Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• DigitXT

félisten

válasz phoenix1989 #14338 üzenetére

Nem mondasz baromságot, mivel nem lineáris egy li-ion akku kisütései görbéje.

Annyi, hogy inkább az elején szokott gyorsan esni, majd középen lassabban. És
    a végén hamar összeomlik a feszültség... továbbá ez erősen függ a mindenkori
    terheléstől. Pl. más ha csak lassan gurulsz síkon, és megint más az emelkedőn.
    (Továbbá megint más nyáron és télen. A nagy hideget kifejezetten nem szereti.)

A legrosszabb, ha már lemerült akkuval kellene felfelé kaptatni az út végén.:R
    Az ugye nagy terhelés + eleve kevés már a fesz, s még be is szakad, rendesen...
    Ilyenkor a jobbik eset, ha a vezérlő visszavesz: alig gyorsulással, de felkúszik.:D
    Rosszabb eset, ha próbál erőlködni, nagyot esik a fesz, BMS tilt, roller kikapcsol.

Mindkettőben volt részem. Annyi a tanulság, hogy nem kell kicentizni az akkut...
    Persze amikor nem tudod, hogy mennyir bír, egyszer muszáj lemeríteni...:))

ez a rolleren van neked? ennyi adat?
    Igen. Nem fogom menet közben nézegetni, de majd elmentem egy SD kártyára,
    aztán utólag lehet elemezni, hogy hogyan "viselkedett" a vas. Mennyit eszik stb.
    (És ha esetleg leég a motor, tudjam mi volt sok...:DDD) Nem véletlen nem mentem
    vele idén, mert egy csomó ötletem volt, miket lehetne még monitorozni, s mind
    neki is estem, hajrá... Aztán jöttek a buktatók: rádiós probléma, BT probléma, ill.
    maga a kijelző meghajtása is erőforrásigényes, miközben reagálni kellene ugye
    a kerék forgására, de azonnal, hogy legyen pontos sebesség/távolság mérés.:K
    Szóval végül sokba került, csak részben van kész, és sokmindent "elengedtem":
    guruljon végre jeligére. Igazából nem is kell kijelző a teszthez, van rá a Dragy.;]
    De nagyon kíváncsi vagyok, hogy fog viselkedni, milyen lesz a teljesítménye, azt
    hogyan fogja bírni a két akku: meg lesz-e 50-60 km hatótávolság kényelmesen?
    8000W ide, vagy oda, nem fog annyit leadni folyamatosan: 46Ah meg bírja már.

Új hozzászólás Aktív témák