Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• sebgutkopf

őstag

válasz MPowerPH #238071 üzenetére

Az alapokban úgy tűnik ugyanazt írjuk, a kategória definíciókban vannak eltérések a nézőpontjaink között.
    Neked furácsán hat, hogy a dissectort lekirándulozósoztam. Most viszont látszik, hogy nagyon másról beszélünk, mivel írsz 100km és 2000m szintet egy menetben. Igen pont ez a kirándulás, túra. Ez nem trail riding, ez az egész napos epic.
    Igen egy trail bike alkalmas erre, ehhez csak annyi kell, amit írsz, hogy a túrához, kiránduláshoz, teljesítmény/távolság orientáltabb felhasználáshoz való gumit rakod rá.
    Ez vizsont nem trail riding és itt keveredünk össze.
    Amikor igazi trail riding van, arra a túra gumi kevés, ellenben trail riding esetében nem is a táv, teljesítmény, idő a lényeg, hanem a technikás single trail-ek élvezetes teljesítése, amik naturális és akár épített fícsörökkel tarkítva.

A lényeg tényleg annyi csak, hogy van olyan bringa, ami sokmindenre alkalmas (trail) és az, hogy mire van épp hangolva az az aktuális gumi választástól fog függeni és a rider ezt akár cserélgetheti is a saját felhasználási szokásainak megfelelően a távolság - technika tengely mentén, meg persze az adott terep talaját is érdemes figyelembe enni a gumi megválasztásánál. Ezért lehet az, hogy látni trail gépet a túrás gumiválasztással is, míg az alpokban a trail gépek is aggresszív mintás gumikkal futnak és nincs is ezzel semmi baj.

• jjeahh

nagyúr

Xc-n nem szar a Rekon, sőt. Gondolom amikor kitalálták, akkor még 100mm rugóutas xc-k és 120-130mm rugóutas trail gépek voltak, így xc-trail kategóriába sorolták, értsd: agresszív xc vagy óvatos light trail. Te 150 vagy 160mm rugóutas Jeffsy-re raktad, ha jól tudom, ami a YT szerint AM gép és Minionokkal jön gyárilag? Ilyen bringán nem csodálom, hogy nem elég a Rekon, ha ma újratervezné a Maxxis, szinte biztos vagyok benne, hogy már xc-downcountry kategóriába sorolná. Csak azért reagáltam le megint, mert sokszor leszaroztad azt a gumit, aztán ha valaki xc-re meg szeretné venni és itt rákeres a véleményekre, azt fogja látni, hogy le van húzva. Nem fair :D . Kicsit olyan, mintha egy 120mm trail gépre feltennék egy Assegai-t, mert a Maxxis trail gépre is ajánlja, aztán leszaroznám, mert használhatatlanul lomha. A megfelelő gépen és terepen biztosan jó az is.

• bardi

senior tag

Ha jól emlékszem neked a legpuhább verzió volt ezekből a gumikból.
    Én Bontrager XR2-es gumikat cseréltem még EXO dual compound DH2 és DHF-re (ez elöl végül Assegai lett), plusz fél kiló biztos került a kerekekre, de közel sincsen akkora különbség, mint amit írsz, cserébe lehet velük rendes féktávot venni.
    Most már annyira elkopott hátul a DHR2, hogy lehet felrakom a DHF-et, elöl meg marad az Assegai.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés