Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bl4ze

veterán

válasz fragola.6035 #59390 üzenetére

LOL! Atyaég! Semmi más ízt nem ad a réz vízterítő..... :W :W

5+ évig használtam alu vízterítőt, és a réz semmi más ízt nem hozott elő, hőleadása, megtartása más....

• Sinisi

senior tag

válasz fragola.6035 #59390 üzenetére

Nem szeretném a réz vs. alu témát beindítani és hírbe se hoznék senkit sem, de hogy "érdemben" válaszoljak is valamit:

Amikor nálunk a (szerintem acél) ivóvízcsöveket kicseréltük rézre, akkor érezhetően más lett a víz íze egy darrabig, (lehet, hogy csak addig amíg az oxidréteg ki nem alakult a csövek belsejében (a kádba engedett víz pl. zöldes színű volt), de az is lehet, hogy megszoktuk).

Kvgépnél: amikor GC-m volt (és még élt bennem az alupara is), rézre lett cserélve a vízterítő (a hőstabilitás miatt)... ekkor erre a (jellegzetes) kimondott ízkülönbségre nem figyeltem fel (de akkoriban egyáltalán nem voltak stabilak ízileg a csapolt kv.-im sem).

Szummázva: azért nem kérdőjelezem meg az ízkülönbség lehetőségének ilyen jellegű meglétét mert nálunk a hálózati vízcsőcserélnél ez érezhető volt. Bár nem alumínium csövekről cseréltünk, és a víz is viszonylag hosszan halad végig a kilépőpontig de ha átgondolom akkor a vízterítőnél is elidőzik némileg a pogácsa által képzett ellenállás miatt a víz... szóval el tudom képzelni, hogy valamennyi, a rézből történő kioldódás felléphet, hiszen a vegyszeres visszaöblítés leszedi az oxidréteget, ami esetleg meggátolhatná a fémből történő "íznyagok" kioldását, nem?

Szerk.:
    Bazsee71: :K :B

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés