Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sheld

senior tag

Sziasztok!

Egy nagyon fura problémám lenne. Vettem az alábbi számítógépet:
    Alaplap:Gigabyte Z97X Gaming
    CPU: Core i5 4460
    RAM1: HyperX 4GB 1333
    RAM2: HyperX 4GB 1866
    VGA: Gigabyte GTX 970
    Ház: CoolerMaster Elite 331
    HDD: Seagate 1TB SSHD (Laptopból kivett 2.5"-os)
    TÁP: 530W-os nem tudom micsoda :/

A memóriákban nem vagyok teljesen biztos, mivel a BIOS visszaveszi mindkettő órajelét 1333MHz-re. Elvileg mindkét modul 1866-os, viszont akkor nem tudom, hogy a BIOS miért veszi vissza az órajeleket 1333-ra.
    A számítógépnek hőmérséklet gondjai nincsenek. Frissen telepített Windows 7-el, 8-al és 10-el is jelentkezik a hiba. Lefagy a gép, ha nem nyúlok hozzá.
    Ha játszom, akár több órán keresztül is, semmi probléma nincsen. Benchmark programokkal minden OK. Futtattam MemTest-et, nem talált hibát, CPU stress test, nincs hiba, max hőfok 65C. HDD Sentinel szerint a HDD is rendben van. A grafikus benchmarkokat is simán le lehet futtatni, de semi értelme nem volt eddig. A számítógép csak akkor fagy, ha relatíve pihen. Torrentezés közben, vagy ha csak simán otthagyom. A fagyáshoz nagyjából egy óra üresjárat szükséges.

Nekem sajnos semmi ötletem nincs, remélem itt jó helyen járok, vagy elküldtök majd melegebb éghajlatra :DD oda, ahol megoldást találok a problémámra.

Én arra is gondoltam, hogy a noti HDD energiagazdálkosásával nem tudna mit kezdeni a gép? De torrentezés közben, mikor letöltök nincs olyan, hogy pihen a HDD...

Mondjuk nálam nem kékhalállal fagy a gép, hanem csak szimplán merevre. Előtte még van, hogy kegyelemből szaggat az egér.

Kérlek segítsetek!
    Tisztelettel: Sheld

Új hozzászólás Aktív témák