Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
Aktív témák
-
chicken
senior tag
válasz
kamikaze boci #3 üzenetére
Azt mondják most itt nekem, hogy azért nem jó a habarcsozás, mert ez nem ilyen égetett tégla, hanem faltégla (az meg mi :F ), és az ugyanúgy poroz majd azután is, hogy kitöltöttük a fugákat (mármint maga a tégla). Most akkor mi van, a natron nem jó, mert kicsit vizes a fal, de a fugák ki-behabarcsazozása nem oldja meg a problémát. Tényleg nem mindegy, milyen tégla?
-
J.J. András
őstag
aham, vagy attól függően mennyi pénzed áll a klubbodban.....ráköltesz a felújításra egy nagyobb összeget......
1. vízteleníteni kell a falakat......=Elektro-ozmózisos eljárás elég gyors, profi, nincs járulékos hatása környezetvédelmi szempontból.....(150-250ezer)
2. a falazat külső víztelenítsésének megoldása valamilyen műgyanta, vagy vízüveg, vagy duzazdócementes injektálással.....(400-600ezer nagyságtól függően) -
chicken
senior tag
válasz
J.J. András #13 üzenetére
Utcáról nyílik, nem pince, és csak azóta van, amióta ez a fal nincs bevakolva.
3naponta minden kanapét, asztalt és vízszintes felületet porszívózni meg törölni kell, és sajnos a meghívott dj-k sem örülnek a bakelitek barázdáiba és a tűikbe kerülő szemcséknek, illetve a vendégek a kabátjukon és fenekükön található foltoknak.
Tényleg kicsit vizes a hely, ezek szerint marad a spaklizás. -
J.J. András
őstag
az nem mészpor :))
ami kipereg, ha jól éretettem(bár nem volt leírva) egy pincében lévő falról van szó....amin ''fehér , mészporszerű anyag csapódik ki''.....
az különféle sók, legfőkébb nátrium, kálium, magnézium, és calcium -sók, amikre mind jellemző a fehér szín.....
-nyissatok SÓ-boltot ..:)) gyógyfürdőkben is ilyen sók vannak, csak oldott állapotban......(fürdősó elég drága szép üveges kiszerelésben :D)
-amúgy a vízüveg-es vízszigetelést nem javaslom....azzal csak rosszabbat tesztek.....mivel a falban bent mard a víz, a pangó vízben könnyen kialakulnak olyan katalizátoros foylamatok, amik eredményeképpen még maga a fal is szerkeztei kársosodást szenvedhet....
-amúgy esztétikai hibáján kívül semmi baja nincs azoknak a kicsapódó sóknak....sőt !! tüdőbetegeket ilyen sóbányákban (pesrze ott jóval nagyobb a koncentrációja ) utalják be gyógykúrákra....
jah, ha nagyon zavar,természetesen eltűntethető, de az komoly bevaatkozást igényel.....ami nem pár-százezres nagyságrendű, hanem nagyobb.....
-*cementvakolattal, festéssel, paszmagolással nem oldasz meg semmit (egyedül a vízüveg lehet jó a pancser módszerek közül-, de az meg olyan,mintha téged nyáron műanyagba csomagolnának.....gondolj az érzésre...
[Szerkesztve] -
-
chicken
senior tag
azt is megkérdeznéd, hogy kb 35 négyzetméter falra hány zsák mit kell venni, ha a fúgák olyan mélyek, hogy a fél ujjad belefér (=nagyon)? És szerinte két embernek hány óra kell erre (akik még sose csinálták). Meg hány napig szárad vagy nem üzemelhet a hely.
A háromszög alakú izé az a spakni, ugye?
Kamikaze Boci: ez az üvegvíz egy teljesen vízszerű folyadék egy flakonban, nem tudom, hogy lehetne fújni. Van állítólag valami spray, de az nagyon sokba berülne ennyi falra (szintén állítólag). -
kamikaze boci
őstag
Én nem vagyok kőmíjes (kíváncsi vagyok, van-e egyáltaln valaki a pH!-n, aki ezt az ipart űzi:DDD) de néhány évet lehúztam az építőiparban. Az anyag mindegy, szvsz neked az a problémád, hogy nem jut be elég mélyre. Ha fújnád, nem ecsettel hordanád fel? (Vízüvegre nem tudom mennyire működik, a sűrűsége miatt.) Egyébiránt külső felületeket lenolaj kencével szokták, de az nem teljesen oké, amikor a falhoz érsz. Építettünk bárpultot téglából, ott egyszerűen le lett lakkozva.
Szerk.: a csempe fugázó is jó öteltnek tűnik.
[Szerkesztve] -
TexT-BoY
addikt
nagybátyámtol megkérdeztem:
fuggázátok ujra!
egyszerüen vesztek zsákos habarcsot és kikeveritek... aztán megfogjátok azt a 3szög alaku izét:DDD és felkenitek a régi fuga mögé... aztán a végén egy botttal ... pl seprőnyél a fugát lehuzzátok aztán a felesleget lekaparjátok és kész -
chicken
senior tag
Van egy kis klubunk, amit felújítottunk a hetedik kerületben. Az egyik falat meghagytuk vakolás nélkül, merthogy milyen jól néz ki a tégla, és három nap múlva finom mészporszerű réteg lepett be mindent.Kiatakrítottunk, és megint... A téglák közötti fúgákból jön a cuccos. Próbálkoztunk egy Nátron-üvegvíz nevű valamivel, amit ecsettel felhordtunk, de mivel elég mélyek a lukak, nem lehetett teljesen fedni, és a tégla most szépen csillog, de továbbra is jön ki a por. Van valami ötletetek, nem nagyon értünk ehhez. Lehetőleg inkább olcsó megoldás kellene, köszi.
Aktív témák
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest