Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• jana86

csendes tag

válasz tibi970307 #79684 üzenetére

A munkahelyen én is automatával vagyok kénytelen bűvészkedni. A méregdrága Jura automatába töltött, ahhoz a szerelő által ajánlott ( :D !!!! ) Cafferino nevű csoda helyett a saját maradék kávéim szoktam bevinni. Az utazó szettem része egy Hario mini mill, azzal őrlök, és a kávégép előre őrölt funkciójával ezt készítem el. Persze az eredmény köszönőviszonyban sincs egy normális karos géphez képest. Ami viszonylag élvezhető, azok valóban a klasszikus kávék inkább. A gyümölcsösből nem igazán jön ki, aminek kellene. Persze a klasszikusból sem, de ez kicsit közelebb van hozzá. AVX brazil fazenda (vagy bármelyik brazil), India monsooned malabar, ezek amik viszonylag jók ezen az automatán is. Nem kimondottan a márka ajánlása miatt írom, mert vlaszínűleg más pörkölők hasonló kávéi is hasonlóan jók lennének, de ezeket próbáltam. Malabarból nekem pl. a Csészényi kávézó pörkölése ízlik még nagyon.

• Bazsee71

őstag

válasz tibi970307 #79684 üzenetére

A leírtak alapján úgy tűnik, hogy inkább a hagyományos olasz blendek ízvilágát kedveled, a 70%-os robuszta tartalom elég magas.
    Egy hasonló Jurát tesztelgetek egy ideje, és jól beállítva világosabb pörkölésű kávékkal várakozásaimon felül teljesít, nem is kicsit. Korábbi hozzászólásomat idézném:
    "Jura Impressával van tapasztalatom (S70), helyén kezelve meglepően jó kávét lehet belőle kicsikarni. Jól be kell lőni az őrlemény és a víz mennyiségét, vízhőfokot maxra tolni, őrleményt pedig a legfinomabbra.
    Az fontos, hogy minden kávé után egy öblítést kell nyomni rajta (én a biztonság kedvéért kettőt is), mert a dugattyún lévő szűrőt könnyen eltömíti. Egyébként az is könnyen orvosolható, csepptálca kihúz, és a lapát mögött felnyúlva egy papírral könnyen le lehet törölni. Ezt a macerát sajnos vállalni kell a finom őrlemény miatt."

A crema mennyisége egyébként nem mércéje a jó kávénak. Sok hibára rá tud világítani az állaga, színe, de a szélsőséges esetektől eltekintve messzemenő következtetést nem lehet levonni belőle. Ha ízlik, ami a csészében landol, akkor célba értél. :)

vicces1: székesfehérvári barátaim is régóta panaszkodnak erre, dolgozunk rajta. :U

Új hozzászólás Aktív témák