Hirdetés

Aktív témák

• VladimirR

nagyúr

válasz kuja #1 üzenetére

kerdesedre valaszolva: nem, ne szolgald ki!

miert?
    eloszor is, mert nem nekik valo (jujj mit fogok ezert kapni), masodszor meg a birsag miatt

honnan allapitsd meg, hogy elmult-e 18?
    elkered a szemelyiet, jogositvanyat, utlevelet (asszem ezekkel lehet szemelyazonossagot igazolni, massal nem - diakkal sem)

zaklatasnak veszi-e?
    ha igen es ugy dont, hogy nem mutatja meg, akkor mehet mashova vasarolni?

hogy mit nyers/vesztesz azzal, hogy ketes esetben kiszolgalod-e a vevot?
    ha nem szolgalod ki pedig nagykoru: buksz par szaz forintot, amibol a tied mindossze par tiz forint lenne (ha alkalmazott vagy, akkor meg ennyit sem)
    ha kiszolgalod, pedig meg kiskoru: ha pl szulei megtudjak, es feljelentenek, vagy egyszeruen ellenorzes van, akkor igen csunyan jarhatsz
    ha beir a panaszkonyvbe: milyen jogon ir a panaszkonyvbe?
    ha szol a fonokodnek (ha van): ajanld fel a fonoknek, hogy minden tovabbi nelkul kiszolgalod, amennyiben biztosit arrol, hogy a birsagot nem te fizeted, illetve ha bezaratja par napra a helyet, az fizetett szabadsag lesz

(sajnos azonban ezekkel mind nem ersz el semmit - max tiszta lelkiismeretet - mivel a szomszed boltban/kocsmaban/benzinkuton ugyis kiszolgaljak
    velem megesett olyan, hogy nem szolgaltak ki, mivel nem igazoltam az eletkorom - elindultam kifele, mondvan a mellete levo kocsmaban majd kiszolgalnak, de nem jutottam addig - utanam jott ugyanis egy ficko a kocsmabol es felajanlotta, hogy onkoltsegi aron elad nekem egy doboz cigit - veletlen pont olyat, amilyet kertem, szoval az sem kizart, hogy direkt ezert vette - kifizettem es megkoszontem neki - ennyi - innentol mindenki maga donti el, hogy miert vallalja a felelosseget es hogy az az o ertekrendjevel osszeegyeztetheto-e)

Aktív témák