Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qadron
tag
válasz
ronin s8
üzenetére
Akkor jól gondolom, hogy az ufesát kizárhatom a három közül?
egyébként erről van szó:
Delonghi EC 155-ben is elvileg ilyesmi van. Akkor az összes hasonló szűrőt kerülni kéne? Az electroluxban illetve a philipsben elvileg nincs, de egy szilikon gyűrű van a szűrőtartón, az gondolom nem gáz, sőt jó ha van, mert megtartja a szűrőt nem engedi ki a vizet a nyomás miatt, meg hasonlók.
-
Qadron
tag
Hát ezaz... videót én is néztem én inkább a minőség tartósság stb-re lennék kíváncsi...
Illetve, hogy az ufesa-nál azt látom, hogy a szűrőben belül is van valami műanyag, vagy valami... Ettől lehet műanyagíze a kávénak amit főz? Olvastam, hogy aluminium kazán vs rozsdamentes acél kazán alu kioldódás szempontjából stb stb... Én jobban tartok attól, hogy ha műanyag oldódik ki a kávéba és azt iszom meg... Felesleges ez a félelmem, mert úgy is műanyag csöveken megy a kávégépen belül a víz (ha nem bocs a marhaságért nem tudom pontosan milyen utat tesz meg a víz a csészéig
), vagy óvakodjak a műanyag belsős szűrőktől/ szűrőtartóktól? -
Qadron
tag
Ezt értem.
Engem a két gép működési elvének a különbsége érdekelne. Azt tiszta, hogy a Graef-ben kúpos megoldás van, azt nem tudom, hogy a krups-ban mi van ami nem teszi eszpresszó képessé... Mert abban sem sima kések vannak, hanem valami örlő korongok.
Magyarán ha jól gondolom az sem úgy változtatja az őrlési finomságot, hogy mennyi ideig pörögnek a kések, hanem a két örlő közti távolság. (de ha nem így van javítsatok ki, csak szeretném megérteni miért lőttem mellé a krupsal
)Tényleg nem kötözködés, csak puszta kíváncsiság, mivel érdekel a dolog

Plusz a kérdés még mindig áll, hogy Electrolux, Ufesa, vagy Philips főző közül melyik?
-
Qadron
tag
Köszi a választ, akkor lehet rászánunk még egy kicsit....
Akkor ha megveszem a Graef darálót, akkor a 3 gép közül melyik az ajánlott?
Egyébként ez a krups kvdaráló miért nem eszpresszó képes? Azt hittem jó vételt csinálok vele, mivel adagot is lehet beállítani, meg finomságot is. Mitől lesz eszpresszóképes egy daráló?

-
Qadron
tag
Sziasztok!
Átolvasgattam a fórumot, illetve az összefoglalót, az ott leírtak nekem túl drágák, használtat nem szeretnék venni, illetve brikkát sem szeretnék.

A kávédarálóra illetve kávégépre szánt keret max 45.000 huf.
Kávédaráló: Krups GVX 242 (vagy olcsóbb..)
Kávéfőző: Electrolux EEA 111, vagy Ufesa ce7141, vagy a Philips HD 8323/39 (vagy esetleg a 8325 de az már több mint a keret :S )
Tudom, hogy nem ezeket a gépeket szoktátok preferálni, de erre van keret sajnos, ha bejön a pepecselés amit igényel, az ízvilág stb, akkor néhány év múlva esetleg többet szánunk rá, de most csak max ennyit.
A kérdés az lenne, hogy a 3 márkából melyik a legajánlottabb?
Előre is köszi!

illetve bármilyen tanácsot javaslatot szívesen fogadok akár privátban is.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xbox tulajok OFF topicja
- Netflix
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- MIUI / HyperOS topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- Új Steelseries Arctis Nova pro vezetékes gamer fejhallgató
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 500GB SSD RTX 3060Ti 8GB SilentiumPC Signum SG1 TG FSP 700W
- Lenovo L13 Core I3-10110U / 4GB DDR4 / LAPTOP 1
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3967
- Dell Latitude 3420 - i5 1135G7 ,16GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
egyébként erről van szó: