Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
A legbrutálisabb mégis az, hogy az emberiséget függővé tették a dihidrogén-monoxid-tol. Erre már mindenki ráfüggött, ha tetszik, ha nem.
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
nagyúr
válasz syberia #1273 üzenetére
Én reggelente felébredek. Ha meg nem tenném, meg leszek halva.
Így jó?(Tényleg érdekelne mit takar a felébredés, amit írsz. Aki oltott, az már oltva vagyon. Aki nincs, az nincs. )
Vagy az lesz, mint a rideg világ c. filmben?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz [HUN]NIMROD #1276 üzenetére
Én azt tanultam, hogy a harag rossz tanácsadó.
Túl hamar polarizációhoz vezet. Az meg ellenségeskedéshez.
Sem egyik, sem másik "oldalt" nem tudom értékelni, a világ nem fekete fehér, csak ha azzá tesszük (elnézést a színtévesztőktől és a szürkeárnyalatban látóktól).Már túléltünk legalább 42 világvégét.
3 évet jósoltak az oltottaknak, idén kellene elkezdeni hullaniuk.
-
nagyúr
válasz [HUN]NIMROD #1296 üzenetére
Ja nem, tudom mit hordanak még a mai napig is az igazi hívők: MASZKot, b+!
Miért gondolod, hogy hívők azok, akik maszkot hordanak?kibszott idiótát a pofapelenkával.
Szavaidből az derül ki, hogy mindenki aki maszkod hord, az idióta.
Ha ez így van, akkor ez egy új konteó?
Ha netán műtene egy orvos, akkor előtte megkéred, hogy nehogymá' maszban műccsön doki!? (Nyílván helyesírási hibák nélkül).Elég hamar levonsz következtetéseket, egyértelműen tényként kezelve.
Mielőtt másorka kígyót-békát kiáltasz, több oldalról is körbe tudnád járni az adott témát."Mit érdemel, ki ítélkezni mer, de életedből semmit nem ismer?"
(Dinamit)Csak úgy itt hagyom:
Ez nem csak a covidra érvényes ajánlás...[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz [HUN]NIMROD #1365 üzenetére
és igazából csak egyetlen egy megdönthetetlennek látszó jelenség van, ami kizárja a laposságot. Tudjátok melyik ez?
Erre kíváncsi lenék én is.
Mert pl az én szemszögemből az antennák és hullámterjedés kéziköny (#2054) és annak matematikája bizony a gömbölyded földet támasztja alá.
-
nagyúr
válasz [HUN]NIMROD #1370 üzenetére
Vigyázz, hosszú lesz...
Mivel én ilyeneket (antennák, műholdak) mértem még vagy 30 évvel ezelőtt, így nekem ez egy olyan pont, ahol nem nagyon tudom elfogadni, hogy lapos a föld (akkori megszerzett tudásommal).
Ha lapos lenne, akkor nem lenne szükséges ennyi antennára magasabb frekvenciákon (ez most azért kicsit sarkított), iszonyat nagy spórolást eredményezne ez a mai viszonyokhoz képest.
Vélhetően az antennák tervezését most is ilyen irányelvek alapján végzik, ahogy tették a hőskorban.
Érdekes módon ezek az elméleti leírások a gyakorlati alkalmazásban valahogy mégiscsak működnek (rettentő sok mérési jegyzőkönyvet kellett készíteni papíron, hisz akkor még nem volt usb, max IOIOI, meg párhuzamos port, katódsugárcső és további mára már elavultnak ható technikák)Alapvető hogy csak azt fogadom el, ami valamilyen közvetlen érzékszervi tapasztalathoz köthető, elméletek, számolgatások, levezetgetések stb nem jók.
Azért (pl.) a szem és az agy, mint rendszer (jel-előállító és jelfeldolgozó) eléggé átverhető. Ezért készültek műszerek (nem komplex műszerre gondolok. Pl. van olyan eset, amikor az ember úgy érzi, hogy dombnak felfelé áll az autójával, és mégsem. Az autója meg "felfelé" gurul; pedig nem, hanem lefelé, csak érzéki csalódásnak vannak kitéve egy rossz viszonyítási alap miatt. Egy szimpla vízszintmérő ráébreszti az agyat a turpisságra - tehát kell egy külső műszer.
Vagy a küllős kerék visszafelé forog bizonyos frekvenciánál, és annak többszörösénél – látszólag. Ez pedig közismert jelenség.
De jópár kép, mint ez is képes összezavarni az agyat, még ha ideiglenesen is.
Tehát ha kizárólag erre az erősen korlátozott rendszerre szorítkozol, az kevés. Szerintem.)Persze a bonyolultabb mérőeszközöknél már sok turpisságot sejthet bárki, aki nem ismeri a mérési mechanizmust, módszert, műszert. Ott már jöhet, hogy “de már beleintegrált hamisításokkal bír a műszer, azt jelzi ki, amit a "háttérhatalom" akar, nem jó a mérési módszer, stb.)
Ezzel nem tudok és nem is akarok kezdeni semmit. Nálam ez nem lesz vita tárgya senkivel.
Építettem műszereket (nem komplex, hanem egyszerű elemekből, nem integrált, hanem diszkrét elemekből), és aki nem érti hogyan működik (nem személyesen rád, hisz nem tudom ez irányú felkészültségedet/ismereteidet/szakképesítésedet, hanem általánosságban), azzal felesleges vitázni, mert az nem (szakmai) vita lenne.
Ebből/ilyenekből akkor lehetne valami, hogyha a két tábor mindegyike fel tud mutatni általa készített mérési rendszert – ideértve a mérési módszert, műszert, annak kalibrálását, hibahatárait/bizonytalanságát, és elemzési leírását – is. Majd mindkettővel mérni (keresztpróbás szinten, tehát mindegyik tábor mindkét mérőrendszerrel, megismerve és alkalmazva a másik által létrehozott rendszert) ugyanazt, és a kapott értékeket közösen elemezni és értelmezni, pusztán szakmai alapokon. És még ekkor sem lehetünk benne biztosak, hogy elfogadják egymás véleményét a “táborok”, illetve felmerülhetnek addig nem ismert tényezők is, amelyekre egyikük sem gondolt.
Amíg csak sufnimérések mennek innen is és onnan is, nem közös munkával, addig ebben sem konszenzus, sem kompromisszum, sem közeledés nem lesz, csak az egymásra mutogatás, és a csakisénvagyokazokosabb mocsárba történő visszasüppedés lesz jelen.elméletek, számolgatások, levezetgetések stb nem jók.
Ezek szerint a fizikai mennyiségek sem elfogadottak részedről? Mert azért ez a mondat elég durván ezt írja le.
Pl. súly vagy tömeg ( N vs kg, súly vs tömeg, hogy csak a legegyszerűbbet említsük - melyek között a gyorsulási együttható az összefüggés, és ez a föld egyes részein ha igaz, akkor más-más érték), ami mérés nélkül nehezen értelmezhető. Tehát elmélet, számolgatás, levezetés nélkül létezik számodra a fizika? Ha igen, akkor hogyan?
Nem szívatás, nem trollkodás, hanem valódi kíváncsiság az, ami miatt kérdezem. (nem azért írtam ennyit, hogy ne tanuljak ma is valamit... még ha helyesírási hibák vannak is benne.)elméletek, számolgatások, levezetgetések stb nem jók.
Akkor a konteó, mint conspiration theory miért van jelen nálad? Hiszen ezek teóriák, azaz elméletek, számolgatások, levezetgetések.
Az általad linket eddigi dolgok vajon a te érzékszervi tapasztalaiddal összefüggésbe hozhatóak? (témától függetlenül)
Vagy akkor ez most hogyisvanez'? Ez az "elméletek, számolgatások, levezetgetések stb nem jók" csak a laposföld résznél értelmezhető esetedben?ha lapos lenne akkor...<leírásod>
És melyik modellben? Mert van több modell is.Amúgy vannak konteók, melyek tényleg említésre és megfontolásra érdemesek, de mindegyiket fenntartással kell kezelni. (Ahogy a polarizált megnyilvánulásokat is, lásd /látszólagos/ jobb és baloldal politikai színjáték) Célszerű kételkedni a konteóban, és abban is, amiről ellenvéleménnyel van. (T'om, ez libsi felfogás, egyes körökben lipsi)
Számomra mindig ott kezdődik ezekkel a gond, amikor isteni magasságokba emelnek teóriás személyeket, mert ők tudják a tutit. "Csak a Puffin adhat neked erőt, és mindent lebíró akaratot".
Fricska erre Brian élete...
Orwell, Állatfarm, "négy láb jó, két láb rossz".[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz syberia #1380 üzenetére
Nagy kérdés, hogy ez a halál beállta után, vagy előtt keletkezik.
Ha utána, akkor már "kit érdekel" (emberi szempontból, ugyanakkor tudományos szempontból igenis érdekes, vizsgálandó visszacsatolás lehet).
Ha előtte, akkor erős odafigyelés igényelne - mennyivel előtte, mikortól, stb.
Kérdés, hogy az "előtte" verzió megfigyeléseiből lesz-e egyáltalán bármiféle vizsgálat.B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
nagyúr
válasz syberia #1383 üzenetére
Lehet, hogy valaki érti.
Én nem.Viszont a temetkezési vállalkozó nem fog válaszolni az én kérdésemre, gondolom.
A heparin (véralvadásgátló) hatástalan lenne?
Jó kérdés.
Majd kitaláljál véralvadásgátló véralvadásgátlóját. Jó, ez kicsit cinikus lett...
Nagy kérdés, hogy mit hoztak a covid vakcinák "pluszban" nekünk, s majd milyen ellenszerek lesznek az esetleges káros hatások ellen. Már ha van, és/vagy kell. Nagyon sok eme témában a bizonytalanság. Sajnálatos módon.A rezsicsökkentés rezsicsökkentését már feltalálták már.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz syberia #1385 üzenetére
Én nem értek hozzá (mint említettem nem is értem), de nem gondolom, hogy temetkezési vállalkozónak (nem degradálva ezzel az ő tapasztalatát) kellene erre választ adnia. (Illetve adhat, mert megkérdezik, további kérdés, hogy élettani, biológiai, orvosi szempontból ez mit okoz, mit okozhatott, része-e, okozója-e a halál beálltának, stb... összefüggések vizsgálatát kellene ehhez értelmezni, elemezni)
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz [HUN]NIMROD #1448 üzenetére
Köszi, kipróbálom.
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz [HUN]NIMROD #1531 üzenetére
Ahogy olvastam a konteós topikokat, 2030 Schwab-féle átrendeződés várható ideje, addigra lesz az, hogy "senkinek nem lesz semmije és mindenki boldog lesz" - persze csak a pórnép lesz kisemmizett.
-
nagyúr
válasz NeoPampalini #1535 üzenetére
Pont ezért vagyok rá kiváncsi.
Én nem olvastam, szerintem nem is fogom.
Mire oda kerülünk, addigra már észre sem veszük (hiszem kemtréllel mérgeznek, lapos a föld /van vagy 3-féle laposföld/, illetve az oltással is 5g csippet kaptunk), mégis bolfogok leszünk.Ezeket csak a felvilágosultak és tisztánlátók tudják csak. ( )
-
nagyúr
válasz NeoPampalini #1540 üzenetére
Neeee.... annyira nem vagyok jó angolból, hogy megértsem. Ha meg tele van pénzügyi cuccokkal, akkor meg pláne. Az írásjeleken kívül nem sokat értenék belőle.
(Azé' gonosz voltál, értékelem !)B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
nagyúr
válasz NeoPampalini #1561 üzenetére
Hát hiszen konteo topikban vagyunk, vagy mi.
Az (is) gyanús, ami nem nem gyanús.B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
nagyúr
válasz NeoPampalini #1595 üzenetére
Ott van, hogy turbó rák vitte el.
Turbó rák==oltottság.
Gondolom ezért linkelte.B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
nagyúr
válasz NeoPampalini #1598 üzenetére
De most akkor az is turbórák, ha valakiről megtudom, hogy rákos, és utána hamar meghal, függetlenül attól, hogy lenne BÁRMI tudomásom az előzményekről?
Ez bizonyos körökben teljesen magától értendő, egyenes levezetés.
Az X oldal gondolom legalább annyira hiteles, mint a MTV 1: vannak hihető (feltételes mód rulez!) és elgondolkodtató dolgok benne. De hogy csak az legyen az igazság, az erősen megkérdőjelezhető.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz [HUN]NIMROD #1448 üzenetére
Kipróbáltam ezeknél:
Egyik esetben sem észlelhető az általad említett mágnesezhető összetevő.B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
nagyúr
válasz nagylaci6417 #1602 üzenetére
Aztakutya' ... 10? Egy hét alatt tudok ennyit meginni...
-
-
nagyúr
válasz syberia #1627 üzenetére
Bizonyára a (fészbúk) bármilyen profilképe ugyanaz, mint a gyászjelentésre szánt kép.
Totálisan hihető.
Nem mondom, hogy nem lehet benne valami. De azért az X honlap, mint - már említettem, és szerintem - legalább az M1 és társai kategóriát is alig üti meg.Amúgy mintha lenne egy erőteljes fejsérülése. Arról nem szól semmi. Lehet, hogy volt egy balesete, ahol olyan sérülést szenvedett, mely káros hatással volt rá...
Kamionsofőr politikusként el is hitte, hogy az oltás megvéd, nem kapja el. Hát nem is volt tisztában, hogy mire való az oltás.
Vajh' az aug 12-i bejegyzése miért sokkal elmosódottabb, mint az előző.
Nekem ez büdös. Kimeríti a féknyúz fogalmát így elsőre, anélkül, hogy továbbvizsgálódnék. De szerintem felesleges. Nem nekem kell "dönteni" erről.
@#1628NeoPampalini
Egyetértek. Nem ír(kál)ják le a halál okát, csak összemontázsolva egy pár részinfót.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
O. Viktorka mondta ezt a hírhedt hülyeséget, de kicsit más szavakkal. (itt valóban nüansznyi eltérés van)
https://www.youtube.com/watch?v=uPcrscU1ahI
úgy a 47. másodpercnél.
"még az oltásellenesek is rá fognak jönni, hogy vagy beoltják magukat vagy meghalnak" (még a műveltetést, mint nyelvtani formát is elfelejtette)[ Szerkesztve ]
-
-
nagyúr
Covid-oltások: lebukott a titkosszolgálatok művelete
Szóval akkor még a oltásellenesség is a háttérhatalom műve?
-
nagyúr
válasz zolivissza #1860 üzenetére
Van egy szintén nem konteó, de érdekes olvasmány: Tönkretett figyelem. Nem tudom mennyire lehet neked érdekes, de az előző hsz alapján neked való lehet.
-
nagyúr
válasz [HUN]NIMROD #1886 üzenetére
" és érdekes módon mindenki arról számol be hogy a környezetében hirtelen csak a megszúrtak között ütötte fel a fejét a turbórák,"
Az a fura, hogy a topiklakók egy része épp nem tapasztal ilyet.
Akkor ki a mindenki?
(ez esetben erre az analógiára több topiklakó bizony senki)Breuss-diéta
Ebbe halt bele egy ismert színész is, nem? Csak épp tagadják (konteó).Amúgy lehet abban valami, amit írsz, de ...
Szerintem mindenkinek egyedi kémiája van, és vagy használ, vagy nem. Pl. ha valaki a céklára intoleráns, akkor a B-diétát megette (itta) a fene.
Szüval hogy csak ez a megoldás, azt kötve hiszem.Van olyan elmélet (és gyakorlat), hogy egy csapatot fegyalogoltattak a Kilimanjaro-ra, egy alsónadrágban, rákos csoportot. A hideg (és stb.) hatására a rákos sejtek aránya jelentősen megcsappant.
Több ilyen alternatív lehetőség van. Kinél mi válik be.
A fekete-fehér gondolkodás továbbra sem a valódi gondolkodók tárháza.
@#1887 NeoPampalini
- mézes gyömbér
- fokhagyma
Mézes fokhagyma! Csak hát a mézet nem bírja a fogam, így marad a fokhagymás pirítós.
Ill. gyömbér tea, mint immunerősítő.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz [HUN]NIMROD #1993 üzenetére
Nem rossz hír, csak hír.
Amúgy kik a pubikák?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz [HUN]NIMROD #2059 üzenetére
Ez csak nézőpont kérdése.
Te is úgy gondolod, hogy sátánista volt?B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
nagyúr
válasz [HUN]NIMROD #2065 üzenetére
Áhá!
Szóval mindegy, csak konteó legyen?
Szép lehet így az élet.#1370 "Alapvető hogy csak azt fogadom el, ami valamilyen közvetlen érzékszervi tapasztalathoz köthető, tehát elméletek, számolgatások, levezetgetések stb nem jók."
Tehát akkor melyik érzékszerveddel tapasztaltad az olimpia megnyitón (netán kint vagy?) a sátánista erőt? Wow![ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz [HUN]NIMROD #2075 üzenetére
Totál le vagyunk bőgve... Brühühü... Szegény mi!
Sajnálj te is minket lécci'.
De a kérdésre nem válaszoltál. Megtennéd, hogy megtisztelsz (@2062-nél neked is volt kérdésed hasonló) vele? Tudod, kérdeztem (szemed esetleg nem lelte meg eme jelet?)
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz [HUN]NIMROD #2077 üzenetére
Ahogy Poirot mondaná, "kitérő válasz".
A kérdés az volt , hogy#1370 "Alapvető hogy csak azt fogadom el, ami valamilyen közvetlen érzékszervi tapasztalathoz köthető, tehát elméletek, számolgatások, levezetgetések stb nem jók."
Tehát akkor melyik érzékszerveddel tapasztaltad az olimpia megnyitón (netán kint vagy?) a sátánista erőt?Balcsira?
Konteo, hogy nincs is Balaton. Fb-n van Balaton tagadó csoport. Van vagy nincs?Te kéred, hogy tiszeljenek meg válasszal, majd nem válaszolsz a kérdésre.
Hhm...
Hiteles.. . .
Vagy mi ."per definitionem sátánisták"
Ez hová vagyon írva vala?[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz zolivissza #2191 üzenetére
Nem a cikk alapján. Eleve minden ilyen "ez rossz, ne edd" kategóriákat fenntartással fogadom.
Tojás... egy időben elkezdték üldözni. Na akkor lett elegem ezekből. Érdekes, most megint aszongyák', hogy napi fogyasztásra alkalmas.
Tej... hasonló.
Zsír... pláne.
Kenyér (glutén)
Stb...
Valahogy a harmóniára törekvés viszont háttérbe szorult.Alapvetően a gasztronómia arról szól (szerintem), hogy az egyes egyén mit képes megfelelően megemészteni, mivel szemben toleráns/intoleráns.
Azért húztam alá az egyént, mert minden embernek más a kémiája. Tehát más használ/káros.
(Nagyvonalakban, pongyolán fogalmazva.)Van olyan népcsoport, amelynél az általánosan megállapított koleszterint szint felső értékének a 10x-ese van jelen. Aztán éldegélnek vagy 80 évig. Pedig bele kéne dögleniük. De nem teszik.
-
nagyúr
válasz zolivissza #2198 üzenetére
Nem vagyok orvos, de azért van, hogy fenntartásokkal kezelem, amit mondanak.
Pl. gluténérzékenységnél... azt mondják, hogy nincsenek fokozatok. Pedig szerintem vannak. Van, akinek egy morzsa is problémát okoz, van akinél egy pár gramm is csak kellemetlenséget.
Nagy kérdés, hogy okoz-e valami tényleges problémát a koleszterin párodnál. Sokszor alternatív megoldással is lehet eredményt elérni.Nem mernék felelősséggel javasolni semmit, mert nem értek hozzá.
Anyunak magas a koleszterinszintje, nagyon rég óta. Nem eszik zsírosan (kivéve a zsíros kenyeret), sok zöldség, gyümölcs van az étrendjében. És mégis magas a koleszterint. De nem szed semmit ennyi idősen sem, max C vitamint, D vitamint, meg magnéziumot. (Bár ezek is a gyógyszeripar termékei.)
Aztán kutya baja. 80 elmúlt heti 40km túrázás, tánc, stb... szellemileg is egész fitt még.
Faternak meg normális volt a koleszterin, ő meg igazán szerette a zsíros ételeket, illetve igazán nagy kajagép volt. Ő nem a magára vigyázós fazon volt. 80 volt amikor meghalt, 1 év alatt elvitte a rák.én még jól vagyok, nem szedek semmit ötvennégy évesen
👍
Szintén, bár 2 évvel fiatalabb vagyok.
(Csak végszükség esetén veszek be valamit... pl. fejfájásra kávé+víz kombót használom; nem is tudom, mikor vettem be utoljára fájdalomcsillapítót...)Egy példa:
Ex kollégám hirtelen cukros lett - a látása romlott el egyik napról a másikra.
Szokásos módon kezelték volna, aztán ajánlotta neki valaki a paleo étkezést.
Szépen átállt arra, és normális lett a cukra.
A paleo viszont erőteljesen használja a tojást, ami régen "koleszterinbombának" számított.
Másnak meg ez a módozat nem jött be.
Tényleg az egyediség az, ami számít ilyen esetekben is.B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Politikai jellegű topikjaink:
Politika
Külpolitika
Ukrajnai háború
Konteó topic
Iszlám, muszlimok, arab világ
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -75% 15,6" i7-8850H 32/1TB QUADRO P2000 4GB 4K Touch
- Canon 750D + Összes tartózékával 5600 EXPO
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest