- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Pajac: PassMark - Lenovo ThinkCentre M83 i3-4130 HD 4400
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Aktív témák
-
dqdb
nagyúr
válasz
superecneB #15162 üzenetére
valami szürkét szerezni a bicajozáshoz
Ha mész erdőbe is, akkor a szürkét gyorsan felejtsd el. A nyár kellős közepén szikrázó napsütésből begurultam az árnyékos erdőbe, és semmit sem láttam. Ha fotokromatikus lencsével értendő a szürke, akkor nem szóltam.Tapasztalatom szerint nyáron a piros árnyalatú lencse a legjobb, sok fény mellett sokkal jobban kijönnek a kontrasztok, ennek főleg erdőben veszem hasznát, mert egyértelmű, melyik kő és melyik a levelek között átszűrődő fényfolt. Kevesebb/kisebb szögben beeső fénynél (szeptember végén tettem le ezt a lencsét) ellenben nagyon nem jó, egyszerűen nem láttam az árnyékos részeken lévő tárgyakat vele rendesen. Amikor egy babakocsinál olyan érzésem volt, hogy odateleportált elém, akkor azonnal levettem ezt a szemüveget, legközelebb nyáron veszem fel. A piros lencse érdekessége, hogy amikor felveszed, egy pillanatig minden pirosasabb árnyalatúnak tűnik, aztán pár másodperc alatt korrigál az agyad/szemed, és nem tűnik fel a színek torzulása.
Őszre a piros lencséről sárgára váltottam, ennek az az előnye, hogy rosszabb fényviszonyok mellett sem kell váltani róla, sötétben is lehet használni. A sárga lencse a színeket eltorzítja, minden kap egy enyhén sárgás árnyalatot, a zöld lámpa pedig türkizkék színű lesz tőle.
Most télen színezetlen átlátszó lencsét használok. Igazából a sárga jó lenne most is, de gondoltam, kipróbálom, milyen ez, és azóta lusta voltam visszacserélni.
A minél nagyobb látószög fontos, már az a különbség is zavaró tud lenni nekem, hogy az egyik szemüveg teljes keretes, és a csak felül kereteshez képest a keret kitakar kicsit a látómező széléből.
Fontos szempont még a páramentesítő bevonat, ennek most hidegben fokozott jelentősége van. Ha sokat közlekedsz városban, ahol rendszeresen meg kell állnod rövidebb időre, akkor jól tud jönni, ha nem tejfehér ködben kell elindulni.
Aktív témák
● Olvasnivaló az
1. hozzászólásban.
● 2013.04.01-től fokozottan ellenőrzik a rendőrök a kerékpárosokat!
● Bringás jókívánságok:
- Ésszel!
- Széles utat, gumifákat!
- Örökös hátszelet!
Itt a jó idő (és a magas UV sugárzás), úgyhogy hosszú túrák előtt kenjétek be magatokat naptejjel!
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 CM MasterBox 5 Lite 600W
- GIGABYTE B650 UD AX WiFi AM5 DDR5 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2400MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 12991Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest