Hirdetés
- Használt videókártya 30eft-ból? (Vega56)
- Newton harmadik törvénye
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambanő háza tája
- Mindent a StreamSharkról!
- Szólánc.
- ID&Trust létezik vagy csak álcég?
- MárkaLánc
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz F-ECT$ #185012 üzenetére
használtan lehet jókat kifogni (egyre kevésbé, mióta a használt árak elszálltak az általános bringa hiánynak köszönhetően) gyerek bringából, amit 1-2 év alatt kinő a gyerek és utána nem tudsz vele mit kezdeni, főleg ha nincs testvér
Testbike bolha
Bikemag apró
illetve Facebook marketplace
ha lehet, olyat nézz ami alu vázas és merev villás. a teleszkóp általában csak nehezéknek jó, nem mozog cserébe vagy 1-1,5 kg-al nehezebb, mint egy merev villa, és csak meghibásodási faktor lesz a jövőben is (lógni fog, köpi a zsírt, stb)
a legtöbb gyerek kerékpárt markolatváltóval szerelik, mert az a felnőtt logika, hogy azt könnyebb megtanulni. bár az én fiam csak 1 éves, így direkt közvetlen tapasztalatom nincs, de a keresztlányaim már ilyen idősek, és bizony nem váltogatnak azzal sem. sőt.
szóval ha a terep jórészt sík, akkor vehetsz egysebességest is.
szerk: még annyit, hogy minél könnyebb lesz a bringa, annál szivesebben fog veled menni. egy tizen-húsz kilós kislánynak nagyon nem mindegy, hogy 7 vagy 11 kiló az a bringa, amivel menni kell. ezért a használt bringán a kopott külső egy remek alternatíva, hogy könnyíts: vegyél könnyebb új gumikat rá, a gördülő tömeg amúgy is 3x számít a régi mondás szerint.[ Szerkesztve ]
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
ivana
Ármester
Ennyiért mindenképpen használtban gondolkozz. Vagy vintage cromo trekking vagy monti ezek olcsón fentarthatók és könnyű hozzá alkatrész szerezni. Vagy valami modernebb értelmes monti 150-ért és félterep gumik.
Protektor nem kell szerintem gyereknek sem. Sisak viszont fontos, lehetőleg ne nagyon olcsó, mert azok szinte mind kényelmetlenek. Valami minimál ruházat azért nem árt, egy olcsó gatya (rendes tapadós, max. fölé veszel valamit). Egy olcsó mez is jól jön (nem szerencsés ha bringázás közben bármi is a zsebedben van, a mezen van zseb).
-
-
Friczy
senior tag
Ha elsősorban csak a lányodat kísérgeted, akkor egyelőre a kilométeróra teljesen felesleges. A javítókészlet mellé érdemes egy pótbelsőt is beszerezni, nem mindig jó az út szélén ragasztgatni. Valamint egy pumpa sem árt, különben nem sokat ér a gumiszerelő Ruházat erre a célra tényleg nem fontos, de egy szemüveget és akár a kesztyűt is érdemes megfontolni. A bogár nem válogat, belerepül a szemedbe akkor is, ha csak a lányodat kísérgeted.
-
zsocy
őstag
válasz F-ECT$ #185132 üzenetére
Ezek közül a Trekek szerintem kiemelkednek, nincs rajtuk felesleges teleszkóp, nem alap felszereltség, nagy márkanév, stb. A kérdés hogy ezek valóban megvehető bringák, vagy csak egy régen frissitett weboldal áldozatai vagyunk... Meg hogy van-e a méretedben.
Ivana, én nemrég szedtem szét STX-RC montis fékváltókarokat mert előjött a szokásos Shimano leragadás. Kifújkáltam WD40-el, kipucoltam, aztán simán össze is tudtam rakni, mindennek megvolt a helye, és minden vissza is ment a helyére. Nem tudom a mai cuccok rosszabbak-e, de ezekkel a régiekkel nem volt gondom, és újra működnek.
[ Szerkesztve ]
-
ivana
Ármester
válasz F-ECT$ #185132 üzenetére
Én biztos nem költenék ennyit, főleg hogy ezek rohadtul túlárazottak és még nem is jók. [link] Veszel valami ilyesmi cromo trekkinget, picit kikupálod pl. sunrace váltókar, egyenes kormány, új nyereg, új gumik. És 50 körül van egy sokkal értelmesebb bringád mint ezek.
-
truefx
aktív tag
válasz F-ECT$ #185137 üzenetére
Esetleg egy alig futott Trek FX3 Disc 2020? (XL váz, szorri, ha írtad már mekkora kellene)
-
zsocy
őstag
válasz F-ECT$ #185142 üzenetére
Így jó a link. Szerintem ez egy jó bringa, bár Altus és Tourney szett van rajta, amiért itt mindjárt szétszednek hogy az rosszabb a semminél is :) Én továbbra is úgy gondolom hogy aki csak tekerne, az ezzel az alsópolcos szettel is kivállóan tud tekerni, nem fog egyszer csak megsemmisülni. Élőben meg kellene nézni, ha minden működik, simán vált, szépen gurul akkor elhozható.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz F-ECT$ #185307 üzenetére
30 fölött már nem nagyon járnak emberek BMX-el, görkorival, vagy gördeszkával munkába...(szerintem rollerrel sem kéne, de ez már az én privát véleményem )
bjean...én valami ilyenben gondolkodnék mely még bírja a bohóckodást de közlekedni is lehet vele...és van nyereg rajta.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
F-ECT$
titán
No az 5.5 éves lányomnak végül meglett a bicikli, sikerült egy alig használt Btwin Original 500-at találni 45e Ft-ért (az új ár 63e Ft lett volna). Egylőre köröket ver a korábbi emag-os biciklijére kb minden téren, remélem azt a 3 évet is kihúzza, amíg kinövi
Már csak nekem kellene valamit lőni...Dive ever, work never.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz F-ECT$ #188619 üzenetére
Te milyent is keresel? ... hogy keresünk neked is egyet hamar mert nagy a választék a raktárokban. 🤭
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz F-ECT$ #188640 üzenetére
Olyan csupasz sportosat [link], vagy amolyan sárvédős, csomagtartósat? [link]
itouchfan... természetesen használható, csak nincs pariban azzal a kerékpár kategóriával... ott spórolnak ahol tudnak.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz F-ECT$ #188661 üzenetére
Hát akkor ott is van az, jobbat, újan annyiért nem nagyon kapsz. [link] [link]
peterkeT... kábé mint a DH-nak.
[ Szerkesztve ]
-
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz F-ECT$ #286356 üzenetére
A "márka" nem számít annyira amennyire gondolnád, van néhány kerülendő, meg néhány nagyon belépő, továbbá persze a prémium kategória, de a többi, vagyis a legnagyobb halmaz kábé egy kutya, többé kevésbé egyformák és a konkrét típus meg annak felszereltsége határozza meg értékét.
-
addikt
válasz F-ECT$ #286361 üzenetére
a CTM az legalább 3 egész szinttel magasabban van felszerelve
ha jó a méret, akkor a kettő közül egyértelműen az, hidraulikus trcsafék, integrált hajtás, normális villa.... és nem is tűnik L-esnek“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
nagyúr
-
Maximum1
őstag
válasz F-ECT$ #286697 üzenetére
Ahogy nézem az 1-es a legalapabb modellt jelzi.
Leírtak alapján talán ez lehet
A váz tetszik, az alkatrészek a topik szintje alatt van.
8 sebeség, bovdenes tárcsafék stb. 80-100ezerért megérheti.Napfénysüti nem írt árat, gondolom az a rész most jön
[ Szerkesztve ]
-
Maximum1
őstag
válasz F-ECT$ #286706 üzenetére
Riverside 500-at szoktuk erre ajánlani, ismerőseimnek is van, igénytelen és még is szerethető gép.
El tudsz menni kipróbálni, van garancia + szervizháttér.
Jófogáson rendre feltűnik belőle 100ezer alatt, figyelni kell.
Oké nem Trek van ráírva viszont előrébb van felszereltségben, ha úgy tetszik jobb az árértéke. -
chubby2o6
senior tag
válasz F-ECT$ #286697 üzenetére
Újonnan sem sokkal több [link] , bár itt eléggé készlethiányos.
A felszereltség...khmm...nem a leglátványosabb, acél villa, Tourney/Altus váltók, szóval ja, itt benne van a név is az árban.#286695Lacerta Tudom, sovány vigasz, de a 30+ ezres Ergon nyereg is kattogott. Híg zsírt nyomtam a nyeregpálcák tövéhez, azóta kussban van, pedig ez a zsírozás már elég rég volt.
lefelé jövetben, guruláskor megfájdul a karom.
Erre mi a t*köm lehet a megoldás?
Menj mindig felfelé, vagy lefelé is tekerd, mint az állat, aztán hátha...#286703Maximum1
de megmondtam neki mekkora parasztok.
A lónak vagy a kutyának?[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz F-ECT$ #286804 üzenetére
Valszeg az intenzív vegyszeres rovarirtás nem tesz jót nekik. Méhészek is évek óta kongatják a vészharangot, de elég, ha belegondolsz, hogy olyan 10 éve hogy nézett ki a szelvédőd autópályázas után, meg most hogy néz ki.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Speedy007
őstag
válasz F-ECT$ #287915 üzenetére
igen sajnos a kínálat "tetejéről" célszerűbb keresni 95-100.000 környékén vagy a felett az alatt biztosan lesz le harcolt példány a körül vagy fölött szerintem kisebb az esélye. Saját tapasztalatomból ki indulva 100.000 alatt nagyon nagy mázlinak kell lennie hogy egy érdemleges vételt találjon az ember bármilyen kerékpárt is néz ki az ember. Vicc hogy sokan (tisztelet a kivételnek) túl árazzák a xarjukat közben lóg a bele és miközben kapuig tartó garancia van rá. Kedvencem az (mai napig követem a kerékpár árakat használt piacon ) mikor frissen le mosva teszik fel az internetre így nehezen észre venni a hibákat vagy ha viszonylag tiszta a kerékpár akkor kevésbé világos helyen árnyékosabb helyre messziről fotózva 1-2 képet lőnek szűkszavú szöveggel ki szűrve a hibákat és lépre csalva az embereket
[ Szerkesztve ]
-
Speedy007
őstag
válasz F-ECT$ #287957 üzenetére
Nem bántásként nem tudom hogy kinek mi a jó vétel ha annyi lenne a kettő között a különbség akkor megnyugtatóbb lenne nekem az új 14-15k már elment rosszabb helyre is szerintem 100K körül lett volna akkor valóban az lenne. Sokan az a gond hogy nem szeretnek alkudozni és azzal zárják le a beszélgetést hogy akkor vedd azt.
Bár nekem közöm nincsen még riverside 500-hoz de tervezek én is venni egyet az asszonynak és azt kicsit fel pimpelni neki majd.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
MC Pite
veterán
válasz F-ECT$ #288601 üzenetére
Mosogató szivacs dörzsi fele is lehozza ezt még szerintem (esetleg pici fogkrémmel) aztán rozsdaátalakító.
MPowerPH: Nem téletel, vedd meg a szenzort, 10évig nem tettem, pedig milyen jó lett volna: [link] , [link]
Ha van karórád vagy computer, menet közben is figyelmeztethet.[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz F-ECT$ #288668 üzenetére
Kérdezd jjeahh kollégát, ő tuGGYa. ...de lehet nem fog egyből válaszolni mert tegnap komvadászott és ma pihen, még alszik.🤭
[ Szerkesztve ]
-
Speedy007
őstag
válasz F-ECT$ #288708 üzenetére
Osztozom a véleményeden napi szinten találkozok kerékpárosokkal függetlenül hogy milyen bicajon megy eddig egy sem köszönt... Na jó egy igen de meg is lepődtem hogy hajnalban egy országútis köszön meg biccent én meg cross trekkinggel járok. Lehet hogy bunkónak tűnök én sosem szoktam senkinek sem előre köszönni mert vagy nem hallja vagy nem oda figyel , utána meg én tűnök idiótának hogy ugyan már kinek töröm ennyire magamat. Ha köszön akkor vissza köszönök
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest