Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
coccolino
aktív tag
Sziasztok,
Bringát szeretnék venni, kb 70% aszfalt - 30% terep (erdő, murvás, kavicsos, földutas) használatra, amiben lenne napi szintű munkába járás is néha (havi max 5-10 alkalom), és hétvégi kirándulások (Bp-i vagyok, így ki pl. a Pilisbe, fel a hegyekbe, túrázás vidéken aszfalton és terepen is)
elolvastam a bevezetőt, és a fórum véleményeket is, alapvetően cross-ban gondolkoztam, de 140e-ért találtam egy Cube Analog 29 2017 bringát, 1 éves, még garis, gyári állapotban, sérülésmentesen
Rock Shox villa (persze belépő, de talán jobb), Deore XT váltó, a vázról és fékekről is jót írnak (persze ebben az árkategóriában)a véleményetek érdekelne, hogy az adott felhasználásra egy ilyen kerékpár is megfelelő lehetne-e (természetesen 1,75-es városi gumikkal) egy cross helyett/szemben
illetve annak fényében, hogy elég sokat sportolok, az állóképességem talán elég lenne kompenzálni a cross-al szembeni többlet erőigényt a hasonló tempójú haladáshoz, viszont a derekammal vannak gondjaim mostanában, így nem tudom, hogy a geometria a monti esetében nem terhelné-e meg jobban, mint a cross kényelmesebb üléspozíciója esetébenvalamint érdekelne, hogy 29es-re milyen gumit ajánlanátok az adott feltételek mellett
''I am the world bigest washed up SUPERSTAR!''
-
coccolino
aktív tag
válasz Hasaggymeg #104777 üzenetére
köszönöm a gyors válaszokat (pc360 szintén)
-
coccolino
aktív tag
Szerintetek egy elvileg egyszer, tesztre használt bringát érdemes megvenni? bolti ár - 10%-ért adnák
Állítólag számla, papírjai és garancia megvan hozzá''I am the world bigest washed up SUPERSTAR!''
-
coccolino
aktív tag
válasz 6030D #104860 üzenetére
ez komoly?
vagy van olyan, amiről fixen is tudod?
Cross trekkinget vagy MTB 29er-t néztem, abból is a Cube Analog vagy Attention ami eddig szimpi felszereltségét illetőena tuti vétel 140e-ért nem jött be, kamu volt a srác
[ Szerkesztve ]
-
coccolino
aktív tag
válasz 6030D #104863 üzenetére
nem, egy 2017-es használtról volt szó, de kamu volt szerintem a hirdetés, vagy a srác egyszerűen szórakozott
a másik is aprón található hirdetés, ott 1x tesztelt Analog-t (180e) meg Attentiont (210e) árul a srác, mindkettő 2017-es gyártmány
boltokban elég egységes az ára, a 17es Analog akciósan 200e, az Attention 230e, de ugyan ezek 18asba 225 és 255e, így ha valóban lehet alkudozni, akkor már inkább az idei
-
coccolino
aktív tag
Szeretném kérni a tanácsotok
Lámpából milyet ajánlotok előre hátulra''I am the world bigest washed up SUPERSTAR!''
-
coccolino
aktív tag
kb. 10 év után ültem vissza bringára, a beállításokat a leírtak alapján elvégeztem, a nyereg is elvileg jó, viszont az első út után rendesen fáj a s****m, főként az ülőcsontoknál
ez természetes, vagy a tartással/beállításokkal ronthattam el valamit?''I am the world bigest washed up SUPERSTAR!''
-
coccolino
aktív tag
válasz Hasaggymeg #105060 üzenetére
ülőcsont, gondolom megszokás hiánya, de ez úgy is csak később derül ki
pc360 és zoli03 thx
[ Szerkesztve ]
-
coccolino
aktív tag
lakatot szeretnék venni, és hezitálok melyik legyen
a bringa társasházba lenne tárolva a padlástérben, ami Abus zárral és fém biztonsági ajtóval zárható, összesen 3 kulcs van hozzá, 2 olyan hivatalos személynél aki keveset jár ott, 1 meg nálam
a padlás bejáratával szemben 1 lakó lakik, ha valaki flexelné a lakatot az hallatszana az egész házban
a padláson betonfödémbe rögzített vascsövek vannak, amihez hozzákötném a bringát, így igazából már ha valaki el akarja lopni, és bejutott, az úgy is elfogja lopni, viszont nem ártana ha esetleg magammal tudnám hordani néha a lakatotaz előzőekre tekintettel colstok lakatban gondolkozom (ABUS Bordo), az U-lakat nekem kicsit átgondolatlan konstrukciónak tűnik és kulacstartó mellett annyira nem felszerelhető (az övre csatolom nekem nem opció,és nem mindig lesz velem táska amibe vigyem), a láncos meg dögnehéz
ellenben a colstok lakatot az illesztéseknél hangtalanul szét lehet pattintani, az U-lakat merevsége miatt nekem kicsit olyan korlátoltan alkalmazható, atvágni talán a 12-14mm-es edzett láncot a legnehezebbaz előzőek fényébe, ti melyiket választanátok:
láncos Citadel, 12mm-es láncszem
Abus colstok olcsóbbik Abus, 7/15 közepes szint
Abus colstok II legjobb Abus, 15/15 max szint
U-lakat 12/15 jobb védelem[ Szerkesztve ]
-
coccolino
aktív tag
prizma helyett milyen megoldást ajánlotok, ami jól is néz ki, és megfelel a szabályoknak?
-
coccolino
aktív tag
válasz Véreshurka #105843 üzenetére
ha ez rajta van huzamosabb ideig, és le akarom szedni, nem hozza magával a festéket esetleg?
-
coccolino
aktív tag
és ér ez ennyit, vagy a sima prizma is elviselhető látvány egy MTB-n esetleg?
-
coccolino
aktív tag
válasz Hasaggymeg #105854 üzenetére
annyit vegyél figyelembe, hogy ha telibever egy platós IFA, ahol ő a vétkes, ellenben te megszegted a KRESZ szabályait azzal, hogy nem voltál látható, úgy átszáll rád a felelősség és lehet occón vesét meg új vázat nézni az aliExpresszen
én emiatt döntenék a prizma mellett, akkor is, ha nekem se tetszik''I am the world bigest washed up SUPERSTAR!''
-
coccolino
aktív tag
nőnek mindenképp női vázas bringát érdemes venni, vagy jó lehet nekik a sima is?
-
coccolino
aktív tag
válasz Hasaggymeg #106427 üzenetére
profi triatlonos volt, de cross trekkinget akar most, a jelenlegi rossz méretű MTB helyett
és úgy néz ki egy lila színű, rózsaszín kormányos lesz a befutó''I am the world bigest washed up SUPERSTAR!''
-
coccolino
aktív tag
Sziasztok,
olvasgattam a fórumot, meg számolgattam különböző kalkulátorokkal, de valahogy nem áll össze a fejemben a megoldás, és előrebocsájtom, laikus vagyok valahol, így ha baromságot írok, ennek megfelelően kezeljétek kérlek
jelenleg egy ilyen bringám van, minden gyári rajta
tudom, hogy a gyári gumi nem feltétlen aszfaltra való, de 3,5 baron használva elég jól lehet vele haladni a középső futófelület miatt, viszont jelenleg 80-20 arányban városban, aszfalton használom
terepen főként nyáron használom, földúton, kavicsos, murvás felületen, de ebből 20-40% erdő/hegyi terep is benne szokott lenni, és tervezem is, hogy kicsit többet megyek majd ilyen tereprea problémám az, hogy kevésnek érzem a hajtást, illetve a váltót, lassan a legmagasabb fokozatban hajtom (40-14/12) sík terepen, még a sebességgel csak-csak megelégednék, de kb. 20 fokozatot totál feleslegesnek tartok, és gondoltam fejlesztek rajta
a kérdésem az lenne, hogy az előzőek fényében milyen fejlesztések lehetnének szerintetek, amivel szignifikáns különbséget tudnék elérni a jelenlegihez képest hajtás tekintetében?
magam részéről az integrált hajtóműre gondoltam, így az áttéteken is lehetne változtatni, hatékonyabb hajtást lehetne kialakítani, viszont itt a költségek tartanak a végtelenig, így egy ilyen értékű kerékpárhoz viszonyítva szeretném kérni a véleményeteket
-
coccolino
aktív tag
Sziasztok,
Tudja valaki esetleg, hogy hol lehet venni/mi a pontos megnevezése azoknak a műanyag kis rögzítőknek, amik a vázhoz rögzítik a bovdeneket? (esetemben CUBE bringának az alján van, képet csinálok majd)
elvileg C-clips, de azért a szakértőkre hagynám
[ Szerkesztve ]
-
coccolino
aktív tag
Sziasztok,
Szeretném a segítségeteket kérni, műhelypumpát keresek jó ár-érték arányban, nem túl drágát (max 10e), de minősége legyen elfogadható, és megbízható
Dechatlonba néztem ezt és ezt
Bármelyik ajánlott?Boltokba is néztem, de elég nagy a készlethiány
-
coccolino
aktív tag
Sziasztok,
Véleményetek érdekelne:
Idáig MTB bringáim volt, nagyon megkedveltem a márkát (Cube) és a bringát is, viszont egy váll-hát-derékpanasz miatt szeretnék trekkingre váltani. Egyre többet megyek hoszabb távokat (50-100km, 90/10 aszfalt/murvás út), igaz a MTB-n nem fájt a hátam hoszabb távon sem, viszont a vállaim eléggé elkészültek.
Cubeból jelenleg nem találtam megfelelőt, amit nagyon sajnálok, viszont az annyira nem szimpatikus KTM-ből igen, Life Race 2020
Ami pozitív, hogy hazai vásárlás (Hervis, számla, garanciajegy) 2021 év elejéről, így a jogszabályi 3 év jótállásból még 1,5 év van, gumik még szőrösek, kevesett futott sérülésmentes, extraként +gyári állítható stucnival, gyári órával és 2 üléssel 400e-ért.2 dolog érdekelne:
- testhelyzet a trekkingen jobb lesz hosszú távon a váll-hát-derék kombónak? Ahogy néztem ezeknek a KTM-eknek más a geometriája a megszokottól, jóval felegyenesedettebb az ülőpozíció (méreteim 185cm, 85cm átlépési, 61cm karhosz a bringa meg 56/L)
- megéri az árát a linkelt KTM?Köszönöm
-
coccolino
aktív tag
válasz Dark Archon #226585 üzenetére
Elnézést, nem volt teljes a leírás, használtan keresek, mert az új árak és készletek elég gyatrák.
Nemrég vettem egy ugyan ilyet, amilyet linkeltél csak 54-esbe, sajnos az kicsi volt, így túl kellett adnom rajta, L-esbe meg 2020 utáni nem volt eladó már jó pár hónapja.
[ Szerkesztve ]
-
coccolino
aktív tag
külsőre és nyomatékkulcsra szeretném kérni a véleményetek:
küslő trekkingre menne, aszfalt-terep 70/30, most Schwalbe Smart Sam performance 42c van, ezt cserélném jobb tubelessre, amiket néztem:
- Schwalbe G-One Allround superground 35c
- Tufo Thundero 36c
- Panaracer Gravelking SK 35c
- Pirelli Cinturato Gravel M 35c
legszimpatikusabb a Gravel M és a G-One lenne, de ahogy olvastam a G-One sáros talajon kifejezetten nem felhasználóbarátnyomatékkulcsból 2-25, vagy ehhez a tartományhoz közeli lenne jó otthoni szerelésre, amiket eddig néztem a Rosebike vagy Mighty (a kettő ugyan az), vagy Pro (alacsonyabb tartomány)
nem akarom túltolni, egy jobb ár-érték arányú már teljesen megfelelne[ Szerkesztve ]
-
coccolino
aktív tag
válasz Ringman #226928 üzenetére
ha a kép közepén futó úton, a pocsolyák mellett elmegy a Thundero korcsolya nélkül, akkor én már maximálisan elégedett leszek és meggyőztetek róla
a szántás melletti feltúrt részen szerintem csak kevés gumi van, amivel át lehet vergődni, de így ránézésre talán a Niva vagy az UAZ bírja leginkább, én nem terveztem túrázgatni ilyen terepen
-
coccolino
aktív tag
válasz Dark Archon #226936 üzenetére
valahol ez is igaz, 40e alatt most nem állna meg a gumicsere (2Thundero+tej+szelep+szalag), nem nevezhető olcsónak
-
coccolino
aktív tag
válasz Dark Archon #226987 üzenetére
Használt lánc esetében is lehet a waxolást alkalmazni, ha előtte ezzel a benzin/zsíroldó/denaturált szesz kombóval meg van takarítva a lánc?
Illetve újra waxolni milyen gyakran kell? 300km kb.?
-
coccolino
aktív tag
Szerintetek kb. 300km-t futott KTM bringán a középcsapágy (Shimano BB-MT800) mi a f@$#mert kattog? Főként nagyobb erőhatásoknál, emelkedőn.
Holnapig nincs időm elvinni szervizbe, van amit átmenetileg tudok vele tenni szerszám hiányában? (jelenleg csak WD40 van otthon)
-
coccolino
aktív tag
válasz andrisbandi #227396 üzenetére
köszönöm srácok
Hasaggymeg: ott a pont, elnézést
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen routert?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Karácsonyi pofára esés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- LEGO klub
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest