Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Quent1n

senior tag

válasz DigitXT #30140 üzenetére

Ennyi. A rendőrség olyan szintű adósságállományt görget, hogy azt hagyjuk is. Nyomozókat küldenek járőrözni, nincs pénzük kifizetni egy csomó megrendelt szolgáltatást, az épületek lepukkantak stb. Lehet, hogy lesz egy látszatidőszak amivel elriasztanak egy csomó rollereset, aztán ennyi, el lesz ez engedve, egyszerűen a magyar rendőrség helyzete jelenleg alkalmatlan arra, hogy huzamosabb ideig rámenjenek a közlekedés 1-1 résztvevőjére. Németek, osztrákok ők hozzánk képest más világ, nem is értem azt aki velük példálózik, hogy ott milyen szigor van. Ott a torrentezésre is szigor van meg sok minden másra is... Teljesen más világ.

#30135PociAti "Te erre szélsőséges példát hozol" Nem szélsőséges, nem full lejtős szakasz, csak simán egyenes. Ilyen azért van pár az országban. :)

"Pedig a robogókhoz állnak legközelebb." Viszont a robogósokat hagyják kerékpársávon (nem úton) közlekedni és nem is okoznak nagy problémát. Pont azért mert őket sem akarják nagyon a kocsik közt látni. Lehet, hogy közel állnak hozzájuk a rollerek de amíg nincs rajtuk tükör, és normális index, nem lehet velük úgy közlekedni, ergo a rolleres veszélyeztetése, ha anélkül terelik be az autók közé, hogy előírnák ezeket. Robogóval sem fogsz te sűrűn hátranézegetni mert ugyanúgy perec lesz, főleg, hogy azok azért a 40-50-es sebességsávban közlekednek.

"Pont nem a szabályosan közlekedő, 25 km/h sebességet betartó rolleresek jelenthetik erre a veszélyt." Erre a sok hülye (tiszte a kivételnek!) bérrolleres jelenti a veszélyt. Limeozok én is olykor és eszméletlen amit sokan leművelnek. Jelenleg ami hiszti van a rollerek miatt az főképp ezek miatt van. Értsd meg, hogy nem a sebesség a rollereknél a önmagában a gond, hanem az ahogy használják őket:

1. a bérrollerek jelentős része műszaki hibákkal közlekedik. Vacak fékek, nem működő lámpák, ferde kormányoszlop stb.
    2. alkoholos, drogos befolyásoltság alatt vezetik őket sokan
    3. alapvető KRESZ szabályok betartása nélkül használják őket

"Vannak járművek, melyeket a meglévő közlekedésbe nem lehet normálisan beilleszteni." Szerintem be lehetne csak akarat és szakmai konszenzus kérdése. Kell egy teljesítményhatár (de nem a 25, mert 30-al bóklászni a kocsik közt megint csak rohadt veszélyes és az autósoknak sem hiányzik) ami fölött valóban ki kell őket szorítani a kerékpáros infrastruktúrából de akkor elő kell írni az indexet és a tükröt, nincs mese. Azok nélkül nem lehet biztonsággal részt venni az autós közlekedésben remélem ebben egyetértünk. Az egykerekűek amúgy szerintem sokkal veszélyesebbek mint jármű, de mivel drágák, nem egyszerű a kezelésük és kevés van, nem sok vizet zavarnak.

"Ennek a fórumnak az alapvető sajátossága / hibája az, hogy sokan nem tudnak felül emelkedni az önző szemléletmódon." X+1 éve bringázok, már egy jó ideje Pesten is. Nem zavarnak a rolleresek még a bolondabb bérrolisok sem. Új résztvevő a roller, alkalmazkodni kell hozzá a meglévőknek. Pl. én azt mondom Pesten nem árt a tükör a bringára sem. Taxisokkal sokkal több konfliktusom van napi szinten, de ők ugye érinthetetlenek a rendőrség által.

"de gyakran nem érzem az egyensúlyt a többi közlekedővel." Jelenleg adott egy igen nagy számú autós közösség, óriási mennyiségű szabálysértéssel, balesetezéssel stb. Pedig annyi sebességkorlátozás van, hogy követni is nehéz néha.

Adott egy bringás közösség, ami 2024-ben sem jutott el odáig, hogy minden brinyón legyen egy normálisan működő lámpa. Sokan akkor se tetettek fel mikor ingyen osztogatták. Arról nem beszélve, hogy alapvető KRESZ szabályokkal sincsenek sokan tisztában.

Motoros közösség, sok lerohadt sufnituning szutyokkal, főleg amikkel a futárok repesztenek. Szabályokra nagy ívben tesznek, sok a baleset.

(Természetesen mindenhol tisztelet a kivételnek)

És akkor itt van az e-roller amit eddig leginkább a bérrolleres használók alapján ítélnek meg. Jelen pillanatban a rolleres az egyetlen közösség akiket a legrosszabb felhasználók alapján ítélnek meg. És szerintem ez az ami nincs egyensúlyban a többi közlekedővel. :)

"Léteznek rollerre specializált mérőpadok." Na amit linkeltél pad, pont kapufa kicsit, mert nem a rolleres teljes súlyával tesztelték. Innentől kezdve máris torz értéket ad. Bringás rajta ült a bringán és támasztották elölről, motoros szintén a vason. Rolleres meg fél lábbal rajta... Így hogy lehetne hitelesen mérni mit megy? Ez a másik baj ezzel a merev "lockoljuk le a sebességet" dologgal, hogy 120 kilóval vesz valaki egy 25-ös darabot aztán megy 18-20-al vele mert többet nem tud. Vesz egy 35-öset, azzal meg van neki a 25. Én is majd 100 kiló vagyok a Lime-al 22 fölé nem igen jutottam és az is szenvedős volt. A G2-őt ha lockolom 25-re, simán, kényelmesen megvan. Akkor miért aszerint sorolnának be, hogy mi a tervezési sebesség? Miért nem aszerint, hogy mennyivel használom? Tudtommal semmilyen más járművet nem az elérhető maximális végsebessége alapján sorolnak be a közlekedésbe.

Egyébként meg ha úgy néznénk a Ninebot G2 Max E sem felelne meg, mert a tervezési végsebessége 35 nem 25, csak az EU-ban lockolták, de attól még nem úgy tervezték. Szóval ha szó szerint vennénk ezt a dolgot, akkor azok is kiesnének és minden vezérlővel, vagy egyéb módon leszabályzott roller. Gyakorlatilag a Kuki meg aközt az a difi, hogy az egyikből gombnyomásra vehetem ki a lockot, a másikba meg kell egy másik vezérlő.

Szóval azért nem egyszerű kérdés ez. De legalább itt tudunk normálisan értekezni róla. Én mondom, továbbra is offolnám a bérrolikat, vagy legalább brutál mód szigorítanám, és akkor utána kapnának egy türelmi időt a saját rolleresek. Közben (a rolleres közösség bevonásával) ki lehetne dolgozni egy normális szabályozást. Én a rolik többségét hagynám, hogy a bringás infrastruktúrát használja, sokkal kisebb ott a balesetveszély mint a kocsik között. Igen ez a bringások részéről igényel némi alkalmazkodást de valakinek engedni kell. Vagy tiltsák be akkor az egészet a francba azt kész, nincs vele probléma többet. De az megint csak egy szegénységi bizonyítvány lenne.

Új hozzászólás Aktív témák