Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- sziku69: Szólánc.
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Aktív témák
-
Apollo17hu
őstag
válasz
kíváncsi
üzenetére
tipp: Felírod a parabolát érintő 3 csúcshoz tartozó y = 4 - x^2 egyenletet, majd az oldalak egyenletét - paraméteresen [a 4. pont y koordinátája meg is van adva (nulla)
]. Ezután az oldalak párhuzamosság és merőlegesség szempontjából megvizsgálod, majd a kapott feltételeket összehasonlítod a legelőször felírt y = 4 - x^2 -es egyenletekkel, és ha nem ütik egymást, akkor lehetséges ilyen téglalapot beleírni a parabolába.
Most jut eszembe, h tuti, h lehet ilyen téglalapot belerajzolni, mert lényegében egy derékszögű háromszög 3 csúcsa érinti a parabolát, a kiegészített téglalap 4. csúcsát pedig csak az x tengelytől való távolság határozza meg.
mod: 32[3-2*2^(1/2)] lett a területe?
[Szerkesztve] -
Hmmz
senior tag
válasz
kíváncsi
üzenetére
Mióta elkezdtem olvasni ezt a topicot -meg amúgy is-
azon tünődöm hogy, mi az istennyilának terhelik az ember fiát ilyen és hasonló feladatokkal...
hasznos ez a könyvélküli tudás bárkinek az utászokat kivéve?
Anno biztos nekem is meg köllött tanulni, és lám milyen hasznos volt...
arra se emléxem hogy valaha tanultam e...
Vagy csak én vagyok láma és ez még az ''általános müveltség'' kategóriába tartozik?
Ahelyett hogy benyomnának még heti x nyelvórát pl ami esetleg hasznos is lenne ha már európa felé ?tartunk?...ráadásul meg a star wars 3 hoz is jól jön...
Gozsó ha hallasz, esetleg másik tanár?
Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP ProBook 650 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Dell Latitude 5430 14" Touchscreen i5-1235U 32GB 1000GB 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 11 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4258
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen 1 FHD notebook - i7 10850H 32GB DDR4 1TB SSD T2000 4GB W11
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire Pulse RX 6800 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
]. Ezután az oldalak párhuzamosság és merőlegesség szempontjából megvizsgálod, majd a kapott feltételeket összehasonlítod a legelőször felírt y = 4 - x^2 -es egyenletekkel, és ha nem ütik egymást, akkor lehetséges ilyen téglalapot beleírni a parabolába.