Hirdetés
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pé
senior tag
válasz
SirRasor
üzenetére
Hol olvastad azt, hogy ki kell önteni ha kiold a szelep?
Mindenesetre ez így hülyeség. Ha kiold a szelep, leveszed a tűzről, és hagyod hogy szépen kijöjjön a kávé. (én olyan fél-egy percet szoktam várni mielőtt kiöntöm) Szerintem ha a szelepnyitás pillanatában öntöd, még meg is égetheted magad. -
Bazsee71
őstag
válasz
SirRasor
üzenetére
Mindenki tele rakja, mert próbálta félig-negyedig, és úgy nagyon nem jó.

jveres: agyaltam rajta nem keveset, hogy miként lehetne, de felüdülés lesz a videó.

Más:
Tegnap este pörköltem Danettis kávékat, Brasil Santos Fancy 17/18 Ipanemát (szép hosszú brazilos neve van
) és Ethiopia Gura Ferdát. Ahhoz képest, hogy a brazilok ajánlott kezdő kávék, és a Brandós ezt hozta is, ez egy mocsok dög. Nagyon nehéz szép egyenletesre húzni - nem is sikerült teljesen -, és a hőt sem igazán bírja.
Ellentétben a Gura Ferda nagyon szépen, egyenletesen barnult, az eredmény is igen homogén lett, a hőt is tolerálta. Mondjuk majd' 2x annyi is, mint a brazil.
Az érdekes majd a kóstolás lesz, de a múltkoriakat is még csak most fogom bontani... -
soldier2
őstag
válasz
SirRasor
üzenetére
A kotyogót mindkg tele kell rakni kávéval (a brikkát tömöríteni semmiképp sem szabad, sem kocogtatással, sem kis piramissal a közepén, amit a felső rész lenyom. Legegyszerűbb egy késsel lehúzni a fölösleget), hiszen a kávé fölötti üres tér gyakorlatilag felveszi a kávé legjobb részét. Ugyanakkor a kazánban lévő víz mennyisége nagymértékben befolyásolja, hogy milyen meleg lesz a víz, ami a kávét éri, ha kevés a víz akár 70 °C körüli víz is lehet, így rossz lesz a kávé, ha sok a víz akkor meg túl forró. De ezt már akkor is írtuk mielőtt megvetted. Ha egyedül gyakran kávézol, akkor kell a dupla is, ha csak néha, akkor a fölösleg megy a lefolyóba.
Crema téma: annyira elbeszélt egymás mellett a két tábor, hogy így utólag egyben olvasva még vicces is volt kicsit. Azért örülök, hogy vége van és várom a videót. Nemsokára lesz egy nekem is a brikkáról

Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Jura C60 I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- Mazzer Mestre/Super Jolly K30 késekkel!
- DeLonghi Magnifica S I Gőzölőkar I Szervizelve I Garancia I Számla I Beszámítás
- Jura E6 Piano Black automata kávéfőző eladó
- Krups EA 877d10 Intuition Experience+ automata kávéfőző
- HP OMEN Transcend 2.8K OLED / Ultra 7 155H / RTX4060 8GB / 16GB 7467MHz / 1TB NVMe! BeszámítOK
- Apple Mac Studio M2 Max 12/30 mag, 32GB RAM, 512GB SSD - 27% ÁFA
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3781
- iPhone 17 Pro Max Mélykék - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- GAMER PC! i5-11400F / RTX 4060 TI / B560M-K / 16GB DDR4 / SSD 512GB BeszámítOK !
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

) és Ethiopia Gura Ferdát. Ahhoz képest, hogy a brazilok ajánlott kezdő kávék, és a Brandós ezt hozta is, ez egy mocsok dög. Nagyon nehéz szép egyenletesre húzni - nem is sikerült teljesen -, és a hőt sem igazán bírja.