben, láttam róla anno itthoni tesztet, amikor ezt nézték úgy, hogy egy felfújható ember méretű babát állítottak fel az úton és a kocsival mentek felé, városi körülmények közt, 50-nel.
    Az autó méterekkel a bábú előtt bejelzett, majd állóra fékezett előtte, még a vészvillogót is bekapcsolta, mindezt emberi beavatkozás nélkül. Direkt mutatták, hogy a sofőr nem nyúlt semmihez, mindent az autó (i30) csinált magától.
    Viszont abban volt radar is, nem csak kamera, szóval nem tudom.... :U

Új hozzászólás Aktív témák