Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viiktor1989
aktív tag
válasz Viiktor1989 #111100 üzenetére
Egy gyors segítséget valaki?
-
senior tag
válasz Viiktor1989 #111100 üzenetére
Mit jelent a picit többet, vagy kevesebbet? Tized grammos mérleg nélkül neki se állj, azzal meg ki lehet mérni relatív pontosan.
[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
#85578752
törölt tag
válasz Viiktor1989 #111100 üzenetére
Ha grammos mérleged van, csinálj egy pufferoldatot: rakj bele mondjuk egy deci desztillált vízbe tízszeres adagot és vedd tizedét egy flakonhoz.
[ Szerkesztve ]
-
rastacsz
tag
válasz Viiktor1989 #111100 üzenetére
Nem vagyok nagy spíler, de a saját tapasztalatom:
Előzőleg próbáltam bekeverni 1-1,5litert, de nem egyszerű az (olcsó) ékszermérlegen olyan kis változást elérni.
Én a fórumban olvasható 1,2g keserűsó, 0.3g szódabikarbóna, 5liter desztillált víz, leírást használtam espressohoz.
Most tesztelem az 5 literes bekeverést egyben. Ha tartod a tisztaságot, fénytől védve, viszonylag hűvös helyen tartod, akkor elvileg nem kellene bedöglenie. Majd elválik nálam, hogy így van-e.
Ez az arány eléggé közel van, a barista hustle Hendon simplified recepthez, csak több benne a szódabikarbóna, amivel (nem vagyok kémiából jó) kicsit semlegesíteni tudod a savakat. https://coffeeadastra.com/2018/12/16/water-for-coffee-extraction/
Ez amúgy egy alap recept, de elvileg kellene bele kalcium is, hogy az ízek jobban oldódjanak. Ref.: James Hoffmann-the best water for coffee - an introduction., + a coffeeadastra-s receptek között is van Ca visszakeverések.Hogy mi van akkor, ha késhegynyivel több ez, vagy kevesebb az megy az x mennyiségű vízhez? Ezt nem lehet megmondani, próbáld ki. Ha sok a szóda, az elmegy sósabb ízbe, az tuti, de csak egy arány felett érzed ki. Amúgy Hoffmann videói között található szódabikarbóna teszt, ha jól rémlik, a kész kávéba adagolt kevés szódát, a savas ízek ellen.
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest