Új hozzászólás Aktív témák
-
Alcsi69
senior tag
válasz whisky71 #12676 üzenetére
Mondjuk annyinál érthető hogy nem szeretnél kézit.
Én csak egyet iszok egy nap, reggel megcsinálom, termoszba beletolom aztán jön az irodába ha nem HO-ban vagyok. Szóval napi 1x szerintem kibírható a tekergetés, legalább felébredek.
Egyelőre most úgy néz ki sikerült megcsinálnom a 702-t, de ha megint lesz akciósan a K6 akkor behúzok egyet belőle.
-
Alcsi69
senior tag
válasz whisky71 #12671 üzenetére
Igen, szerintem megvan valahol. Most így 12-esen tök jót őrölt french press-be, szóval elő is kaptam reggel a chambord-ot.
Erősen gondolkodok egy Kingrinder K6-on egyébként, mivel itthon csak én kávézok, azt is csak napi egyszer, így nem nagyon zavarna a manual őrlés. Azonban a 702 hangja, meg hogy verekedni kell vele elég zavaró. Sok helyen olvasgattam, hogy ez a K6 jobbnak számít a 702-nél.
-
Alcsi69
senior tag
Sziasztok!
Most próbálgatok egy AVX India Robusta Cherry-t. Nem tűnik egyelőre rossznak, de CM 702-es őrlőmmel lehet most valami. Ezelőtt a 12-es fokozat tűnt a legjobbnak, azonban ezzel a babbal az túl finom szemcseméret, így legelőször valami 1:30-as lefolyási időt sikerült összehozni.
Rápróbáltam 15-ösre is, de nem vettem észre hogy durvább lenne az őrlemény, és maxon (talán 24?) sem. A 24-esnek azonban nagyon durvának kellene lennie, mivel néhány hónapja őröltem vele french pressbe. Lehetséges hogy amikor szétszedtem takarítani a szerkezetet valahogy nem jól raktam össze és emiatt nem megy a fokozatállítás?
-
Alcsi69
senior tag
Sziasztok!
Most jelenleg valami Mövenpick Cafe Crema-t nyomatok, de szerintem nem annyira sokára kifogyok belőle. Tudnátok 1 kg-os csomagokat ajánlani?
Nekem ez a Mövenpick nem annyira rossz Dedica 685-ből, de próbáltam már Kapucziner-féle őrleményeket is amik azért jobbak voltak.
-
Alcsi69
senior tag
válasz kmarci25 #9345 üzenetére
Köszönöm a válaszokat mindenkinek, megvettem végülis azt a szettet amit linkeltetek. Holnap át is fogom tudni venni.
Az őrlőnek elég sok fokozata van. Erről lehet nézni valami leírást hogy milyen finomságúra érdemes őrölni X típusú babot, vagy ez ilyen tesztelős téma?
-
-
Alcsi69
senior tag
Sziasztok!
Jelenleg egy sima basic Nespresso Vertuo Pop gépem van amivel én teljesen elvagyok, napi 1 kávét iszok összesen az esetek többségében.
Ettől függetlenül szeretnék vételezni egy karos gépet, mert nem régen vettem számomra spécibbnek számító kávét, hogy majd veszek ilyen kupakot hogy újra tudjak tölteni kapszulákat. Viszont meggondoltam magam, és inkább beruháznék egy karosra helyette, valószínűleg jobb eredményt lehet elérni vele. Ezen felül barátnőm nem ihat koffeint, viszont a kávét szereti, és annyira nagy választék nincs Nespressonál a koffeinmentes kávékból, így ő lesz a fő felhasználója.
Nem szeretnék sokat költeni rá, mivel amúgy tényleg keveset lesz használva.
Ti milyent vennétek ilyen 40-50k környékén? Én a Gaggia Gran Style-t néztem, ezt olyan 42k környékén meg lehet venni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asszociációs játék. :)
- Google Pixel topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Vissza a PC Masterrace-re
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Yettel topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Politika
- Kiszivárgott reklámanyagok a Samsung Galaxy S25-ről
- További aktív témák...