- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
rolii92i
tag
úgy érted hol volt?
a tartójában.
én meg beképzeltem hogy már betettem és ebből sehogyan sem akartam engedni
a slusszpoén hogy vasárnap este amikor először akartam "kivenni" közben ugye rajtam sem volt a jobb szemest már előre lecsavartam hogy majd beletegyem de mivel nem tudtam bele tenni semmit sem a benne lévő lencse szépen kiszáradt mostanáig ,ugyanis elpárolgott a folyadék jórésze belőle szal kuka is lett
szal nagyon kivoltam -
ferkoboy
senior tag
3,50 és 3.00 cyl-re nyugodtan elfelejtheted a normál lencsét (Nevezzék azt bárminek is.)
Lágy cyl-es kontaktlencsével (széria-gyártott) sem lesz orvosolható a látásproblémád.
Egyedileg gyártott kontaktlencsékkel lehet csak ezen úgy javítani, hogy az ne legyen rosszabb látásélményben, mint most a szemüvegedben.
Hagyományos hydrogél alapanyagban sem lesz egyszerű találni rá valamit, szilikohydrogélben pedig még nagyobb kihívás lesz a dolog (nem lehetetlen, de nyisd ki a pénztárcádat!).
Normál hydrogél lencsében sem lesz olyan olcsó, mint azt a fórumtárs neked előttem felvázolta. Webáruházakat itt ezen a ponton meg el is lehet felejteni... és az ingyenes vizsgálatokat is.Ha továbbra is szeretnéd megpróbálni , s más nem vállalna - tudod hol találsz.
Üdv: Ferkó
-
kory24
őstag
válasz
GeneraL_XTX #3188 üzenetére
Értem.
És kinek nem lehet kontaktlencséje?
Nekem azt hiszem valami cilinderes a szemüvegem, elég sokat kellett várnom a lencsére.
Ha elmegyek a VE-be, megcsinálják a szemvizsgálatot és kiderül nem is lehet lencsém akkor fizetnem kell a vizsgálat díját? Vagy csak akkor kell, ha lehet lencsém és én mégse rendelek?
-
GeneraL_XTX
veterán
Igen havi. Hogy bent lehet-e azt nem tudom nem is akarom megmondani nem vagyok szakember csak felhasználó. Annyit mondok hogy nekem bentvan és nincs belőle problémám, de nem mindig, a hét minden napján. Én pl otthon ugyanúgy szemüveget viselek, én csak akkor teszem be a lencséket ha elmegyek valahová (persze ez minden nap előfordul 5-10 órás időtartamokra). De pl amikor bent vagyok melóhelyen 12 órát akkor bent van akár 15-16 órán is át.
Hát figyelj, én akciósan vettem kezdésnek fél éves adagot kaptam, két dobozzal(2x3 havi adag). Most meg nem mondom pontosan mennyi volt mert vettem szemcseppet (ami végül nem is kellet) és szlötyit is, de ha jól rémlik azt mondta az eladó csaj, hogy náluk akción kívül egy 3 havi doboz 12 ezerbe kerül. Nos ha az innen nyert értesüléseim nem csalnak az iWear oxygen igazából átnevezett Cooper Vision Biofinity ami az egyik legjobbnak mondott lencse manapság. Én ennek utánanéztem, neten lehet rendelni kb 8000ft-ért dobozát.
Másfél havonta kb venni kell hozzá szlötyit is, ami a Visionnál 4000+ ft, de ferkoboy segítségével kiderítettük, hogy ez valójában OptiFree Express, amit neten vettem 2600ft-ért.
Tehát éves szinten kell venni 4 doboz lencsét az 32.000ft és 8 szlötyit az kb 21.000ft. Tehát bőven benne vagyunk éves szinten az 50+ ezerben ami egy jobb szemüveg ára, és ezt a legalacsonyabb áron számolva. Ha mindent a VE-nél veszel hogy tutira menj, ez ennél jóval drágább móka akkor.
-
kory24
őstag
válasz
GeneraL_XTX #3183 üzenetére
Köszi!
Ez a iWear Oxygen miylen lencse? Havi?
Mennyibe kerül 1 hónapra?SiH alapú, akkor tovább is bent lehet, akár 16-17órát a hét minden napján?
-
ferkoboy
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #3183 üzenetére
Ideig-óráig (lehet ez akár több hónap is akár) tolerálja a szaruhártyád az oxigén-hiányt. Aztán elindul a limbusban az ereződés a szaruhártya centruma felé. Ezt magadnak nem látod. Erre van a fél évenként kötelező kontroll vizsgálat. (Illetve a nagyobb oxigén áteresztő képességű SiH. alapanyagú lencse)
Üdv: Ferkó
-
GeneraL_XTX
veterán
Én nemrég váltottam 10+ év után szemüvegről lencsére. Én a Vision Expressbe mentem, ott volt optikus szakember is, többféle lencsét kipróbáltattak velem végül az iWear Oxigen mellett döntöttem. Ezek átnevezett cuccok, más neves lencse gyártó termékei csak át vannak csomagolva. Típusábn azthiszem a legmodernebb ami manapság kapható.
Egy rövidebb megszokási időszak után nekem teljesen bevált, már egyáltalán nem zavaró, és bár elvileg ezeket a lencséket nem szabadna egyhuzamban 12 óránál többet használni nekem sokszor reggeltől estig bent van, és semmi gondom vele.
Árban sajnos jóval drágább, ha a továbbiakban nem is iWear cuccokat venném a VE-ből, hanem az eredeti nem átnevezett lencséket és szlötyiket netről rendelve akkor is 1 év alatt bőven benne van egy szemüveg ára, sőőt.
-
kory24
őstag
Olyan lencse kellene ami szinte egész nap bent lehet. Kb 14-17órát is.
-
kory24
őstag
Sziasztok!
Szemüveges vagyok nagyon régóta.
Gondolkodom kontaktlencsén.32éves vagyok, számítógép elött dolgozom.
Távolra látok rosszul -2 -3 szemüvegem van.Hova célszerű mennem ezügyben? szemészet vagy egyből optika?
Melyik optika? Ofotért, Vision.... (Miskolcon van egy pár)
És milyen lencsét?Árba mennyire jönnék ki úgy éves szinten?
Köszi
-
rolii92i
tag
Hali!
Lenne egy nagy problémám.
Több éve kontaktlencsézek de 3 napja nem tudom kivenni hiába próbálkozom.
Mintha rátapadt,odaragadt volna,egyszerűen nem értem.
Szeme nem különösebben piros kivéve miután szadizom ,de ez aztán elmúlik. -
lorcsi
veterán
a hetekben láttam hírlevélben, hogy air optix aqua kezdő csomag jár bizonyos esetekben..
mit tartalmaz ez a kezdő csomag ?
-
sellim
újonc
Sziasztok, tudtok olyan helyet, ahol lehet próbalencsét venni? Az új lencséimet már a múlt héten megrendeltem, de legjobb esetben is csak a jövő héten érkezik meg. (raktáron pedig szinte sehol sincs Biofinity Multifocal -7 +2 D és -8, +2 N, ráadásul össz. 4 csomag lencsét most nem szívesen fizetnék ki
.
Az illesztőknél szokott lenni próbalencse, amit ki is fizetnék, de az meg ugye nem eladó. Magyarázatul: a régi lencséket az este "háztartási baleset" érte, tönkrementek. -
flexxx
tag
Sziasztok,
Jelenleg SoloCare Aqua folyadékot használok, de ez valami borzalom, úgy marja a szemem, hogy az hihetetlen, illetve nap végén mikor kiveszem a lencsém, csont száraz (de már 10-15 perc után is annak érzem). Van erre valami megoldás? Folyadék, vagy a lencse a ludas? Lassan már inkább nem is hordom, mert idegesít. Egyébként Acuvue Oasys a lencse.
-
ferkoboy
senior tag
Igen, használható hozzá az O.F. PureMoist.
Ellenben ez egy hidrogél lencse lesz, nagy víztartalommal, ami cserébe hamarabb száradhat. Napi 8-10 (max.12) óra amíg ez használaható lenne. Attól többre ha szükség van, akkor inkább egy újabb szilikohydrogél lencsét javasolnék.Üdv: Ferkó
-
x_pnK
tag
válasz
ferkoboy #3169 üzenetére
Üdv!
Dispo Toric 55 nevezetű lencsét használok és nap végére sokszor azt veszem észre, hogy elég durván kiszáradnak a lencséim. Jelenleg Options Multi folyadékkal együtt használom, de lassan elfogy, és azon gondolkoztam, hogy kipróbálnám egy másikkal.
Ferko, láttam, hogy itt fentebb írtad, hogy az Opti-Free PureMoist elég sokáig nedvesen tudja tartani a lencsét. Az lenne a kérdésem, hogy ez az én lencsémhez használható lenne-e ez a folyadék.Válaszodat előre is köszönöm.
-
ferkoboy
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #3168 üzenetére
Mennyi??? Az Express gyártó (Alcon) által javasolt fogy.ára 3450Ft.
Nem egy átcimkézett, még olcsóbban beszerzett termék, ami ezek szerint lesz 4xxx e HUF... nc.
Ha már SiH lencse az a micsoda, akkor ahhoz inkább ReplaniSH-t javasolnám!Üdv: Ferkó
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
ferkoboy #3167 üzenetére
Köszönöm, utánanéztem mindkettőnek, nagy valószínűséggel az OptiFree Express lesz az egyrészt a mennyiség is stimmel (355ml, a ReplaniSH-ből csak 300ml-eset találtam) másrészt a műanyag flakon is teljesen ugyanolyan a matricázást leszámítva.
és csak 2600ft nem 4ezer valamennyi
Köszönöm a segítséget
-
ferkoboy
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #3166 üzenetére
OptiFree Express vagy OptiFree ReplaniSH lesz az.
Szerencsére pont a tartósítószert tartalmazó rész jó életlen a fotón.
De kisillabizáltam!
Üdv: Ferkó -
ferkoboy
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #3164 üzenetére
Összetevőket ha lefotózod, hamarabb tudok segíteni.
Nem megyek el az össze-vissza elnevezett lencsék/ápolószerek forgatagán.Üdv: Ferkó
-
GeneraL_XTX
veterán
Sziasztok!
Múlt hónapban váltottam én is lencsére a vision express-nél, iwear lágy lencsét kaptam (ha jól rémlik oxygen), minden jól alakult már teljesen megszoktam meg minden, de a hozzá ajánlott és vásárolt iWear All-in-1 Supreme+ folyadék lassan elfogy. Azt tudom, hogy a lencse és a folyadék is átnevezett cucc,(ha jól tudom Biofinity)azért érdekelne, hogy ennek a folyadéknak mi a valódi neve, hogy olcsóbban tudjam beszerezni?
Fél évnyi adagot vettem elsőre akcióban, de a lencséket se ott tervezem tovább venni mert drágának találom és úgy tudom netről olcsóbban beszerezhetőek ezek a típusok is csak nem iwear néven.
Válaszokat előre is köszi !
-
Aaron14
őstag
válasz
ferkoboy #3157 üzenetére
Köszönöm szépen!
A CIBA - Air Optix mellett döntöttem és nagyon kényelmes! Mellé OPTI-FREE folyadékot választottam, mert régebben nekem az vált be és sok jót hallottam róla. Szemüveg mellett fogom hordani a kontaktlencsét, tehát valószínűleg a havit 15 max 20 alkalommal fogom feldobni, így az idegentest érzés sem valószínű, hogy elő fog jönni.
-
ferkoboy
senior tag
Vagy amit linkeltél, vagy pl: http://coopervision.hu/kontaktlencsek/biofinity-multifocal
Nem tudom elégszer hangsúlyozni, hogy illesztővel együtt váltsatok lencsetípust!
Itt a Multifokális kontaktlencséknél különben is annyi variáció van, hogy sokszor szakemberként is utána kell olvasni, hogy adott páciensnél milyen verzió(kat) érdemes elsőre - másodikra megpróbálni.
Multifokális kontaktlencse illsztése még illesztőnek sem künnyű feladat!
Ne is próbálkozz weburáházból berendelni, mert pénzkidobás lesz. Először jól el kell találni, hogy melyik szemedre milyen lencse lesz az optimális.
(van domináns, és natív szem...)Üdv: Ferkó
-
Gwent1
tag
Szép Estét!
Meg tudja valaki mondani létezik-e Night & Day lencséből multifokális +2.75 és rá +2 ami kéne jelenleg air optix Night & Day lencsét hordok kb. 4-5 naponta veszem ki egy éjszakára eddig probléma nélkül csak olvasáshoz még erre kéne egy +2 optik és ezt szeretném kiváltani multifokálissal köszönöm
-
ferkoboy
senior tag
válasz
Aaron14 #3156 üzenetére
Nem okvetlen jó gyártóra szűkíteni, jobb inkább típusra.
Ha már mindenképp gyártó, akkor az említettek közül CIBA vagy Johnson. Utóbbinak csak 2 hetes verziója van, vagy 1 napos. E mellé pedig még a CooperVision-t én hozzáírnám. Ez a három szinte mindenhol megtalálható/rendelhető.Típus:
Ciba - AirOptix
Johnson -Oasys
Cooper - Biofinity
... ezek amit elsőre én megpróbálnék. Sorrend több mindentől függ.Üdv: Ferkó
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni kontaktlencse ügyben. Jelenleg vagyok fél éve túl egy autológ-őssejttranszplantáción tehát ezt megelőzően elég sok kemoterápiás kezelést kaptam. Nem tudom van-e köztetek, aki ilyen kezelések után kezdett el újra kontaktlencsét hordani.
A kérdésem az, hogy az iWear, Johnson, Bausch és CIBA közül melyiket ajánljátok? Hol érdemes vásárolni (természetesen vizsgálattal együtt)?
Én az iWear-ről sok rosszat hallottam, hogy gyorsan kiszárad, stb. Nekem ennyi pont elég, hogy ne fektessek bele. Régebben CIBA-t használtam, ami megfelelőnek bizonyúlt, de pl. a Bausch már nem (azt hiszem ettől volt rettenetesen száraz érzésem). Ezeket nagyon régen használtam, szóval kiváncsi lennék mostani tapasztalatokra.
A Johnson-nal kapcsolatban semmilyen tapasztalatom nincs.
-
ferkoboy
senior tag
Dk = 70; made in Korea
S hogy bárki forgalmazná hivatalosan itthon... én nem tudok róla.
Jó lenne teszteket is látni vele, hogy melyik ápolószerrel hogy-s-mint viselkedik.
Én látatlanban nem kockáztatnék!
Persze mindenki azt tesz saját magával, amit akar. (Ellenben ne a közösen befizetett adóinkból mentsük ahülyéketbátrakat-)- Ferkó
-
lorcsi
veterán
Sziasztok
eddig Air Optix® Aqua-t használtam
most viszont ajánlottak egy másik fajtát a AirView HD Plusaz utóbbit nem ismerem, van valakinek tapasztalata miylen lehet?
érdemes váltani ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Programozás topic
- További aktív témák...
- DJI Air 3 Fly More Combo RC2 drón egyedi megjelenéssel
- Eladó Zipro Treadmill Tekno futógép
- DJI MINI 4K Fly More Combo 1 órát repült teljesen új és hibátlan DJI CARE CSEREGARANCIA!
- Air Jordan 1 Retro High OG GS Black/Medium Grey-White, 44,5 méret
- Új, csomagolássérült Lifefit 3Dx Motion Trainer vibrációs tréner +távirányító - 10 hó bolti garival!
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell latitude E5430 eladó
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- AKCIÓ! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest