- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Gurulunk, WAZE?!
- MasterDeeJay: Legújabb beszerzésem: Sata to Sas adapter
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- hdanesz: Elektromos autózás - Hyundai Ioniq 28 kWh - 2018
Új hozzászólás Aktív témák
-
kory24
őstag
válasz
GeneraL_XTX #3188 üzenetére
Értem.
És kinek nem lehet kontaktlencséje?
Nekem azt hiszem valami cilinderes a szemüvegem, elég sokat kellett várnom a lencsére.
Ha elmegyek a VE-be, megcsinálják a szemvizsgálatot és kiderül nem is lehet lencsém akkor fizetnem kell a vizsgálat díját? Vagy csak akkor kell, ha lehet lencsém és én mégse rendelek?
-
kory24
őstag
válasz
GeneraL_XTX #3183 üzenetére
Köszi!
Ez a iWear Oxygen miylen lencse? Havi?
Mennyibe kerül 1 hónapra?SiH alapú, akkor tovább is bent lehet, akár 16-17órát a hét minden napján?
-
ferkoboy
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #3183 üzenetére
Ideig-óráig (lehet ez akár több hónap is akár) tolerálja a szaruhártyád az oxigén-hiányt. Aztán elindul a limbusban az ereződés a szaruhártya centruma felé. Ezt magadnak nem látod. Erre van a fél évenként kötelező kontroll vizsgálat. (Illetve a nagyobb oxigén áteresztő képességű SiH. alapanyagú lencse)
Üdv: Ferkó
-
ferkoboy
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #3168 üzenetére
Mennyi??? Az Express gyártó (Alcon) által javasolt fogy.ára 3450Ft.
Nem egy átcimkézett, még olcsóbban beszerzett termék, ami ezek szerint lesz 4xxx e HUF... nc.
Ha már SiH lencse az a micsoda, akkor ahhoz inkább ReplaniSH-t javasolnám!Üdv: Ferkó
-
ferkoboy
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #3166 üzenetére
OptiFree Express vagy OptiFree ReplaniSH lesz az.
Szerencsére pont a tartósítószert tartalmazó rész jó életlen a fotón.
De kisillabizáltam!
Üdv: Ferkó -
ferkoboy
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #3164 üzenetére
Összetevőket ha lefotózod, hamarabb tudok segíteni.
Nem megyek el az össze-vissza elnevezett lencsék/ápolószerek forgatagán.Üdv: Ferkó
-
ferkoboy
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #3123 üzenetére
Azért felesleges típust írni, mert minden a szaruhártyád felszínétől függ!
Hiába írom én, hogy milyen jó a Biofinity vagy a Menicon Premio, ha egyszer neked az nem lesz jó! Látni kell, hogy miként illeszkedik az a szaruhártyádon!
Ha adott lencse szerintem jól illeszkedik (illesztő!!!), és még neked is kénylemes, akkor rendben van.
Ellenben ha az előző mondatból akárcsak az egyik fele nem stimmel, akkor nem kell azt a lencsét erőltetni (anyagi érdekek ide vagy oda).És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy van e asztigmiád! ...
- Ferkó
-
ferkoboy
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #3121 üzenetére
Nehéz úgy cipőt ajánlani, hogy azt sem tudjuk mekkora a lábméreted, mihez szeretnéd használni...
Hasonló a helyzet a kontaktlencsével is.
Jó lenne tudni, mekkora a fénytörési hibád, milyen szü.-et viselsz most, mekkora a szaruhártyád görbülete/átmérője... És az sem utolsó, hogy mivel foglalkozol, milyen kívánalmaknak kell megfelelnie a kontaktlencsének.
Javaslom keress fel egy olyan szakembert, akinek a tudásában megbízol.Üdv: Ferkó
-
ferkoboy
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #3119 üzenetére
Én kihagynám ezt a "hónap ajánlatát".
Szerintem ugyanezt hónap ajánlata nélkül is megkapod olcsóbban (máshol).Másodrészt igenis tanuld meg kivenni, és betenni a lencséket nap-mint-nap.
Ha majd később extrém felhasználás miatt kell Night&Day, vagy valami amiben azért 1x-1x benne is lehet aludni, akkor érdemes erre visszatérni.
Elején viszont gyakorlás-gyakorlás-gyakorlás. Ettől független elsőre is lehet természetesen egy nagyobb oxigén-áteresztő képességű (ún. szilikohidrogél) lencsét választani.- Ferkó
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED monitor topik
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Autós topik
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Samsung Galaxy Watch Ultra
- Samsung Galaxy J6 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged