Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:19:28

LOGOUT.hu

Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#14951) Rodzser Mór válasza sandró60 (#14944) üzenetére


Rodzser Mór
senior tag

Sziasztok!

Már régóta fontolgatom valami szerszámkészlet vásárlását én is. Már eléggá időszerű, elemet kéne cserélni pár órámban.
Ami feltűnt, hogy a hátlapletekerőkből van olyan szerszám, aminek 2 körme van és van amelyiknek 3. A linkelt készletben is 2-körmös van. Az előző aliexpresses leszedőnek meg 3 körme van és cserélhetők benne a fejek, különböző alakúak.

De a kérdésem igazából az, hogy a 2-körmössel is le lehet csavarni a hátlapot? Nem szükséges a 3-körmös?

(#14952) sandró60 válasza Rodzser Mór (#14951) üzenetére


sandró60
addikt

Nyugodtan veheted a 2-körmöset is.
Van azért olyan hátlap is,hogy azt hiszed csavarható,pedig az is pattintós.Ezt nagyjából úgy tudod megnézni,hogy a hátlap szélén egy helyen egy kis bevágás-vékonyabb él van. :K

[ Szerkesztve ]

(#14953) szaszlaci válasza pulutodurumo (#14946) üzenetére


szaszlaci
addikt

Tudom, rádkerestem. Ráadásul tegnap a fekete szendvics számlapos egy ezressel olcsóbb volt, ~3600!
Ami annál nem teszik, hogy fekete hátlapon fekete mutató. Na ne már, azt akkor festeni kell.
Aztán úgy látom, hogy az amúgy jól kinéző szendvics számlapnál a kör kivágások nem passzolnak a kis mutatók körüli karikákkal...

Megint más.
Van itt ez a mechanikus, nyomtattam neki egy új számlapot. Így megint új órám van. :)

Aztán ez a Skmei ismét lefényképezésre került. Ide ömlesztem, hátha valaki kedvet kap hozzá, pl. Aliexpressről. El akarom vaterázni, de ahogy így nézem a képeket, meggondolom még.








(14'949) Soká: mert az a fekete dupla számlap, a számok is ki vannak vágva belőle, így az egy kicsit más terv. Bár az alatta lévő számlap meg szerintem ugyan az. Úgyhogy pontatlanság lesz az, semmi egyéb. :)

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#14954) petipetya


petipetya
nagyúr

Természetesen a Lorus gondolt egyet, és elemet kell benne cserélni. Úgyhogy ha eddig nem volt ilyen hátlap leszedő cuccom, most már nekem is be kell szereznem.

Mondjuk gyanús nekem a Tevise, mert a téli szabi alatt az volt rajtam itthon, de a mai munkanaphoz már a szokásos Lorust akartam felvenni. Erre reggelre elkezdett késni, ami alapesetben az elemcserét jelzi, de szerintem a Tevise fenyegette meg az éjszaka, hogy holnap az lehessen a csuklómon.

[ Szerkesztve ]

"nincs rá lezsóidő"

(#14955) Rodzser Mór válasza sandró60 (#14952) üzenetére


Rodzser Mór
senior tag

A lecsavartósnál tartok tőle, hogy kimozdul a köröm, aztán összekaristolom a hátlapot.

A koronatengelynél hogyan állapítható meg, hogy van-e ott tömítés? A hátlapot leveszem hozzá, de a koronát és tengelyét nem piszkálnám meg emiatt. Mondjuk nincs is mivel, csak nagyon barbár módon tudnék nekiesni.

(#14956) han_lev válasza szaszlaci (#14953) üzenetére


han_lev
senior tag

Ezek a Skmeik fémházasok, vagy műanyag?

MI9 6/64

(#14957) szaszlaci válasza han_lev (#14956) üzenetére


szaszlaci
addikt

A mutatós az nem Skmei, hanem valami Winner-Goer-Soki vagy hasonló. Nikkelezett fém, azt hiszem, réz.

Az arany az fém, és üveg előlap.
Míg a Casio tudtommal műanyag ház és plexiüveg. Tehát ez az a ritka esetnek tűnik, hogy ebből a szempontból (is) ez így konkrétan jobb, mint az ötször vagy tízszer ennyibe kerülő eredeti...

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#14958) Bicskás válasza szaszlaci (#14953) üzenetére


Bicskás
tag

Szervusztok, boldog új esztendőt mindannyiótoknak !

Szervusz Laci, az első képen szereplő órának az eladásra való készítését is tervezed ?

Mennyiből hoztad ki körülbelül egyébként ?

Üdv: Bicskás

(#14959) Timerobbíng válasza Rodzser Mór (#14955) üzenetére


Timerobbíng
újonc

Nem kell összekaristolni semmit a következő egyszerű, de nagyszerű szakmai megoldással. Bár lehet hogy nem mondok újat. Először is beszerzel egy 3-4 cm átmérőjű tömör középkemény gumilabdát,síma, tapadós felülettel.Kisállatos boltokban,játékboltokban kb. 80Ft. Egyik tenyeredben tartod az órát hátlappal felfelé, a másikkal erősen rányomod a gumilabdát ,hogy rátapadjon hátlap a teljes felületére és a mutatók járásával ellentétes irányba csavarod. Visszazárásnál ugyan így.Az esetek többségénél ez bőven elég. A felhúzótengelynél a tömítés t először is úgy ellenőrizd, hogy alaphelyzetben,majd mutatóállítási helyzetben finoman oldalirányba és körkörösen mozgasd a koronát. Ha van tömítés és jól tömít akkor nem mozog mozdulhat. Ha biztos akarsz lenni a dologban, akkor ahol becsatlakozik a szerkezetbe a felhúzótengely, közvetlen előtte látod a kis felhuzókereket csatlakozni a hornyoskerékhez. Az előtt a tengelyvonalától jobbra találod a váltókarnak, azaz tengelyrögzítő karnak a kis benyomható csapját.Ezt a kis csapot alaphelyzetben lévő koronánál egy gombostűvel vagy varrótűvel benyomod és finoman kihúzod a tengelyt. Visszarakás ugynebben a sorrendben.Csak semmi barbárkodás, az órának lelke van!

(#14960) Soká válasza Timerobbíng (#14959) üzenetére


Soká
senior tag

Ez a gumilabdás ötlet jól hangzik, kíváncsi vagyok, működik-e? De ezen az elven valószínűleg megtenné egy kétoldalas ragasztó+"fakocka" jellegű kombó is, nem?

(#14961) Soká


Soká
senior tag

A napokban valaki emlegette a Seiko 5-ös karórát ezzel a linkkel. (és, hogy ez egy megbízható hely) Fogalmam sincs arról, hogy a Seiko 5-ösök ára egyébként mennyi, de most keresgélésem közben véletlenül egy svájci órákban igencsak jártas szakember soraiba botlottam, aki ezt írja:
"...másrészt mindent hamisítanak, olyan nem túl izgalmas-értékes dolgokat is, amiről a többség nem is gondolná. Ugyebár a legtöbbet hamisított óra pont az a Seiko 5-ös széria - ami eredetiben sem drága..."
Ennek tükrében nekem minden gyanúsan kedvező áru Seiko-val kapcsolatban fenntartásaim lennének. Én azt is tökéletesen el tudom képzelni, hogy maga a boltos sem tudja pontosan, hogy mit árul. És még azt is el tudom képzelni, hogy vannak olyan hamisítványok, amelynek a minőségére nem lehet kifogás.

(#14962) schawo válasza Soká (#14961) üzenetére


schawo
titán

A CW egy teljesen megbízható oldal, garantáltan eredetit kapsz. A Seiko 5-öket nem így hamisítják.

Indiában rengeteg régi 30-40 éves Seikót (általában az 5-öst, abból volt sok) és Citizent újítanak fel több kevesebb sikerrel. A szerkezetek eredetiek, néha a számlapok is jó állapotúak, de a gyakran újrafestik őket, még gyakrabban teljesen újat eszkábálnak saját kútfőből. Néha csak a szerkezet eredeti, a tok, a számlap és a mutatók is utángyártottak. Egyszerűen felfestenek egy random kitalált számlapformára egy Seiko logót és egy 5-öst, hozzájuk egy random mutatót, ami épp felment rá. Némelyik borzalmas Frankenstein. Ez a hamisítás tulajdonképpen felújítás szeretne lenni, csak az indiaiaknál nincs olyan, hogy ízlés. Ezeket az órákat nagyon könnyű felismerni, közük sincs az eredetiekhez, és általában 5-15 dollár körül kaphatók ebayen. Több ezer darab van belőlük.

De ezektől az indiai eladóktól néha ki lehet fogni egy-két érdekesebb japó vagy svájci darabot, ha az ember résen van.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#14963) Timerobbíng válasza Soká (#14960) üzenetére


Timerobbíng
újonc

Naaaaa,ne barkácsoljunk! A gumigolyó nem ötlet, inkább egy 50 éves szakmai gyakorlat. :K

(#14964) @mriya@ válasza Soká (#14960) üzenetére


@mriya@
őstag

Nekem van ilyen spéci gumilabdám.
Lazán meghúzott hátlapoknál működik.
Az esetek többségében semmit sem ér. :(

Bose, Philips hangcuccok a hardveraprón.

(#14965) szaszlaci válasza Bicskás (#14958) üzenetére


szaszlaci
addikt

Köszönöm a kérdést, a válasz nem, nem tervezem. Azért, mert a nettó munka az elég kevés, amit el tudnék számolni, a bruttó viszont sok. Plusz bármi galiba lehet, ennél sokkal több gyakorlatra lenne szükség.

Lépésekben a készítés:
- Az egy skeleton mechanikus, 3500 Ft. Van úgy egy ezressel olcsóbban is, az annyiban más, hogy a mutatója egyszerűbb, ahogy a tokfül is és a korona is. [link]
- Korona kihúzásánál a kioldó gombot óvatosan, ne nyomjuk túl, mert elgörbülhet a rugója, amit baromi nehéz helyrehozni, mert az egész kuplungot szét kell szedni, majd utána össze is rakni.
- Korona kihúzás előtt érdemes mutató állító állásba tenni, hogy ne essenek ki a fogaskerekek. Az egyik így is kieshet, de azt csak vissza kell helyezni az "aknába".
- A szerkezetet az előlap ragasztós alja tartja a kivehető, körbe elhelyezkedő karikában, és mivel az előbbit eltávolítom, rögzíteni kell, hogy ne csússzon hátra. Mondjuk egy csepp ragasztóval.

- Valamilyen CAD programmal, vagy amit tud használni az ember, megtervezi a számlapot. Ez időigényesebb, mint elsőre tűnik.
- Kinyomtat egy sima fehér papírra. Nem, nem néz ki gagyin. (Szerintem.)
- Vagy sárgult lapra is lehet. [link] és [link]
- És akkor itt jön a többi bruttó munka. Módosít, újra nyomtat, és ezt sokszor, amíg elégedett lesz.
- Aztán csak rá kell illeszteni és részleges összerakás után pontosan igazítani, majd rögzíteni mondjuk ragasztóval a szélen. Itt a kör kivágását ennél pontosabban nem tudtam, szabad szemmel nem látszik hiba. Meghajlított zsilettpengével vágtam.
- Aztán egy szövetszíj ugye, 250 forint.

Szóval ez a munka szivességnek így ismeretlenül sok, ha meg elkezdek pénzt kérni érte, akkor az meg a vevőnek lesz sok, hiszen azért a néhány ezer forinttal többért már igen szép kínaiakat lehet kapni. Mármint órákat. :)

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#14966) Rodzser Mór


Rodzser Mór
senior tag

Ha a nem ezüst-oxidos nevenincs elemet teszem az órámba, az okozhat bajt? Vagy csak hamarabb lemerül? Mi a hátránya?

(#14967) #61392896


#61392896
törölt tag

T801. Igen, megint jött a bibi. Kiesett a kis foszforeszkáló műanyag izé a forgatható tárcsán lévő kis bütyökből. És elveszett. :(

(#14968) T0mcs válasza #61392896 (#14967) üzenetére


T0mcs
tag

Ezek ilyenek! 20$ ért még kínában sincs óra...
Én részemről befejeztem velük! Csak 1 sima divers jellegű órát szerettem volna de feladom mert mind vacak...
Van már itthon 3-4 óra ami megállt. A legöregebb talán 1 hónapos. Azért vicc hogy fél évet sem bírnak. 1 még meg van kíváncsi leszek :) De többet nem tervezek...

(#14969) #61392896 válasza T0mcs (#14968) üzenetére


#61392896
törölt tag

Nekem továbbra is tetszik. Gyakorlatilag kvarcóra pontosságú. Kibírja a tusolást és szép. Hogy meddig bírja ki azt nemtudom, de nem kímélem az biztos.

(#14970) Sungoo válasza schawo (#14939) üzenetére


Sungoo
addikt

:DDD :DDD :DDD :DDD

(#14971) #61392896 válasza schawo (#14939) üzenetére


#61392896
törölt tag

Az enyémhez sem kellett.

(#14972) szaszlaci válasza #61392896 (#14969) üzenetére


szaszlaci
addikt

Stríciumos foszforpor, ami sok órán át világít, ilyen háromszáz forint. Műgyantába/lakkba keverve betöltöd a helyére.
Meg ha úgy érzed, a többit is lecseréled.

[ Szerkesztve ]

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#14973) #61392896 válasza szaszlaci (#14972) üzenetére


#61392896
törölt tag

Köszi!

(#14974) L4D1K


L4D1K
őstag

Egész tetszetős.

[ Szerkesztve ]

# ANTAL Tuning #

(#14975) Rodzser Mór válasza L4D1K (#14974) üzenetére


Rodzser Mór
senior tag

Vakcak :DDD :DDD :DDD

Melyik a perc és melyik az óramutató?
Oké, hosszas elmélkedés után rájövök, hogy a 10-esnél lévő az óramutató. De első ránézésre nem fog kiderülni. Rakhattak volna rá egyforma stílusú mutatót, DE könnyen megkülönböztethetőt.

Köszi (#14959) Timerobbíng.

[ Szerkesztve ]

(#14976) csatacsita


csatacsita
tag

Sziasztok!
Annyira tetszenek a kocka tag heuerek. (biztos nem egyedül én érzek így)
Nem tudtok valami kísértetiesen rá hasonlító kínai órát? :D

(#14977) szaszlaci válasza csatacsita (#14976) üzenetére


szaszlaci
addikt

Jaragar A569 / M24? Van fehér számlapos is. Valamivel ötezer alatt kapható, mechanikus, és idővel szeretnek szétesni.

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#14978) csatacsita válasza szaszlaci (#14977) üzenetére


csatacsita
tag

Kvarccal is beérném, de ha ilyen van csak, hát legyen, köszönöm! :D

(#14979) Donki Hóte válasza Rodzser Mór (#14975) üzenetére


Donki Hóte
veterán

Oké, hosszas elmélkedés után rájövök, hogy a 10-esnél lévő az óramutató.

A kép egy olyan véletlen együttállást örökít meg, amikor a másodpercmutató és a kismutató éppen fedik egymást :K

Tehát a valóságban egyáltalán nem kell sokáig filózni azon, hogy melyik mutató mit mutat, csak a kép megtévesztő.

Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

(#14980) 11hh


11hh
tag

Sziasztok!
Van egy kinai karórám amin leestek a mutatók, ezt szeretném visszarakni. Leszedtem a hátlapot, kiszedtem a műanyag tartót, de az órabeállító tengelyt nem tudom kivenni. Ez akadályozza, hogy kivegyem az óraszerkezetet. Valami ötlet?

[ Szerkesztve ]

(#14981) xcvbxcvb válasza 11hh (#14980) üzenetére


xcvbxcvb
aktív tag

Valahogy így [link].

ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html

(#14982) han_lev válasza Donki Hóte (#14979) üzenetére


han_lev
senior tag

Én meg azt gondoltam, hogy a másodperc mutató a lenti kis kör segédmutatója, az óra és a perc közötti különbséget pedig a szinek adják ki igazán:
óra:fekete,
perc: barna
:F
:R

MI9 6/64

(#14983) Rodzser Mór válasza Donki Hóte (#14979) üzenetére


Rodzser Mór
senior tag

Áhhá!

Mondjuk gyanús volt, hogy hogyan lehet az óramutató a tengelyen feljebb (az üveghez közelebb), mint a percmutató. Mert ugye általában (bár lehet hogy vannak kivételek) az óramutató van legalul a legnagyobb átmérőjű vállon.

(#14984) xcvbxcvb válasza Rodzser Mór (#14975) üzenetére


xcvbxcvb
aktív tag

:)

ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html

(#14985) 11hh válasza xcvbxcvb (#14981) üzenetére


11hh
tag

Nagyon szépen köszönöm a segítséget!!! :R :R :R :R :R :R
Sikerült megjavítanom az órát. :C

(#14986) 5-ös kezelő válasza @mriya@ (#14964) üzenetére


5-ös kezelő
senior tag

Én BG-ről vettem pár száz forintért, és mindent nyit, ami tekerhető. Fortis, Seiko, Rolex és Panerai /-szerű/ hátlap nem akadály. Akármennyire is meg volt előtte húzva a 3 körmös nyitóval. Amfíbiát meg Slavát nem nyit természetesen, mert ott egy gyűrű forog csupán.

(#14987) Mr.Csizmás válasza csatacsita (#14976) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

:DD nem biza

pár cucc, keresőszavakkal: kocka tag heuer square kockaóra

Curren 8132

Redear SJ1448-1 (Bewell klón/oem)

BOBO BIRD L26

PAULAREIS P

LONGBO 80009

Tevise 8383

Bewell 111A

PAULAREIS P másik verzió

IBSO 8243

Bewell W100

Paulareis P megint

MS2018G-1 JEDIR

OUBAOER OB2003B

[ Szerkesztve ]

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#14988) @mriya@ válasza 5-ös kezelő (#14986) üzenetére


@mriya@
őstag

Nekem nem vált be rendesen záró toknál.
Ahhoz a körmös nyitó kellett.

Bose, Philips hangcuccok a hardveraprón.

(#14989) #61392896 válasza Mr.Csizmás (#14987) üzenetére


#61392896
törölt tag

Ez az Oubauer feketében milyen jól néz ki!

Más: nézem a rédiókontrollos asztali óránkat, bi-bippel a rádió, megy az okostelefonom másodperckijelzése, megy a tabletemen a pontisidő pont hu. Mit látok és hallok? Hogy mindegyik mást mutat. Elvileg mindegyiknek ugyanazt kéne mutatnia. De nem. A legnagyobb eltérés a pontosidő pont hu és az okostelefonom órája között van. 3 egész másodperc. Ennyit a pontosságról. 😃

Én az órámat az asztali rédiókontrollos órához szabályoztam be. Tartja is. Bár annyi turpisság van benne, hogy egyszer lapjára, egyszer élére teszem le éjszakára. Nameg kézzel is húzok rajta napi tizet.

(#14990) Mr.Csizmás válasza #61392896 (#14989) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

aazé vicces a "kveleti ledör bend", miközben fémszíj van odashoppolva ;]

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#14991) pulutodurumo válasza #61392896 (#14989) üzenetére


pulutodurumo
őstag

A time.is és a rádiós Casióm együtt járnak. A telefon néha kicsit el tud mászni.

"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"

(#14992) #61392896 válasza pulutodurumo (#14991) üzenetére


#61392896
törölt tag

Hümmm, telefonon és tableten megnyitva viszont már önmagával sincsen szinkronban. *<(:-(

(#14993) nebancsa


nebancsa
senior tag

Hihetetlen ez a szállítási gyorsaság. Kínai Parnis-tól rendeltem az órát 2017.12.29.-én este és kézhez vettem 2018.01.04. Gyakorlatilag 5 nap alatt ide ért Kínából. Gondolom nem hajón jött... Az órán nincs hiba, karcolás.

(#14994) szabi__memo válasza nebancsa (#14993) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Az igen! :C

(#14995) mr.perfect válasza szabi__memo (#14994) üzenetére


mr.perfect
tag

A szállító a China post és a M.kir.Posta volt? mert akkor tényleg világcsúcs.. De ha DHL akkor még lassan is ért ide..

az élet egy elég szar játék de kurva jó a grafikája...

(#14996) nebancsa válasza nebancsa (#14993) üzenetére


nebancsa
senior tag

Első észrevételek az óráról:
Negatívum: Olyan érzésem van, mintha szégyellné a gyártó az órát, a számlapon kívül sehol nincs jelölve semmi, se a szerkezeten se a tokon se a koronán se a szíjon.
Pozitívum: másodperc stoppos a szerkezet, koronáról is húzható, a szíj szerintem bőr, elég finom, és puha tapintású.

(#14997) nebancsa válasza mr.perfect (#14995) üzenetére


nebancsa
senior tag

Megrendelésnél a Fedex-et írta de a DHL hozta.

(#14998) L4D1K


L4D1K
őstag

Ez milyen szerkezet lehet?

Tetszik az óra 50dodo ért de azért ketyegjen el pár évig.

# ANTAL Tuning #

(#14999) Kiki18 válasza L4D1K (#14998) üzenetére


Kiki18
őstag

Vacak :DD

(#15000) mr.perfect válasza nebancsa (#14996) üzenetére


mr.perfect
tag

vannak olyan modellek ahol nem ilyen szégyellősek :K
[link]

az élet egy elég szar játék de kurva jó a grafikája...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.