Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Egy korszak vége
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Szólánc.
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Asszociációs játék. :)
- AuraSync kibeszélő topic
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
"Csak ne járj úgy, hogy mégsem tetszik, el kell adni tetemes bukóban."
Itt a Vivo-ra gondolsz?
Nyilván EU vásárlás lenne, azért is várok vele, így vissza tudom küldeni ha nagyon nem tetszik.Ebből a szempontból az Oppo és a Oneplus sem jobb vétel amúgy. Az iPhone az egyetlen márka ami jól tartja az árát, amivel szemben a már fél éves Android-os telefonoknak is brutál mértékben zuhan az ára általában.
Én közben már FOMO-zok a Find X8 Pro-ra - -, pedig még várnék a Oneplus Open 2-re is, de mire az ideér...
-
Szena67
tag
Csak ne járj úgy, hogy mégsem tetszik, el kell adni tetemes bukóban. EU-ba nem azért jönnek később, mert másodlagos piac, hanem, mert a belső kínai piacnak megfelelni könnyebb és gyorsabb, meg kell előzniük az előrendelés megnyitásával a többieket. Kínai vevőkkel gyorsan megfizettetik a fejlesztés költségeit közben felkészülnek az EU vagy más piacoknak való megfeleléshez. Mifelénk spec. előírások vannak (de biztos az USA-ban is) az akkumulárorra, adatvédelemre (ez kinaiknál nem szempont, sőt), meg még egy pár dologra vonatkozóan, pl. hogy ne füstöljön el a kezünkben gyorstöltés közben. Luxuscikkeket meg mindig is vettek és fognak is, csak nem mindegy, hogy hányan. Az x200 pro mini vagy hasonló méretű márkatársai ígéretesek lehetnek errefelé. Már az, hogy egyáltalán megjelent azt mutatja, hogy a gyártók felismerték, hogy a tepsik mellett igény van kisebb telefonokra is.
-
senior tag
Igazat adok neked ebben, és üdvözlöm az optimizmusodat.
Mindennek ellenére, én nem szeretnék egy olyan telefont vásárolni, ahol csak második/utolsó prioritás volt az EU launch.
Épp ezért hezitálok kicsit a Vivo X200 Pro-n - ami nyilván nem jelent még meg, de az a jelenlegi befutó nálam.
A Oneplus már bejáratott márka, az Oppo nyitott pár éve EU felé és most nagyot ígért szoftverben, míg a Vivo-nál úgy tűnik csak B-kategóriás piac vagyunk. Emiatt várható, hogy szoftveresen nem fogják törni magukat, ahogy eddig is csak a minimumot hozták.A "telítődik a piac" kijelentést már sokszor hallottam és használtam én is, aztán mégis megveszik az RTX4090-et 2500€-ért is, meg Tesla-t az újgazdagok 80e€-ért, Porsche Taycan-t 120e€-ért (aztán sírnak hogy 1 évesen csak 70-et ér), stb.
Van ott még pénz, csak a tárca megnyitásához jó terméket kellene leszállítani.[ Szerkesztve ]
-
Szena67
tag
A huawei 3-ba hajthatóra is elsőre azt mondták, hogy nem jön, most mégis megjelenik. Ha nem kell a pénzünk, akkor tartsák meg magunknak. De egyébként ez csak egy szokásos marketing kommunikációs trükk, China exclusive, hogy felkeltsék az érdeklődést, majd kiderül, hogy ja bocs mégsem. Tudják jól, hogy ha ők nem, akkor majd jön más gyártó, aki hozza az EU piacra a sajátját. Telítődik a piac, minden gyártónak úgy kell az új vevő, mint a falat kenyér.
-
senior tag
Ha a hivatalos bejelentésen azt mondják nem jön, akkor nem jön. Nem lesz rá szoftver se fejlesztve.
Felesleges ilyen hiú reményekbe ringatni magát az embernek, mert úgy jártok mint az X100 Ultra-t vásárlók, akik nagyon akartak hinni benne, aztán már itt az új széria is, és nem volt global launch. Még a Foldx3 Pro is csak úgy jutott Európába, hogy a Maláj piacon árulták és onnan hoztak szürkén be pár száz darabot. -
senior tag
Ugyanezen átestem én is a Oneplus 3 vásárlása előtt. Egy hétig próbálgattam a zsebembe egy kartonlapból készített "makettet", hogy biztos jó lesz-e... Aztán végül maradt a nagyobb kijelző, és nem is bánom.
A való életben kevés különbséget fedeztem fel, azon kívül, hogy fogást kell váltsak a kijelző tetejének eléréséhez.A feleségemnek a flip telefon vásárlás előtt 3D nyomtattam csukott állapotú Razr 50-et, hogy a zsebeibe próbálja.
Próbálj te is rá egy 3D nyomtatott modellre vagy valami hasonló egyszerű megoldásra.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Az X8-at szerintem annyira ne sajnáljátok. Az egyetlen lényegi különbség talán a teljesen lapos kijelző, mert azon túl magasságban 5mm-, szélességben 2mm-el kisebb csak a pro verziónál, és nem is mondható kis telefonnak.
Az X200 Pro mini ehhez képest tényleg kompaktabb.X200 Pro: 162.4 x 76 x 8.2 mm
X200 Pro Mini: 150.8 x 71.8 x 8.2 mm
X8 Pro: 162.3 x 76.7 x 8.2 mm
X8: 157.4 x 74.3 x 7.9 mmGoogle, Samu és Xiaomi véleménnyel egyet tudok érteni. Még esetleg annyit hozzátéve, hogy a Google akku időben is meglepően rosszul teljesített a teszteken. (de lehet az állítólagos csoda AI kitanulja a szokásokat és utána jobb lesz, csak ebben én nem hiszek)
Az Android felcsicsázása helyett megnézhetnék végre, hogy az Apple telefonok miért tudnak hasonlóan komplex rendszerrel ugyanakkora SoT-t, egy lényegesen kisebb akkuval.
A háttérben lehallgatós SW-ek náluk is mennek, szóval az nem lehet már kifogás. -
tzolee21
csendes tag
Azt olvastam, hogy sem az x200 pro mini sem a sima Find X8 nem jön Európába
i13-ról váltanék robotos telefonra, de egyszerűen ebben a méretnem nem találok kompromisszumok nélküli alternatívát egyelőre. Google pixel 9 pro ár és a proci miatt kompromisszumos, az S24 pedig a processzor és üzemidő miatt. Xiaomi 14 meg a szoftver miatt. -
Szena67
tag
válasz grizlisandor #25 üzenetére
Asusnál valóban nem nyitható a bootloader, támogatása xar és sok a bug, kár pedig a leginkább kompakt telefon. Az 5V android 15 frissítést még kapni fog gyárilag. Szerintem csak utána lehet érdekes xda-ról a főzött rom. Legalábbis én az 1V-öt addig nem piszkálom, amíg tart a garancia, jönnek frissítések. Régebbi telefonjaimnál is csak utána tettem fel új bootloadert és főzött rom-ot. A 10 VI meg 3 főverzió (droid 17-ig) 4 év sec. patch frissítést fog kapni. Családtagoknak, akinél fontos volt a kompakt méret és egyszerű kezelhetőség azt vettem. Szuper és tetszik nekik, de mindenkinek más az igénye, szóval befejeztem. Szerintem, amit keresel az ma már nem létezik, régen pl. htc m8-nak hívták. Ott volt utoljárra hosszú ideig tartó széles "utótámogatás" rengeteg főzött rommal, sok-sok fejlesztővel., mivel a világ minden pontján sokat eladtak belőle. Ilyen többé nem lesz semmilyen telefonnál, mert a rom-okat fejlesztők is pár év alatt telefont cserélnek, így motiváció sem marad a további munkára.
-
grizlisandor
veterán
Köszi, hogy segíteni akarsz, de alaposan végig rágtam a kínálatot.
Igen, az 5 V-re létezik custom rom, egy unofficial LOS. -
Szena67
tag
válasz grizlisandor #22 üzenetére
Pixeleket ex HTC-s mérnökök fejlesztik, de szerintem az anyacég nagyon megköti a kezüket, teljesen "elalmásodnak", de abból is a kukacos fajta. A legutóbbi pixel watch már náluk is "cementtel" kiöntve, hogy véletlenül se legyen javítható, mint az almánál szokásos módi. A kapzsiság mindenhol tetten érhető.
[ Szerkesztve ]
-
Szena67
tag
válasz grizlisandor #22 üzenetére
Sanyiból van az 5V méretre ugyanekkora, picit nehezebb, azt hiszen annál gyárilag nyitható a bootloader ugyanúgy, mint a nagytestvár 1V-nél.
[ Szerkesztve ]
-
grizlisandor
veterán
Asus gyenge frissítési stratégia miatt esik ki, meg a zárt bootloader miatt.
Sony dettó.Elég sokat nézegettem a telefonokat, mire ár/érték/méret alapján rápróbáltam a Pixel 3a után a 7a-ra, de tévút lett.
-
Szena67
tag
válasz grizlisandor #20 üzenetére
asus zenfone 10 146.5mm 172g (nehezebb, de legalább jó drága)
sony xperia 10 vi 155mm (magasabb 5-el) 164g (nehezebb) -
őstag
válasz grizlisandor #14 üzenetére
Androidosoknál továbbra is a Unihertz a méretbajnok, lásd Jelly Star, és vállalható minőséget ad kellemes áron.
iPhone mininél is kisebb méretű a Jelly Max telefonjuk Nem mellesleg még vagány a kinézete is. Sajnos túl kicsi brand ahhoz, hogy szoftveres támogatásban nagyot hazudjon, de a korrekt hardver miatt évekig használható (ezekböl nem spóroltak ki semmit: nfc, jack, dual sim, nfc, otg, infra, micro sd bővithetőség) és még a kamerás képességei sem elriasztóak.[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
Csakhogy az x200 pro mini nem jön ki Kínából. Így hiába van itt nálunk is Vivo ha ezt a kicsi telefonjukat nem tudod megvenni mert nem hozzák Európába se.
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
veterán
iPhone 13 Mini
132 x 64 mm, 141 gramm, 5,4" 2340x1080 kijelzővel
... -
grizlisandor
veterán
150 mmnél alacsonyabb, 150 g körüli telefonra vevő lennék.
Nincs szükség x200 pro mini Oneplus köntösben, mert akkor a Vivo minek jött az országunkba?OnePlus X méretű telefont adnék.
-
ferinéni
csendes tag
"Kis méretű", "apró termetű", "kompakt"... Ezek?
A mai napig egy Sony Xperia XZ1 Compact-ot nyüstölök és nagyon szomorú leszek sőt sírni fogok, ha tönkremegy...
-
veterán
A cikkben ez van:
"...és belső tesztköröket fut egy prototípus 1,5K felbontású kijelzővel..."Mire gondolsz, Bone?
A FHD másfélszeresére, vagy egy kisebb 1500*7...-ra?[ Szerkesztve ]
-
janeszgol
félisten
Mondjuk a Pro vonal vekonyabb kavakkal vannak megaldva. Pl a 15 Pro pontosan 1 millimeterrel keskenyebb is kisebb, mint a sima 15. Ha ezt nezzuk es jovore a sima vonal is kijelzomeretet valt, akkor lehet mar kenyelmetlen.
Viszont innen is latszik, hogy a sokak altal vart Vivo 200 Pro mini nem is kicsi. Kicsinek se neveznem, nemhogy mininek. -
janeszgol
félisten
Hat a 6.3 col nem kompakt. Ezert csaptam le gyorsan egy iPhone 16-ra elofizuban. A tokom tele a nagy telokkal. Otthonra jo, de ha ki kell vinni a lakasbol, akkor nem jo. A fenenek eroltetik a csak nagy kijelzoket.
-
PeteePeti
őstag
Szia! Ez a Gomibo amúgy megbízható oldal? Soha nem hallottam róla! Global ColorOS-el küldik a telefont, működő Android Autóval, működő E-simmel vajon?
Aki rendelt már tőlük, annak mi a tapasztalata?OnePlus 12 5G 16/512 Green | Huawei Watch Ultimate | Samsung Galaxy Tab S10+ 12/256 | Samsung Galaxy Buds 3 Pro | Samsung QN90B TV | PS5 | Logitech G923 | Opel Insignia 2.0 CDTI (170hp~400Nm) OPC Line
-
yanna
addikt
Már azt hittem, valóban kis méret lesz, de akkor csak kisebb.
-
senior tag
Az Oppo Find X8 sutyiban már megjelent az európai piacon.
A holland Oppo webshopban 1149€ most, míg a német Gomibo-nál 933€ kártyafüggetlenül, 2 -hetes kiszállítási idővel.Jó lenne amúgy ez az Oppo, szinte tökéletes csúcstelefon, a Dimensity 9400 is nagyon ott van takarékos üzemben.
Az eddigi tesztek alapján a kamerán még kell nekik reszelni, és nem tudom tudnak-e kezdeni bármit az alacsony fényerőnél jelentkező PWM flickering-gel. -
őstag
Hm, remekül hangzik, tetszik ez a trend. Csak érjenek is ide az EU-ba ezen modellek. Legyen bő választék a kompaktabb mobilok piacán.
-
realist
őstag
Amikor ott a Vivo x200 pro mini (ami kínai belpiacos) vagy házon belül az oppo find x8 (aminek az európai megjelenéseről nem találni használható információt) akkor nem tiszta miért akarnak egy gyenge kamera szettel rendelkező alternatívat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest