Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Most hogy nézelődöm egy komolyabb kézihajtány után találkoztam a Minos nevű darálóval. Azt mondják az egyik tesztbe hogy az EK43-hoz hasonló örleményt ad ki. Elég szkeptikus vagyok ez ügyben. Ahhoz képest elég olcsónak tűnik. Szerintetetek?
-
Egy gyors mérleg bemutató: Timemore basic scale
Max súly: 2000g
Felbontás: 0.1g
Hibahatár: 0.5g (0.5-500g) 1g (500-1000g) 3g (1000-2000g)
Beépített akku mérete: 1600mAh
Töltő port: Type-C
Méretei (mm): 152 x 130 x 26Minőségi anyag kidolgozás. Nagyon szép design (szeretem a letisztult formákat). Gyors. Pontosággát nem tudtam megállapítani mert nincs referencia súlyom. Egyetlen hátránya a designból fakad: érintőgombos, aminek ugye nincs nyomáspontja csak egy kis csipogás jelzi hogy megérintettük (nem kikapcsolható). Van egy beépített timer amit manuálisan indíthatunk de semmi más extra nincs. Teszi a dolgát.
A beépített akku 2hét alatt esett 1/3-ot napi 1-2 használat mellett. Ebből kiindulva 1-1,5 havonta egyszer elég lehet tölteni.
Nincs rés ahova befolyhat a víz, beeshet az őrölt kávé, ezért könnyen tisztítható. -
-
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Na és milyen örlőt használtál hozzá?
-
De örülök hogy pont most jött elő megint a kézi örlő téma. Jön a trónörökös és (átmenetileg vett, de jól teljesítő) Graef mellé egy jó kézi örőlt szeretnék venni csak presszóra.
Kinu és a Commandante mellé most bejött az 1Z Presso K széria is.Ránézésre 1Z nyerne nálam de csak olyat akarok venni ami bevállt. Valakinek van tapasztalat 1Z-vel?
-
válasz
bbsofficial
üzenetére
Mi simán Lidl-ös vízkőtelenítőt használunk a fateréknál. Azt csak feloldod langyos vízben, átfőződ, majd átfőzől még egy tank vizet és kész. A mi Nespresso gépünk pedig az itt is ajánlott Vera vízzel ment.
-
Egerbe mi ajánlott?

-
válasz
grizlisandor
üzenetére
Köszi Black Sheeprőo hallottam már elég jókat :)
-
Debrecenbe hol érdemes kávézni?
-
-
-
válasz
macilaci78
üzenetére
Szerintem vegyél egy Hario manuális darálót 10K körül van. Kotyeszhez friss babbal kardinális különbség lesz a az előre őrölt kockához képest.
[ Módosította: Intruder2k5 ]
-
-
Ismerösöm Gaggia MDF-be kellene keseket cserelnunk. Van valami video/leiräs amit erdemes követni hogy hogy kell beszabälyozni/beällitani?
vicces1: Ez miert PRO?
-
Graef 802 2,5 hónap után:
Lassan összebarátkozunk. Az örlemény is mostmár jól jön ki belölle. A pangó lement 1gr környékére. Ehhez két említett dolgot mindenképpen meg kell tenni:
- A fém terelőlapot el kell távolítani
- statikus elektromosságot pedig csökkenti kell a kávébaboknál darálás előtt JH módon
- Nekem az 1-es beállításon sem hozta a presszó finomságot ezért az örlőművön kellett jópárat tekerni mire elértem. Nem tudom hogy mindegyik Graef ilyen, vagy csak az enyémet hagyta így QC de ez fura volt. -
válasz
takacsbotond
üzenetére
Nehéz ügy lesz.
Ha ragaszkodsz ehhez akkor nézz egy használt Nespresso N550 vagy N560 gépet. Egy alapos kezdeti vízkötelenítés után Norda vagy Vera vízzel etetve iható lattékat csinál.
így keress rá: De'Longhi Nespresso Lattissima Touch | EN 550.BHa rendes kávét akarsz akkor pedig Gaggia Classic vagy Baby és Graef örlő minimum.
-
Nyíregyházán volt valaki aki elég jó minőségű kávét pörkölt. Tudnátok segíteni?
-
válasz
grizlisandor
üzenetére
Kölcsönbe van nálam is

-
Melyik nyitott kar megy rá a Sage BES920-ra? Gaggiát kipróbáltam de annak túl magasak (~7mm) a "fülei" Jobban meg nem akartam beleerőszakolni mert a gyári csak ~5mm.
-
Van olyan kávé amit a kismamák is ihatnak? Koffeinmentes?
Van ajánlott belölle? -
CM802-ből kivettem a kis fémlapkát. Így érzésre kb azonnal a karba dobja a kávét.
Köszönöm a tippet!
Viszont a kar mellé is szórja rendesen. Erre van valami lifehack? -
Ha Kölnbe jártok akkor látogassatok el a Köln Roastery-be. Bocsánat a képért de a kávéba beleittam és csak utánna fotóztam.

-
Tapasztalataim a CM802-vel:
Még keresem a megfelelő szemcseméretet a dupla szűrőhöz. Mivel a legfinomabb beállÍtás sem volt elég, ezért ki kell venni minden alkalommal az örlőművet és a csavarokat kicsavarni állÍtani majd vissza. Hogy több mozgásterem legyen a tárcsán és ne kelljen mindíg szétszedni gondoltam tekerek kicsit többet amíg már-már befullada gép és onnan kezdek el visszafelé tekerni a jó lefolyásig. Sikerült szépen levinni az örlemény finomságát viszont elég lassan esett ki. Gondoltam szétszedem és kitakarítom.
Szokásosan esett ki kb egy gramm mikor felemeltem. Akkor gondoltam lecsavarozom a tetjét is. Na igazán csak ekkor lepődtem meg: a kis résekbe beragadva, felragadva jó pár gramm örlemény volt elbújva. Ecset + porszívóval szépen kitakarítottam, így honlap biztosan a beállított finomságút kapom vissza és nem esik ki valami pangó maradék.
Közben megtaláltam hogy a fémlemezkét el kell távolítani, és a babokat be kell kicsit fújni vízzel.
Ezt majd még megcsinálom, de érik az a Mazzer... -
-
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Szimplát normált haszánlom, kb olyan 13gr kávé megy bele.
Van mérlegem persze. Mérjem le hogy mennyi megy a karba, arra gondolsz? -
Igazatok van biztos hogy túl volt töltve. Van amúgy a géphez egy ilyen gyári mérő hogy meddig kellene tölteni a kosrat. Legközelebb használom.
Videózni sajnos nem tudok eléggé korlátos itt az internetem. Köszönöm a tippeket. Maradok ezen a finomságon és jobban figyelek a mennyiségre.
-
Ma húztam egy kávéhoz hasonlót végre

Most úgy tömörítettem hogy teleraktam a kosarat, óvatósan leütögettem, elhúztam újjal kb hogy vízszintes legyen, majd tamperelés. Az örleményt A Graef CM802-en levettem 5-ről, 4-re (a 40 ből). Szépen 9-baron jött le. Lefolyás kicsit csöpögős volt, a végeredmény 26gr kávé lett. A pogácsa a karban maradt szépen.
ízre kicsit savasabb lett uh megpróbálok visszaálni 5-ös fokozatra, és reprodukálni a 9bar-t.

-
Az hogy a lefőzés után a pogácsa felragad a fejre az mennyire álltalános?
-
Az miért lehet hogy nem keletkezik megfelelő nyomás?
Manométer 7-8baron van, de tudtommal 9-et szoktak ajánlani. Nem jól tömörítem? Nem jó a szemcse nagyság? A mennyiséggel nem lehet gond. -
Graef 802-őn, ami negyvenes beosztású. Melyik kb az eszpresszó finomság? 8-10 körül, vagy alatta?
-
válasz
fragola.6035
üzenetére
LMég nem tudom, szerdán megyek megnézni. Megpróbálom alaposan átnézni. Ami kicsit zavar benne hogy dózeres.
-
Egy felújított Mazzer mini és egy Eureka Mignon Manual között örlödöm. Van pro és kontra, de vajon a Mazzer annyival jobb?
-
Mazzer SJbe mennyi szokott lenni a pangó?
-
válasz
fragola.6035
üzenetére
Az a fura hogy a mostani Firenzato-kon nincs ilyen, sőt a neten sem találtam pont ilyet. Lehet hogy nagyon régi? Vagy valami speciális kiadás lehet? -
Már teljesen tanácstalan vagyok örlő ügyben. Ajánlatok valamit max 100eig bezárólag. Új/használt is jöhet. Persze minél olcsóbb annál jobb de feleslegesen se vásárolnék

Eureka Mignont ajánlották, a Sage Pro grinder is tetszik de az meg kúpos örlős... Alulról meg ott vannak a Graefek amik csábítóan olcsók... -
Valakinek van eladó örlője most itt a topikban?

-
Van valahol valamilyen adatbázis hogy melyik örlő milyen szórással/pontossággal dolgozik?
Valami ilyesmi:

-
válasz
fragola.6035
üzenetére
Köszönjük!

-
Nagyon sok kölünböző véleményt olvasok itt is az elektromos örlőkről. Valaki írna egy összefoglaló posztot hogy melyik árkategóriákban mit érdemes nézni? Ilyesmire gondoltam:
0-50e - Graef CM 702, Lelit Fred
51-100e - Baratza Sette 30 AP, Sage BCG820
100-150e - Eureka Mignon Silenzio/Specialitá
151e++ - Eureka Zenith, Mazzer, Fiorenzato, Niche ZeroAztán ha van megegyezés mehetne az első posztba.
-
Sikerült hozzájutnom egy akció keretein belül egy vadi új piros SAGE BES920 (Breville)
De sajnos úgy tűnik költözködünk kell és jobb lenne forintra váltani ezt a jelenlegi helyzetben. Szóval itt a lehetőség ár alatt hozzájutni egy dupla bojleres PIDes géphez. Nem hirdetem egyenlőre máshol!
Természetesen magyar garanciával!
Árukeresõ 350-390e
Topikos alkudásmentes gyorsan gazdátcserélő ára szerdáig: 290e
-
PAG szigeten van valami ismert vállalható kávézó?

Bár a Brikka velünk lesz némi PY kávéval. -
Fonyódon vagy a közelben van valami ajánlott kávézó?

-
-
Amúgy melyik az az ajánlott eszpresszó gép ami gyárilag jól működő PIDel és 58-as szűrővel szerelt?
-
Olvasgatom az AVXes gépről a hozzàszólàsokat és érdekelne hogy nézne ki egy profi gép belseje szerintetek?
- Réz dupla bojler
- pid szabàlyozàs
- nyomásprofil
- diffúzoros vízterítő -
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Nem semmi cuccok...

-
-
válasz
SlayerSub
üzenetére
Passalacqua Mexico --- 4.52 / 5 - 75 reviews
I am a big fan of Mexico for the last 5 years or so, since a good friend from Napoli recommended it to me. If you are grinding it at home, set the grind a little less finer than usual, as it is very dark-roasted and the beans are oily, the coffee production can be slower than usual.
De ennyiért kapsz pár napos pörkölésű P&Y kávét is

-
válasz
fragola.6035
üzenetére
Akkor már inkább aeropress fém szűrővel

-
válasz
mjani1172
üzenetére
Nem hiszem hogy itt nagy tapasztalat van ezekkel a gépekkel. A német amazonon szétnézve ez tűnik BB-nak.
DeLonghi ECAM 22110Kicsit drágábban:
Philips EP2220/10 -
-
válasz
PpenoO
üzenetére
Én kerámia lapon melegítem közepestől kicsit nagyobb fokozaton. Hideg víz, finomabb örlemény. Mielőtt oda rakom, a szelepet megemelem, hogy biztosan ne legyen beragadva.
Kávé függő de van amelyiket ütögetve megpúpozva csavarom rá. Minden használat után szétszedem, a tömítést is és hagyom száradni, a kosarat alulról kifúlyom mert bele szokott ragadni egy kis víz.
Az alja mosógépban is mosható. -
válasz
balazs1956
üzenetére
Elvileg már állandó.
-
válasz
balazs1956
üzenetére
Szia
Lidlben van hozzá olcsóbban "saját márkás" kapszula, de tudsz hozzá rendelni utántöltős kapszulát és akkor mehet bele a frissen őrölt kávé. -
PallYotz Brazil Yellow Bourbon: Fantasztikus fekete csoki íze van, még a Brikkából is! Kókusztejjel frankón hozza a Bounty-t ! Azt hiszem legközelebb hozok egy fél kilóval...

Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Melyik tápegységet vegyem?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kerékpársportok
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Samsung kuponkunyeráló
- Fotók, videók mobillal
- Milyen egeret válasszak?
- Spórolós topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- További aktív témák...
- Fedezd fel az EcoTextil-Méteráru kínálatát
- Decathlonos 43-as boxcipő, alig használt, hibátlan állapotban
- Új könyv: Harrari: Sapiens Rajzolt történelem
- Szinte új, ABUS AirDrop MIPS sisak (szürke-zöld) L-XL eladó!
- RDX Kara Heavy F6 Felnőtt Álló bokszzsák 183CM / max 150Kg, ingyenes szállítás + 1pár kesztyű
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3584
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 512GB E-SIM Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4262, 95% Ak
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Van ajánlott belölle?