Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viiktor1989
aktív tag
válasz Viiktor1989 #111100 üzenetére
Egy gyors segítséget valaki?
-
senior tag
Mit jelent a picit többet, vagy kevesebbet? Tized grammos mérleg nélkül neki se állj, azzal meg ki lehet mérni relatív pontosan.
[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
törölt tag
Ha grammos mérleged van, csinálj egy pufferoldatot: rakj bele mondjuk egy deci desztillált vízbe tízszeres adagot és vedd tizedét egy flakonhoz.
[ Szerkesztve ]
-
rastacsz
tag
Nem vagyok nagy spíler, de a saját tapasztalatom:
Előzőleg próbáltam bekeverni 1-1,5litert, de nem egyszerű az (olcsó) ékszermérlegen olyan kis változást elérni.
Én a fórumban olvasható 1,2g keserűsó, 0.3g szódabikarbóna, 5liter desztillált víz, leírást használtam espressohoz.
Most tesztelem az 5 literes bekeverést egyben. Ha tartod a tisztaságot, fénytől védve, viszonylag hűvös helyen tartod, akkor elvileg nem kellene bedöglenie. Majd elválik nálam, hogy így van-e.
Ez az arány eléggé közel van, a barista hustle Hendon simplified recepthez, csak több benne a szódabikarbóna, amivel (nem vagyok kémiából jó) kicsit semlegesíteni tudod a savakat. https://coffeeadastra.com/2018/12/16/water-for-coffee-extraction/
Ez amúgy egy alap recept, de elvileg kellene bele kalcium is, hogy az ízek jobban oldódjanak. Ref.: James Hoffmann-the best water for coffee - an introduction., + a coffeeadastra-s receptek között is van Ca visszakeverések.Hogy mi van akkor, ha késhegynyivel több ez, vagy kevesebb az megy az x mennyiségű vízhez? Ezt nem lehet megmondani, próbáld ki. Ha sok a szóda, az elmegy sósabb ízbe, az tuti, de csak egy arány felett érzed ki. Amúgy Hoffmann videói között található szódabikarbóna teszt, ha jól rémlik, a kész kávéba adagolt kevés szódát, a savas ízek ellen.
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Tudományos Pandémia Klub
- Windows 11
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Sweet.tv - internetes TV
- Lexus, Toyota topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Filmvilág
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett + Freewell Mega 16 Filter Pack (46)
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5,4k video, 1" SONY CMOS - 3 akku (2S2)
- Újszerű Hubsan Zino Pro drón+AJÁNDÉK HORDTÁSKA
- DJI AVATA drón akkumulátor - vadonatúj, nem használt
- DJI Mavic 2 Pro drón két távirányítóval- 2 akku +Smart Controller +szűrőkészlet +táska +landing pad
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs