Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Piftuka

veterán

Egy kis update a fentiekhez.

Benne hasznos linkekkel... Hátha segít bármelyikőtöknek!

Szerintem nekem Win7 újratelepítés lesz, az Intel-nek és Microsoft-nak köszönhetően...

• Piftuka

veterán

válasz Piftuka #4553 üzenetére

És még egy dolog... az imént már másodszor fordult elő a "gép nem reagált semmire, ismét a főkapcsolóval tudtam csak leállítani." szituáció.

Az egyik pillanatról a másikra megszűnt az internet kapcsolat, majd már mindenre különféle Win32-es hibaüzeneteket dobált (pl. "tasmgr.exe is missing"). A legkülönfélébb rendszer komponenseket nem találta, bármit is próbáltam elindítani (pl. Total Commander), illetve a már megnyitott levelező programban bármire kattintottam, kiírta, hogy nem találja a program elérési útvonalát.

Mintha egy "varázsütésre" a Windows elfelejtett volna futtatni bármilyen rendszer komponenst, és nem volt képes elindítani bármilyen alkalmazás. Természetesen már a szoftveres lekapcsolás sem működött.

Egyre jobban aggaszt, hogy mi a fene ez az egész!?!?! :F :( :((

• Piftuka

veterán

Sziasztok!

Segítsetek nekem, legyetek szívesek!

Az alábbi problémával küzdök. A helyzet azóta rosszabb; egyre több féle "anomália" jelentkezik.

Nem elég, hogy újabb BSOD volt, az újraindulási problémák is megsokszorozódtak. Ráadásul tegnap az egyik fiókból kijelentkezve, majd a felhasználó váltós felületen maradva, később egy másik fiókba megkísérelvén bejelentkezni már nem engedett be egyik fiókba sem. Mindegyikre azt mondta, hogy "érvénytelen jelszó". (Az egyik fiók nem is jelszó védett!)

Mindezeken túl még a leállítás gomb (sem a gomb melletti nyílra kattintva, a legördülő menüben kiválasztva) sem működött. Nem tudtam a felületről leállítani a gépet. Csak a számítógép főkapcsoló gombjával.

Ma reggel indítottam újra (természetesen jelezte, hogy "nem szabályosan lett leállítva"), beloggoltam a saját fiókomba, és valami iszonytató belassulás következett. A levelező programomon belül (The BAT!) csak homokórázott, miközben a Firefox alól a fórumra írva belassult a begépelés, majd egy szó nélkül eltűnt (bezáródot) a böngésző ablak.

A gép nem reagált semmire, ismét a főkapcsolóval tudtam csak leállítani.

Csökkentett módban indítottam újra, most onnan írok éppen...

Úgy 1 éve bővítettem a gépem memóriáját 4 GB-ról, 8 GB-ra, mert szokásom, hogy a kedvenc, gyakran olvasott lapokat állandóan megnyitva tartom. Ezért mindig kb. 15-20 oldal meg van nyitva a böngészőben. A Firefox alatt ezt a Windows nem bírta... a memória nagy része elfogyott mindig, ezért itt a fórumon olvasott javaslat alapján bővítettem a duplájára.

Meg is oldott a problémát, a korábbi, böngészés során jelentkező lassulások, "homokórázások" megszűntek.

Egészen ]2018 januárjáig, amikor az első Meltdown Windows fix-et kiadták, és én rögtön telepítettem.

És visszatért az összes korábbi lassulás. Mint, amikor csak 4 GB RAM volt a gépemben...

Amikor pl. Facebook-on, vagy ide a fórumra egy szövegdobozba írok, úgy működik ilyenkor, mint a régi, karakteres OS-ek alatt, lassú gépekkel, hogy nem volt értelme gyorsan gépelni, mert az egyes karakterek lassan, nagy késéssel jelentek meg egymás után. Mintha valami "visszahúzná" őket...

És ilyenkor megnyitom a Feladatkezelő-t (ami, ilyenkor amúgy szintén a sokadik "Feladatkezelő indítása" megnyomására jön csak be, mintha valami annak az elindulását is akadályozná), az alapján van szabad memória, így a helyzet még rejtélyesebb. :(

Itt a fórumon a Meltdown/Spectre topic-ban azt mondják, lehetetlen, hogy az okozza.

De mégis mi máshoz köthetném, amikor egyértelműen, szignifikánsan, mérhető módon a telepítés után jelentkezett, és konstans fennáll a probléma? :F Mintha a +4 GB "eltűnt" volna a gépből.

És most a márciusu Meltdown fix, és "hirtelen" BSOD-okat és furcsa újraindulásokat kezd dobálni a gépem...

Mi a véleményetek, mi okozhatja mindezeket a hibákat? :F

Nagyon köszönöm a segítséget előre is!

Jó volna biztosat tudni, hogy az alapján tudjak elindulni a probléma megoldásával.

Üdv: Piftuka

Új hozzászólás Aktív témák