Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tepenzed
őstag
tud valaki nekem egy jó elméleti leírást linkelni a horgászathoz? A halaktól kezdve az eszközökig, minden amit tudni érdemes
-
tepenzed
őstag
Sziasztok!
Pár hete kezdtem el ismerkedni a horgászattal és nagyon bele szerettem. Eddig kölcsön feeder bottal élveztem a halászatot és szeretnék venni egy saját komplett szettet. Esetleg tudnádtok ajánlani valahonnan egy jó feeder kombót,esetleg olyan ládával,amiben minden benne van ami csak kellhet(horgok,csúzli, fogó,kapásjelző stb..........)
A bot+orsóra olyan 20K körül gondoltam
[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
haldorádóról mi a véleményetek? érdemes onnan botot és további felszereléseket rendelni?
-
tepenzed
őstag
eddig kölcsön feeder bottal halászgattam, kezdő vagyok, erről a szettről mi a véleményetek? Megbízható vagy inkább kerüljem? [link]
-
tepenzed
őstag
sziasztok, tudnátok nekem linkelni egy tuti megbízható jó minőségű feeder botot+orsót? max 40-et szánnék rá, még kezdő vagyok, 1 éve horgászom
-
tepenzed
őstag
sziasztok, szerintetek ez mennyire jó első botnak (eddig kölcsönnel nyomtam)?
http://www.haldorado.hu/shop.php?itemid=24386&zoneid=1Tavakban horgászok, főleg közepes távolságra, 2-3kg pontyokra, de azért befuthat néha egy 8-9 kg-os is
Kétszer ennyit kéne rákölteni mi?
[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
SZiasztok, segítene kérlek valaki összeállítani egy 3,90 feeder bot+orsó kombót?
Elsősorban pontyokra horgászom, 3 részes botot szeretnék, methodozni fogok telepített tavakon.
30-40 ezret költenék maximum rá, legyen megbízható márka, főleg olyna érdekelne amivel nem szokott gond lenne, mert a döme félékről gyakran hallok gyári hibás panaszokat
[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
Sziasztok, szerintetek mennyire éri meg ez az akció? Néztem, hogy az orsó más helyen 17 ezer és a bot 8 körül van, szóval nekem úgy tűnik jó lenne első feeder botomnak
http://www.walterland.net/profi_pontyozo_szett_14688
Kissebb és nagy horgásztavakon használnám, feeder method technikával, elsősorban 2kg-10kg pontyokra
[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
válasz Janusz001 #22968 üzenetére
köszönöm, valóban megbízhatóbbnak tűnik. És ehhez az orsóhoz mit szólsz?
http://centrumzoo.hu/spd/centumzoo_129807/Nevis-Snipe-Feeder-40-51cs-2230-640-elsofekes-feed -
tepenzed
őstag
Nagyon remélem, valaki tudna segíteni, hogy minden meglegyen a hétvégi horgászathoz
Szóval method feeder horgászatot szeretném kipróbálni, megrendeltem az alábbi botot és orsót:
http://centrumzoo.hu/spd/centumzoo_129807/Nevis-Snipe-Feeder-40-51cs-2230-640-elsofekes-feed
Ebben a horgásztechnikában jártasak tudnának nekem ajánlani ehhez megfelelő alapszerelést, amivel minden adott, hogy hétvégén már igénybe vegyem? Legyen szó a kosárrol, horogról, zsinorról stb.
Nagyon megköszönném, ha valaki tudna ebben segíteni, hogy ne fizessek feleslegesen a nem megfelelő felszerelésért
Egy kezdő horgász
-
tepenzed
őstag
mibe tudnátok ebben az öszeállításban belekötni? (method feeder)
nem szeretném elszúrni az első botom (a bot: http://keletihorgaszbolt.hu/hu/aruhaz/horgaszbot/feeder-picker/eurostar-master-class-feeder-360cm-medium-heavy-horgaszbot/ )[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
jó, má rleesett, hogy gumikuki alatt gumikukoricát értettetek
-
tepenzed
őstag
amúgy valaki el tudná magyarázni nekem, hogy az orsóknál hogy van a zsinorkapacitás?
Pl ennél az orsónál ( [link] )azt írják, hogy A dobok zsinórtároló kapacitása: 50-es méret: 0,25 mm / 200 m (fém), 0,25 mm / 330 m (karbon), az egyik ismerősöm mégis 28-as zsinorral használja, most akkor nyugodtan tehetek akár a 40-es orsóra is 28-as zsinort én is?
-
tepenzed
őstag
SZeretem a haldorádót, mert nagyon sokféle termék közül lehet választani, de nem akarok nagyösszegben rendelni mindig, nem tudtok olyat nagyobb áruházat, ahol Pesten ingyenes a szállítás vagy belvárosban ingyne átvehető a rendelés? Walterland nem rossz, de nagyon kint van
-
tepenzed
őstag
válasz bughead123 #23132 üzenetére
2 éve horgászom, de nekem még sohasem nézték fizetős tavon, nincs is engedélyem, épp elég az alkalmankénti 2-3 ezer forint
-
tepenzed
őstag
srácok múlt héten vettem mindenfélét a method feeder horgászathoz de kapom a savat, hogy ezzel semmit nem fogok fogni, max 5 cm-s halat
Sajnos nem tudtam megcáfolni, mert első nap vitte a hal az egész szereléket30g kosár
28as zsinor
8-as horogszerintetek tényleg ne számítsak ezzel jóra? Én úgy gondoltam, hogy fogom vele az átlag 2-3kg-os halaimat meg néha kiszedek vele 8-9kg-ot is
[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
válasz adrian360 #23163 üzenetére
http://www.haldorado.hu/shop.php?itemid=25746
ezt a horgot használom, de pl a haverom 8-as horga valahogy sokkal nagyobbnak tűnik. Csalitüskén pedig ott a gumikuki.
Amúgy nem értem, hogyan szakadhatott el ilyen könnyen a szerelék, nem volt az olyan dúrva hal szerintem.
A 28-as zsínor igazából ajándékba járt a nevis snipe feeder 40 orsóhoz, ezért került fel. Nevis Carp Maxx 150
-
tepenzed
őstag
sziasztok!
Method feedereztem tegnap, 7mm csalitüskén gumikukorica és ez a horog: [link]
Tegnap 4 halam is leakadt, egyiknél már a merítőbe akartam berakni és egyszerűen elment. Szerintetek jó ez a horog amit linkeltem csak egyszerűen peches voltam? Érdemes lenne talán egy nagyobbat használni?
Esetleg valakinek egy bevált horog?[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
válasz golyós #23421 üzenetére
+Sage83
Köszönöm a segítséget srácok, meg fogok próbálni egy kisebbet akkor.
Btw valaki használja a HALDORÁDÓ TOP METHOD FEEDER - FERMENTX PROTEIN etetőanyagot?
Elvileg nyáron jobb vele a fogás a felmelegedő vizekben mint a greennel, rendeltem egy ilyet, de nem tudom, hogy már érdemes-e bevetni vagy még várjak a melegebb vizekre? Most én is a greent használom -
tepenzed
őstag
válasz sityupityu #23502 üzenetére
esztergomi vagyok, de én Gyermelyre, Kesztölcre,Bicskére,Sárisápra szoktam járni. Nem voltam még a Lógatón, szép meg minden, de töltik rendesen?
Lenézek lehet egy kis method feederezésre[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
valaki horgászott már a visegrádi pisztrángos tónál?
-
tepenzed
őstag
Sziasztok.
Az a helyzet, hogy kaptam múltkor ingyen 28-as nevis zsinort(nevis carp maxx) a nevis snipe feeder 40 orsóhoz. Na hát asszem értem miért volt ingyen, elég könnyen szakad, csomót nem nagyon bírja és folyamatosan fedezem fel rajta a hibákat.
Kinéztem egy ilyen zsinórt: TRABUCCO T-FORCE SPECIAL FEEDER
A méretet viszont nem tudom eldönteni, method feederezéshez kellene, én 25ösre gondoltam, de azt olvastam 20-22 az igazi. Nem fog nagyon könnyen szakadni az ha kifogok egy 7-8kg-os pontyot?
Szerelékhez használjak más zsinórt vagy jó ugyanavval?A tanítóm szerint még a 28-as is lófasz, ő 30-ast használ feederen, de valahogy én nem így olvastam erről
Speci:
method feeder technika
40-es orsó
8-as horog
30g kosár
7mm csalitüske
Eurostar Master Class Feeder 360cm Medium-Heavy HorgászbotHalászat: pontyokkal, amúrral teli tavak, átlagos fogási súly:1-4kg
[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
köszönöm mindenkinek a segítséget, esetleg horgot is tudnátok ajánlani?
most ilyen van: GAMAKATSU A1 Team Feeder Circle Power - 8 de sok a leakadás -
tepenzed
őstag
-
tepenzed
őstag
tudnátok abban segíteni, hogy method feederrel miképp érdemes egy nagyon nagy horgásztónál horgászni, ahol nem olyan nagy a halsűrűség? 15 percenként szoktam újradobni ha nem lenne kapás a kisebb tavakon, nem szoktam beetetni.
Viszont most egy nagy tóhoz megyek (Gyermely) és mivel más botom, szerelékem nincsen, ezért marad itt is a 30g kosár, gumikukoricával. Szerintetek mit érdemes csinálni? Közelre dobálni, ahova csúzlizom be kb ugyanúgy 15 percenként a kaját (mondjuk összegyúrom a kukoricát a gyors oldódású methodos kajával), így talán ott lesznek előttem?
[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
Sziasztok, jövőhéten megyek Balatonra nyaralgatni, még sohasem horgásztam ott (Északi partra megyek, Füredre).
Az lenne a kérdésem, hogy ott van értelme method feederezni? Vagy ne nagyon számítsak kapásra ?
-
tepenzed
őstag
válasz sityupityu #23591 üzenetére
idén már nem mert dolgozom, de tavaly 1 hónapot lent voltam haverokkal, ők meg néha délután 3kor keltek , nekem viszont 4 órás alvás igényem van, szóval rettentő módon tudok reggelente unatkozni
de idén is ugyanoda megyek, szóval kipróbálnám végre a balatoni horgászatot
-
tepenzed
őstag
Hát felcsesztem az agyam ma is rendesen
Ahogy tanácsoltátok, a method feederről levettem az orsóhoz ingyen adott 28-as tiszta hibás nevis zsínort és felraktam a sokak által dicsért TRABUCCO T-FORCE SPECIAL FEEDER 22-es zsinort.
Az egyik szerelékem egy kb 2kg-os halnál már a berántás után el is szakadt, a karabiner feletti csomónál volt a szakadás.
Utánna pedig szintén kis hal bement valami alá, mert úgy megakadt, hogy rögtön szakadt a másik szerelékem is (bár ez tényleg az én hibám volt, meg kellett volna várnom, hátha kimegy a fedezékéből)
Szeretném segítségeteket kérni, hogy ti pontosan hol és milyen kötéseket használtok? Esetleg van egy tuti leírás? Hátha a csomóimmal van baj, a 28-as nevis ugyanígy szakadt el, szóval nem hiszem, hogy ennyire gyenge lenne ez a zsinor. A horgásztársam persze azzal nyugtázta, hogy ilyen lófasz zsinort ő fel se rakna a feederre.
Esetleg a szereléken kéne változtatnom, azon másik zsinort használni?
Szomorú napot zártam
-
tepenzed
őstag
köszönöm mindenkinek a segítséget, azt hiszem ezt a szereléket újra kell gondolnom és most a csomókra nagyon oda fogok figyelni.
Még annyi lenne, hogy nézegettem a webshopban a gumiütközőket, kapcsokat,, de elbizonytalanodtam melyik kellene, milyen méretben, eddig voltak karabinereim is kölcsön, de pár db maradt csak.
Tudna valaki linkelni mondjuk HD-ről, hogy mit kéne rendeljek a szerelékhez? Nem tudom miből melyik fajta ajánlott methodhoz.
Speci:
method feeder technika
40-es orsó
8-as horog
30g kosár
7mm csalitüske
Eurostar Master Class Feeder 360cm Medium-Heavy Horgászbot -
tepenzed
őstag
válasz adrian360 #23622 üzenetére
De, csak a nagyapám segített megcsinálni a szereléket, ő adta ezeket, de fogalmam sincs hogy azok milyenek es mekkorak pontosan, hiszen o kisse regimodi horgasz is, nem ismeri egyaltaln ezeket az ujabb dolgokat, technikakat. Ezert szeretnek oneallosodni es magam allitani ossze a szereleket, mert o sajnos feeder ugyben nem tud segiteni sokat..
-
tepenzed
őstag
más: most találtam egy erőgumis method végszerelékes videót, erről a megoldásról mi a véleményetek?
[link] -
tepenzed
őstag
válasz Zoli bácsi #23646 üzenetére
köszi ezt meg fogom próbálni.
Amúgy végül úgy döntöttem, hogy megcsinálom a Döme féle method szereléket a leírás alapján, amiben fonott előkezsinórt használ. Ezzel az a bajom, hogy megint a Haldorádósakat linkelte be persze, amikről egyáltalán nem vagyok meggyőződve, hogy annyira jók, ráadásul ugye ezt csak szállítással lehet megoldani.
Néztem pesti webáruházakban süllyedő előkezsinort, de egyrészt csak annyit ír pl hogy 15lbs meg azt sem írja, hogy süllyedő-e. Most az lbs-ről honnan tudjam a méretét a zsinornak?
Néztem mondjuk ezt, ennek a szakítószilárdsága is elég nagy, de itt sem írja hogy süllyedő-e. [link]
-
tepenzed
őstag
-
tepenzed
őstag
szerintetek ez a horog jó lesz methodhoz? most kifejezetten füles horgokat nézek, hogy pontosan kövessem Döme úr method szerelékes leírását
-
tepenzed
őstag
egyébként a preston method kosarak anyira jók, hogy tényleg megér 1db 1000ft-ot? Szemben pl egy 300ft-os nevissel?
Milyen előnyei lehetnek?
-
tepenzed
őstag
válasz sityupityu #23661 üzenetére
rendben köszi
Na akkor az új szerelékem :
GAMAKATSU F 22 008-ASKORUM QUICK CHANGE BEAD STANDARD CAMOU
Nevis Technology fonott előkezsinór 10m 0,12
NEVIS METHOD FLAT FEEDER KOSÁR 30 G
Nyugtassatok meg, hogy így minden szükséges dolog megvan a tökéletes method szerelékhez
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 1C robotporszívó feltörlőfunkcióval
- Eladó Krups Evidence One EA895N10 full automata darálós kávéfőző - garanciális időn belüli!
- 3 db Shelly Pro Dual Cover PM eladó
- TP-Link Tapo okos dugalj okoskonnektor Tapo P110M - ÚJ!!
- Transmitter BC49BQ Bluetooth autós MP3 lejátszó Fm LED kijelzővel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest