Hirdetés
- MárkaLánc
- ID&Trust létezik vagy csak álcég?
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT.hu
Kérdés előtt olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz juliensorel #7349 üzenetére
Kívülre a radi, belülre a venti. Problem solved
/közben Grózi már írta
[ Szerkesztve ]
-
Grózi
Topikgazda
válasz #20844032 #7351 üzenetére
Most nézem a ház képeit+videót-tényleg sz@r a kialakítása a tetejének.Elég hülyén néz ki a tetejében a radival és ahogy nézem a hülye Zalman még minimálisan se tolta el a felfogató helyeket...
Az elmúlt 10 évben nem is adtak ki egy értelmes házat se mondjuk véleményem szerint.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
juliensorel
senior tag
Számomra ez nem szempont, én ugyanis alapból se ebbe a házba szántam a hűtőt, csak ki akartam próbálni amíg nem költözök be a másikba.
Én az érintett fórumtárs miatt írtam, szerintem ne bajlódjon ezzel, kívülre venti, tologatás ide-oda miközben alig férsz el..stb. nem ér ennyit az egész és még ronda is lenne. Ja és mint írtam, nem olyan hosszú a csavar, hogy kívülről fel lehessen fogatni a ventit a radira, én biztos nem kezdenék el hosszabb csavarokat keresgélni hozzá a világban
Igen, ez a ház egy kalap szar, nekem volt zalman z9plus, az még jó ház volt, a többi zalmant nem ismerem.
Ráadásul nézzétek milyen mélyen ülnek a csavarhelyek, ez plusz 2-3 mm ha össze akarsz kötni egy radit ventikkel fölülről:[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz juliensorel #7353 üzenetére
Ezért is jó az LF240. Ott ez nem ügy.
/bár itt is csak az anyagvastagsággal kell számolni, nem kívülről kell felcsavarozni, hanem alulról össze.
[ Szerkesztve ]
-
juliensorel
senior tag
válasz #20844032 #7354 üzenetére
Az arcticnál miért nem gond és mi? Nem ismerem, csak tudom, hogy még vastagabb a radiátor.
Az enermaxot csak egyféle módon lehet összecsavarozni: ventin áttolod a csavart és a radiban van a menet amibe belecsavarodik, szóval mindenképp a venti felől indul a játék, a csavarmenet kb. harmad akkora mint a ventin a luk. Tehát a radin nem lehet áttolni a csavart úgy, hogy a ventibe harapjon aztán bele.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz juliensorel #7355 üzenetére
LF240: végig menetesek a csavarok.
Ventin áttolod a csavart: pontosan. Ezért nem kívülről szereled. Ha a venti van bent, és a radi kint,akkor alulól fogsz csavarozni. -
juliensorel
senior tag
-
törölt tag
válasz juliensorel #7357 üzenetére
Hátttööööizé. Nekem nincs ilyen házam, de ottan egy elég nagy kivágást látok a hátsó részén, szinte mintha ecélból lenne ott. Bár esélyes, hogy ott nem fér be, ezt így képen nehezen itélem meg. Ha nem fér be, fordítva még mindig beszerelhető. Radibent, ventikint.
[ Szerkesztve ]
-
juliensorel
senior tag
-
törölt tag
válasz Milka 78 #7339 üzenetére
A Cooler Master MasterCase 5 Pro házhoz jár egy TOP COOLING BRACKET amibe a ventillátorok értelem szerűen beférnek, viszont a háznak van egy 1,5 - 2 mm-es pereme ami miatt a radiátor nem fér oda, és a csavarok nem érik át a ventilátort és a radiátort. Így nem lehet odafogatni. Sajnos ez a probléma elöl is fen áll. Érdekes mert a Cooler Master MasterCase 5T házba viszont belefér a MasterLiquid 280 Pro.
Ugyanakkor sok videó van ahol a Nepton 280L is befér a házba.
Nepton 280L
Radiator: 311 x 139 x 30 mm ( 12.2 x 5.5 x 1.2 inch )
Fan: 140 x 140 x 25 mm ( 5.9 x 5.9 x 1 inch ) *support 120mm fan x 2MasterLiquid 280 Pro
Radiator: 311 x 138 x 27 mm (12.24 x 5.43 x 1.06")
Fan: 140 x 140 x 25 mm (5.5 x 5.5 x 1") -
vitezlejszlo
őstag
Sziasztok
Csak azért írom le a tapasztalataimat, hátha valakinek segítek dönteni.
Adott egy delides 3770K, Artic Freezer 13-as hűtővel egy Fractal Desigh 304-es ITX-es házban éldegélt. Mivel a CPU cooler venti a VGA kártyára fújja a levegőt, mert csak így fér fel az alaplapra, eleve nem a legjobb kiindulási alap volt... Ebben a felállásban a CPU 85 fokos volt Prim95 alatt. Játék alatt 65 fok (BattleFront)
Ezt látva határoztam el, hogy jó lenne valami komolyabb hűtés és egy szellősebb ház.
Vettem egy Fractal Design Define Mini C-t, ami elég jól elő van készítve a vízre, illete tettem bele egy Arctic Liquid 240-es hűtést.
Ezzel a szellősebb házzal 2 ventivel a radiátoron van prime95-el 52, BF alatt 46 fokos CPU-m (fél óra teszt után leolvasott értékek)
Bőven jó! És akkor még nem játszottam a venti cserével...
laca
-
törölt tag
válasz Milka 78 #7362 üzenetére
Megpróbálom ezt a lehetőséget is.
Arra esetleg ötlet, hogy miért búg fel folyamatosan a ventilátor? Olyan mintha felpörgetné 100%-ra majd megint vissza. Olvastam valaki írt már hasonló jelenségről erről a hűtésről csak a kisebb testvéréről. Érdemes ventit cserélni? Rossz lenne a ventilátorok vezérlése? ASUS Maximus IX Hero alaplapra van kötve a venti.
-
GFerr56
aktív tag
válasz #10927360 #7363 üzenetére
Hay!
Én corsair h110i-vel jártam így, alaplapról vezérelve ezt csinálta, de a saját rendszerében vezérelve tökéletesen lehet szabályozni.
Üdv.Minden eshetőségre gondoltam...hmmm, lehet, hogy én vagyok a gyilkos? - Frank Drebin...........és a farkam benne volt a Guinness Rekordok Könyvében....ki is tiltottak a könyvtárból....
-
Grózi
Topikgazda
válasz #10927360 #7363 üzenetére
A gyári venti nem egy csendes darab,de ott szabályzás gond lesz.Letöltöd a gyártói oldalról az AiSuite-t és a Fan Experttel egy grafikon segítségével tudod állítani a ventik fordulatát hőfok függvényében.Így kedvedre beállíthatod és ha lineárisan emeli a fordulatot,akkor nem lesz ilyen hirtelen ugrás.Ettől függetlenül mondjuk 50-60%-s fordulat felett azért lesz hangja bőven azoknak a ventiknek.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
xuser
tag
mi vélemény a Cooler Master MasterLiquid 240-ről?
ryzenhez kellene és nem sok kompatibilis vele egyenlőreszámomra új ez a vízhűtés, a pumpának max táp kell vagy az is szabályozható mint a venti?
[ Szerkesztve ]
-
-
Grózi
Topikgazda
Ez ügyben nincs tapasztalatom.Vagy kipróbálod vagy választasz hasonló áron olyat ami sok embernek bevált,pl:
Arctic LF 240(vastagabb radi,tuti jobban hűt,leszabályozva néma pumpa)
Enermax Liqmax II 240
LEPA AquaChanger 240Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
fogtunder
nagyúr
megveszed és a számla másolatát elküldöd az Arcticnak, ők meg ingyen küldenek felfogatót, nem a világ vége.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
L4stWish
csendes újonc
válasz juliensorel #7359 üzenetére
Igen, köszönöm szépen hogy szóltál, én is nézegettem, gondoltam elég érdekesen férne el benne a hűtő, de így már biztosra tudom hogy nem. Esetleg valami mást tudnál/tudnátok ajánlani, ami elfér ebbe a házba?
[ Szerkesztve ]
-
fleetcmd
tag
A CoolerMaster MasterLiquid 240-en kívül kb még a Corsair H100i (NEM a v2, hanem a sima) és a H110i talán, ami még elérhető és AM4-et támogat. A H100i-t nem nagyon látom boltokban, csak a v2-t, a H110i pedig lehet, hogy problémásan fér el a házadban (ha egyáltalán elfér), mert az 2x140mm-es ventivel van.
De a Corsair drágább a CoolerMaster-nél, az Arctic-nál pedig várni kell a bracketre, ami mondjuk egy kész AM4 konfig esetében nem tudom, mennyire vicces. Esetleg azt javaslom, hogy írj nekik egy e-mailt, hogy vásárlás előtt állsz és szeretnéd tudni, hogy kb mennyi processing time-ra számíts, mire feladják a bracketet, annak ismeretében pedig el tudod dönteni, hogy megéri-e a várakozás. Ha olyan konfigot állítasz össze, amihez jár gyári AMD hűtő, akkor azzal el lehet lenni, amíg megérkezik a lefogató.
Sajnos a magyar boltok ellátottsága AM4-kompatibilis hűtőkkel.. hát.. finoman szólva is szánalmasan szar. A Krakenekből már április óta elérhető olyan változat a kiskereknek, amihez jár AM4 lefogató. Nálunk csak annyi történt, hogy a régi, lefogató nélküli változatok majdnem teljesen eltűntek a boltok kínálatából, helyette pedig nem lett más. És már június van...
[ Szerkesztve ]
--- Steam Controller + Steam Link // Logitech F310 játékvezérlők; Tel.: Nokia 5 (Android 8.1)
-
juliensorel
senior tag
Az enermax liqmax II 240 kaphato AM4 lefogatóval azonnal, a doboz tartalmazza. Én pénteken vettem meg.
[link]
De ugyebár pont ezzel szemléltettem, hogy nem fér be az R1-be. Sztem nézz másik ház után, ha nagyon 240es kompakt vizet szeretnél, nem olyan drágák a házak, főleg, hogy az R1-et eladhatod hardveraprón akár, vagy máshol, abból is jön be egy kis pénz.[ Szerkesztve ]
-
xuser
tag
válasz juliensorel #7379 üzenetére
köszi a válaszokat, a ház nem probléma, mondjuk még nem néztem meg konkrétabban, de relative elég nagy a házam sztem bármelyik befér, csak tuning is lesz 1700 ryzennel szóval a legjobb hűtőt szeretném bele
és nekem Artic a legszimpibb ebben az árban, bár nem tudom enermax, corsair mit produkál, nincs valami review ahol ezeket össze hasonlítják?
[ Szerkesztve ]
-
juliensorel
senior tag
-
-
BoWDaN
tag
Mit lehet csinalni ha a vizhutonek mindenje megvan kivetel a csavarjai? A hatso keret is megvan az alaplaphoz
Amugy mukodokepes semmibaja
PocoPhone F1; i7 8700K 4.4GHZ, 1080TI G1 Gaming, 16GB RAM 3200Mhz, 4TB HDD, 250GB SSD
-
vitezlejszlo
őstag
válasz vitezlejszlo #7388 üzenetére
Meg is jott a level:
Your AM4 retention kit will be dispatched from Germany by regular mail, please allow 3 - 6 days for delivery.
-
fleetcmd
tag
válasz vitezlejszlo #7389 üzenetére
Ez sokkal jobban hangzik, mint az NZXT redditen a postok (pl "két hete nyitottam ticketet a bracketért, még választ sem kaptam", stb).
--- Steam Controller + Steam Link // Logitech F310 játékvezérlők; Tel.: Nokia 5 (Android 8.1)
-
xuser
tag
köszi az infot, ez egész jó
-
törölt tag
Reggel küldtem el én is nekik a számlát, már postán van a cucc!
/hátha beugrik egy ryzen a közeljövőben
-
L4stWish
csendes újonc
Nem kaptam bővebben infót, hogy mi lenne jó. De kérdezek még egyszer ha nem gond, fontos lenne. Szerintetek a Zalman R1-es házba egy ilyen hűtő mint pl: Cooler Master Seidon 120V, vagy esetleg egy másik hűtés, ami elférne ebbe a házba az melyik lenne jó? Amit fentebb említettem hűtésről nektek mi a véleményetek, jó, normálisan működik?
-
Grózi
Topikgazda
válasz L4stWish #7393 üzenetére
Részemről a 120-s kompaktoknak nincs létjogosultsága-egy közepes léghűtés leveri sokkal csendesebben.
Szóval mivel a házadba 240-s nem fér el,vagy add el a házat és vegyél olyant amibe belefér 240-s vagy maradj léghűtés vonalon.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
juliensorel
senior tag
L4stwish# ez igy van sajnos, ez alapjan jarj el, ha kompaktot szeretnel cserelj hazat, ahogy mar irtam, add el az r1-et, abbol bejon egy kis penz es nezz masik, nagyobb, okosabb hazat. En is ezt tettem, mert befurodtem az R1-el, bar nekem meg van mar egy ideje, leghutessel nem egy hű de rossz haz ez se, igenyek kerdese.
-
L4stWish
csendes újonc
válasz juliensorel #7395 üzenetére
Tehat akkor szerintetek, vegyek egy sima hutot?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest