Hirdetés

2024. június 18., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb  »  Kerékpárosok, bringások ide! - Archívum IV. (téma lezárva)

Hozzászólások

(#6351) szacsee


szacsee
nagyúr

Hali mindenkinek!
Leporoltam a bringám, csinálok rajt még ezt-azt...remélem mire jön a jó idő kész leszek vele.
Rég nem bringáztam, ezért szükségem lenne 1-2 tanácsra, esetleg link-re annak ellenére hogy visszaolvastam a topikba a kereső segítségével.
Ülésmagasság beállítása stb...
Holnapra megnézem a pontos tipusát a bicajoknak, mivel 2 van itthon.
Kelly's Salamander mind1-ik, de évjárat az ködös.., na meg a méret.. :B
Asszem amit öcsémnek vettem anno benne volt egy újságban, de már nem emlékszem melyikben (narancs színű a bicó) (occób is volt 1-2 karc miatt :DDD )
Ha esetleg hasznos infóval tömött oldalakat linkelnétek megköszönném! :R

[ Szerkesztve ]

(#6352) becuszabi válasza tr00p3r (#6349) üzenetére


becuszabi
aktív tag

Erre létezik adapter, ami két félköríves alu lemez. Ezt kell a bilincs és a váz közzé illeszteni. A gumibelsőtől én személy szerint ódzkodnék, mivel rugalmas, ki tudja mennyit mozgolódik váltás közben. Akkor már inkább egy sörösdobozt vágnék szét, azt összehajtogatnám, ellapítanám és azt csavarintanám a cső köré...persze ha nem vagy híve az ilyen típusú kreatív megoldásoknak, akkor nézz be a legközelebbi bringaboltba és ott valószínűleg lesz :D (max 200 Ft)

[ Szerkesztve ]

"Aki szívből él, az élből szív"

(#6353) Bikeman válasza tr00p3r (#6349) üzenetére


Bikeman
aktív tag

Nem kell új váltó, annó nekem is ez volt, a fent leírt átalakító alátétekkel oldottam meg, most is így használom. Nekem ez a bizonyos 2 íves "vas" alátét egy műanyag keretben volt, amit rá kell pattintani a váltóra és így felszerelni.
De valamiért a műanyag keret nem ment fel a váltóra, így csak a két alátét van betéve műanyag nékül, de nincs vele gond. :K

[ Szerkesztve ]

(#6354) Azazello-


Azazello-
senior tag

mi a kulonbseg a fox Float R es az RP23 tag kozott?

Egy jó nőt meghódítani, és nem elmesélni olyan, mint titokban átúszni a Csendes-óceánt.

(#6355) tr00p3r


tr00p3r
őstag

köszi, mindhármotoknak. reméltem, hogy ezért nem kell magam újabb költségekbe vernem magam. teljesen jól működött eddig is az ős XT átdobó és marad is továb szolgálatban.

végül mindent át/felszereltem, csak a bovdnezés marad. amit szintén én fogok megcsinálni, a beállítást meg szakemberre bízom majd. annyi van, ami picit fura, hogy a kormány forgatása nem "tiszta és könnyed" valamiért. úgy érzem mintha súrlódna a fejcsőben valamiért, pedig vékonyan bezsíroztam..... a golyóskosarak meg szerintem jól vannak bent, mert másképp nem is lehetett volna magát a csapágyat összerakni.

nem tudtok valahol piros bovdenházat? :B PIMP MY BIKE: fejembe vettem valamiért, hogy ott ahol a váz piros legyen a bovdenház is piros. ahol meg fekete ott fekete. tudom baromság, meg nehéz lesz ilyen színben bovdenházat szerezni, de ha lenne, vicces volna szerintem. :B

(#6356) tr00p3r válasza Azazello- (#6354) üzenetére


tr00p3r
őstag

ez volna

[ Szerkesztve ]

(#6357) becuszabi válasza Azazello- (#6354) üzenetére


becuszabi
aktív tag

A Float R-en csak két dolgot tudsz állítani: levegőráfújással a rugózás keménységét és egy tekerentyűvel a visszaútcsillapítás sebességét.
Az RP23-ason több mindent lehet állítgatni: levegőráfújást, visszaút csillapítást, egy karral bekapcsolhatod a pro pedál funkciót (a tekerés közbeni berugózást tudod csillapítani), a külső tekerentyűvel az előbbi csillapítás mértékét lehet 3 fokozatban állítani (a legerősebben szinte le is lehet zárni, persze kicsit azért bemoccan így is).

(és végre idénre eljutottak oda a FOX mérnökei, hogy a szelep ne a váz síkjára merőlegesen legyen...van itthon egy felesleges Float R-em és a szelep miatt nem tudom beletenni a barátnőm Giant NRS bicójába, mert a himbakar simán letörné azt :( )

"Aki szívből él, az élből szív"

(#6358) Ariadne válasza szacsee (#6351) üzenetére


Ariadne
őstag

Itt, a Kelly's weblapján meg tudod nézni, melyik éviek, van kép mindegyikről. Ha van még rajta gyári alkatrész, az alapján meg tudod nézni, melyik évjárat. Bár az igazán régiek nincsenek fent sajnos...

Apropó, tudok egy eladó narancs Salamandert, nem érdekel? :D

[ Szerkesztve ]

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#6359) szacsee válasza Ariadne (#6358) üzenetére


szacsee
nagyúr

Nincs fenn róla kép, de RST Cappa TL teló van benne, tehát régebbi lehet.
Az enyém 17,5"-os vázú, ez az én magasságomhoz mennyire passzol?
182cm magas vagyok.. :F

(#6360) becuszabi válasza tr00p3r (#6355) üzenetére


becuszabi
aktív tag

Jagwire-ból láttam narancs és rózsaszínű bowdenház szettet, pirosat még nem, de lehet, hogy létezik. Esetleg megpróbálhatod zsugorcsővel is, bár pirosat abból is csak kisebb átmérővel láttam.

"Aki szívből él, az élből szív"

(#6361) becuszabi válasza szacsee (#6359) üzenetére


becuszabi
aktív tag

Szerintem a 17,5" kicsit kicsi. 2 centivel vagyok alacsonyabb, mint te, de pl. a Kona-ból a 18"-as is csak hosszú stucnival és picit hátratolt nyereggel felelt meg nekem.
Persze ez geometriától is függ, a vázméret nem minden.

"Aki szívből él, az élből szív"

(#6362) Bikeman válasza tr00p3r (#6355) üzenetére


Bikeman
aktív tag

Azért nem "tiszta és könnyed", mert egy kicsit szorosra húztad... :)) (de még mindíg jobb, mintha kotyogna, lógna)

Szerintem kezd el így használni, bejáratódik, és lehet, hogy tökéletes lesz, míg ha most kilazítod egy kicsit, akkor meg van rá az esély, hogy lógni/kotyogni fog, ha bejáratódott...

(#6363) tr00p3r válasza Bikeman (#6362) üzenetére


tr00p3r
őstag

Lehet, hogy igazad van, bár direkt nem húztam meg nagyon, és amikor észleltem, hogy van némi ellenállás, akkor lazítottam rajta kb. fél fordulatot. Díjaznám, ha nem kellene újra szétszednem a kormánycsapágyat.... :U

(#6364) Kephamos válasza szacsee (#6359) üzenetére


Kephamos
addikt

az enyémben Gila TnL teló van, szóval egy biztos: 2007 előtti, mert az enyém akkori :)

(#6365) tr00p3r válasza becuszabi (#6360) üzenetére


tr00p3r
őstag

Pesze nem lét kérdés a piros bovdenház, csak vicces lett volna. Azért meg nem fogok napokat vagy heteket várni, hogy aztán végre legyen piros ház.

(#6366) becuszabi válasza szacsee (#6359) üzenetére


becuszabi
aktív tag

No, megnéztem a katalógusokat: a Salamander 17,5" vázának a felsőcsöve 570 mm, a 18"-os Kona Caldera-nak 588. Szóval ha az nekem "kicsi" volt, akkor a Kelly's-re ez még inkább igaz lenne.
Ehhez persze az is hozzátartozik, hogy én a kicsit sportosabb testtartást kedvelem, nem pedig a városi, nézelődős elhelyezkedést :)

"Aki szívből él, az élből szív"

(#6367) szacsee válasza Kephamos (#6364) üzenetére


szacsee
nagyúr

2004 v 2005-ös szerintem, de itt vannak...

Hosszabb távú bringázáskor a hátsóm elzsibbad mint állat, ha felállok, utána vissza, akkor sem kényelmes.
Mitől lehet, helytelen ülésbeállítás, vagy nem az én ülepemnek való az ülés?
Hogy állítsam be az ülést, hogy kényelmes legyen?
Szög, magasság, előre-hátra méret? :R

becuszabi: be tom állítani, úgy, hogy nem ér le az alsó pedálig majdnem a lábam, illetve épphogycsak. Az nem jó, vagy a magasabb vázaknál másmilyen szögben van az üléscső, messzebb a kormánytól?
Igazából nem szeretek a kormányra hasalni, a legkényelmesebb bringa idáig hosszabb távra a jó öreg csepel volt, amit ugye eleve derékszögű tekeréshez terveztek.. :B

[ Szerkesztve ]

(#6368) tr00p3r válasza tr00p3r (#6363) üzenetére


tr00p3r
őstag

Van jó kis telópumpám és gondoltam megnézem a Judy XC Air nyomását és le is csavartam azt a kis műanyag pöcköt a bal becsúszó felett. De ott igazából csak egy "lyuk" van, illetve szelepet nem találtam.

(#6369) Bikeman válasza tr00p3r (#6363) üzenetére


Bikeman
aktív tag

Nem hiszem, hogy emiatt szét kéne szedni. :)

Aranyszínű bowdenházról tudok, nekem is az van...(mármint csak a váltók, mert ugye a HS33 miatt a szép arany fékbowdenházaimról le kellett mondanom... :O)

(#6370) tr00p3r válasza Bikeman (#6369) üzenetére


tr00p3r
őstag

Más módját nem látom a pumpálásnak...

Nokon-t nézegettem az ebay-en van "olcsón" piros és fekete is, csak nem tudom tudok-e addig várni. Szerintem nem.... :U

(#6371) becuszabi válasza szacsee (#6367) üzenetére


becuszabi
aktív tag

A nyeregmagasság beállításával nem szokott gond lenni, hosszú nyeregcsövekkel nagyon tág határok között lehet módosítani.
A probléma a felső vázcső hosszával szokott lenni.
Ha kicsi a váz, akkor magasra kell húzni a csövet, de akkor a kormány van extrém alacsony pozicióban (szinte már országútis :) ) így hosszabb és/vagy meredekebb stucni kell ha nem akarsz karikába hajlott gericcel tekerni.

A nyeregmagasság beállításra elterjedt beállítási mód, hogy felülsz a nyeregbe és a sarkadat ráteszed a pedálra. A nyeregnek olyan magasan kell lennie, hogy ezt csak kinyújtott lábbal tudd megtenni (ha már behajlik a térd, akkor alacsonyan van a nyereg).
A nyeregtávolság beállítására pedig azt szokták ajánlani, hogy a már megfelelő magasságú nyeregre felülve szintén pedálra rakott lábbal (természetesen már nem a sarkadnak kell ott lennie, hanem a lábfejed legszélesebb része essen a pedáltengely fölé) a hajtókart jobb oldalt beforgatod 3 órás állásba (magyarul vízszintesbe :) ) és ilyenkor a térdednek függőlegesen szintén a pedáltengely fölé kell esnie. Nagyon professzionálisan ezt egy függőónnal lehet bemérni (kőmívesek előnyben :D)

A nyergmagasságnál nekem egyébként az szokott lenni a legegyszerűbb, hogy a bringa bal oldalán állva ráhajolok a bringára, úgy, hogy a nyereg a hónom alatt legyen. A jobb kezem mutatóujja a hajtóműcsapágy közepére esik.

"Aki szívből él, az élből szív"

(#6372) szacsee válasza becuszabi (#6371) üzenetére


szacsee
nagyúr

Kösz belövöm még ma...ha a helyzet adott, akkor egyből harcra kész legyen a bicó. :R

(#6373) Bikeman válasza tr00p3r (#6370) üzenetére


Bikeman
aktív tag

Nem a telóra értettem, hanem a fejcsapágyra... :))

(#6374) Azazello-


Azazello-
senior tag

Rock Machine Wildfire-rol hallott mar valaki? talaltam ebay-en egy vazat, rugostag nelkul 200 euroert.

Egy jó nőt meghódítani, és nem elmesélni olyan, mint titokban átúszni a Csendes-óceánt.

(#6375) becuszabi válasza Azazello- (#6374) üzenetére


becuszabi
aktív tag

Szerintem nagyon is megér ennyit :K
Kellemes maraton váz.

"Aki szívből él, az élből szív"

(#6376) Azazello- válasza becuszabi (#6375) üzenetére


Azazello-
senior tag

tag nelkul is? :F

Egy jó nőt meghódítani, és nem elmesélni olyan, mint titokban átúszni a Csendes-óceánt.

(#6377) becuszabi válasza Azazello- (#6376) üzenetére


becuszabi
aktív tag

Taggal együtt 75-80k alatt nem nagyon kapni jó cc/maraton vázat.
A különbségből kaphatsz (szintén használtan) normálisan működő tagot. RP23-at ugyan nem, de egy egy Float R-t, vagy egy hasonló kategóriájú Shock Works tagot már simán.

"Aki szívből él, az élből szív"

(#6378) Voca


Voca
csendes tag

Sziasztok!
Tudnátok nekem segíteni? Tárcsaféket szeretnék venni de sajnos elég szűkös a keret.
(10K környéke) Előre kéne tárcsával és adapterrel.
Nézegettem a használt cuccokat Bikemagon. Ami kb beleférne a keretbe azok a mechanikus tárcsafékek és az olcsóbb hidrás fékek.(pl. Hayes HFX9, Gaints MPH, Shimano Deore, Magura Julie és esetleg még olcsóbb Juicy 5)
75kg+a bringát kéne fékeznie. Kinek van esetleg tapasztalata? Mit ajánlanátok? :F :R

(#6379) raczger válasza Voca (#6378) üzenetére


raczger
őstag

hát ha rátudsz áldozni 13k-t akkor vegyl újonnan egy avid bb7-est, ez garantáltan megállít, ha pedig ez már túl sok lenne akkor egy bb5-öst valamivel gyengébb fékereje van, de az is harap
BB7
BB5

www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4

(#6380) Voca válasza raczger (#6379) üzenetére


Voca
csendes tag

Kössz szépen. Akkor szeritnem BB7 lesz. Csak arra gondoltam hogy esetleg egy használt hidrás fék jobb lenne
Első Tárcsafékem les eddig csak V-féket használtam. :B .

BB5 és BB7 között ngay különbség van? :F

[ Szerkesztve ]

(#6381) sanyixXx válasza Voca (#6380) üzenetére


sanyixXx
senior tag

fékerőben talán, meg a pofa állításában.

Rumot minden pohárba! | https://rumnagykovet.hu/

(#6382) Ariadne válasza szacsee (#6359) üzenetére


Ariadne
őstag

Egészen biztos, hogy kicsi. Nekem cross Kelly'sem van, aminek más azért a geója, ott 173 cm-hez is határeset a 17,5-es. Párom össztelós Kelly's-e már közelebb áll a Salákhoz, az 21,5-es a 183 cm magasságához, de neki hosszúak a végtagjai, meg szereti így, hogy nagyobb a gép.
Van még jópár ismerősömnek Kelly's-e ;), és teljesen biztos vagyok abban, hogy a te magasságodhoz 19,5-es mindeképp kellene.

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#6383) Dani_kp


Dani_kp
őstag

Nah ma délelőtt meg is rendetem a bemp-ről a prodigy 981 cromo vázat, mert ma éjjfélig akciós...., ahoz képes h vasárnap van válaszoltak a levelemre (most az új termékek miatt a webáruházat és az egész honlapot frissíték és ezért mailba kell rendelni), láttam h a váz mellé ki van írva h hamarosan....nah visszaírtak és írták h majd máricus 15.-e után érkeznek a Prodigy vázak....szóval még 2-3 hét mire én is nyeregbe pattanhatok.

ui.: esetleg valaki megtudná mondani h milyen gyártmányú a váz :F ?

[ Szerkesztve ]

https://ingatlan.com/33821564

(#6384) (Kolombusz)


(Kolombusz)
veterán

Távbbra is van BR-M 765 és ST-M 765 Shimano XT hidratárcsa féktest és fékváltókar, tárcsa nélkül, fékcsővel, elölre. Vadi új. 20k az ára.

(#6385) Gyok2


Gyok2
aktív tag

Legzesvedelem 1
2

es van meg

[ Szerkesztve ]

Tiszta Windows rendes ház

(#6386) becuszabi válasza tr00p3r (#6370) üzenetére


becuszabi
aktív tag

Nééé máá mit találtam :DDD Piros bowdenház a lap alján.
Dani_kp nyomán találtam meg, úgyhogy köszönet neki :)

"Aki szívből él, az élből szív"

(#6387) Dani_kp válasza becuszabi (#6386) üzenetére


Dani_kp
őstag

Szerintem nem csak bowdenház hanem bowden is van benne :P ! De ha olvagattam volna a hsz-eket akkor lehet h én válaszolhattam volna rá :) .

mod: Esetleg nekem kereshetnél narancssárga bowdwenházat :R , hátha te találsz, mert én eddig nem találkoztam vele :( .

[ Szerkesztve ]

https://ingatlan.com/33821564

(#6388) becuszabi válasza Dani_kp (#6387) üzenetére


becuszabi
aktív tag

Voilá: Jagwire :) itt is a lap alján

[ Szerkesztve ]

"Aki szívből él, az élből szív"

(#6389) Patrick


Patrick
addikt

Sziasztok.

Most tervezek kerékpárt venni. Szerintetek érdemes webáruházból is rendelni? Vagy ez felejtős? Mert találtam egyet, annyira nem értek hozzá, csak egyszerűen szeretek kerékpározni. ha megtenné valaki, higy megkukkantja :D

[link]

„Aki barátot talál, kincset talál."

(#6390) Kephamos válasza Patrick (#6389) üzenetére


Kephamos
addikt

Ez lehet, hogy nem a legjobb választás, talán túl sokat tud ennyiért. Bár attól függ mire szeretnéd használni, milyen nehéz vagy, mennyit használod. Szerintem válaszolj ezekre a kérdésekre és biztosan fogsz tanácsot kapni. Webáruházzal meg nincs semmi baj. Általában olcsóbban hozzájuthatsz az adott termékhez.

(#6391) Dani_kp válasza becuszabi (#6388) üzenetére


Dani_kp
őstag

kössz :R , de ez nagyon drága számomra :( . amugy is hiányzik még 1-2 cucc az épülő bicómhoz és arra is alig bírtam/bírom összeszedni a pénzt, sajna.....na mind1 majd veszek egyszer ilyet amint fék is lesz majd a bicóm, mer most nem szándékozok rá venni (mivel erre már totál nincs pénzem :DDD ), de azért kössz még egyszer.

https://ingatlan.com/33821564

(#6392) Patrick válasza Kephamos (#6390) üzenetére


Patrick
addikt

Hát elég sokat használnám. Most 85 vagyok eddig 90 kg voltam. Erdőbe ritkán mennék vele, talán az esetek 10%-ban.

„Aki barátot talál, kincset talál."

(#6393) dragonfx válasza Patrick (#6389) üzenetére


dragonfx
veterán

felejtsd el..milyne bicaj az amireműanyag pedált raknak?..
ha a többi cumo csak fele ennyire igénytelen már akkor is rábaxol..full noname dolgokból van összerakva....a váz szép ezen kívül felejtő.

"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014

(#6394) becuszabi válasza Dani_kp (#6391) üzenetére


becuszabi
aktív tag

Nos igen, sajna a Jagwire-t nem ócsósította még senki.

"Aki szívből él, az élből szív"

(#6395) Patrick válasza dragonfx (#6393) üzenetére


Patrick
addikt

Értem.

Igazából tárcsafék az amit mindenképpen szeretnék és hogy elől teleszkópos legyen. Az, hogy 21 vagy 18 sebességes az nekem édesmindegy. De ehm a műanyag azt nem is néztem, nem akarok olyat, köszi, hogy írtad.

[link]

Bár ez nekem már picit drága.

„Aki barátot talál, kincset talál."

(#6396) Kephamos válasza Patrick (#6392) üzenetére


Kephamos
addikt

És mennyit szánsz rá?

(#6397) Patrick válasza Kephamos (#6396) üzenetére


Patrick
addikt

Max 80-at.

„Aki barátot talál, kincset talál."

(#6398) Ariadne válasza Patrick (#6389) üzenetére


Ariadne
őstag

Ebben az árkategóriában nem érdemes tárcsafékeset venni, több a gond vele, mint amennyi a haszna, egy jó V-fékkel többet érsz.
Döntő kérdés még, hogy mire használnád, tehát főleg városban, főleg terepen, esetleg vegyesen.
Márkák pl. Kelly's, Magellan így ami hirtelen eszembe jut.

[ Szerkesztve ]

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#6399) djtoomi válasza Patrick (#6395) üzenetére


djtoomi
addikt

Hát pedig ez alá nem érdemes menni, ha használni is akarod.... ;) Inkáűbb gyűjts picit, és úgy vedd meg. :) Amúgy pedig egy noname olcsó tárcsaféknél jobb egy jól beállított v-fék. :) 18 vagy 21 sebességes bringa max tesco auchan szint, normális bringákon nem találsz 24 sebességnél kisebbet, ebből is emgállípítható pl hogy mennyire komoly, mert láttam már 70k-s metro bringát, 18sebességes fullvérgagyi legolcsóbbnál is oclsóbb shimano váltóval, aminél egy sima acera is sokkal jobb, ja és elöl-hátul tárcsás volt azis, mily meglepő.... :DDD

Merida-t, Gepidat amúgy meg szerintem felejtsd el.Kelly's esetleg Magellan bringák amik ebben az árban adnak is valamit. :) 80k-ba kb ezek férnek bele: Magellan, Kelly's

[ Szerkesztve ]

Minden ötödik ember kínai. Mi is öten vagyunk a családban, tehát valaki kínai. Lehet apu, vagy anyu. Lehet a bátyám Sanyi, vagy az öcsém Ho-Xiao-Pen. Szerintem Sanyi az.

(#6400) Patrick válasza Ariadne (#6398) üzenetére


Patrick
addikt

Abszolút vegyesen, de inkább a város az ami nagyobb mértékben. Szóval akkor egy V-fék tökéletes lenne...

A márkákat meglesem köszi.

„Aki barátot talál, kincset talál."

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb  »  Kerékpárosok, bringások ide! - Archívum IV. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.