- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sh4d0w: Tökéletes töketlenség
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kro
tag
válasz
RetepNyaraB #14135 üzenetére
Nah próbálkoztam délután. Kell a 17 gramm a kosárba. Ahogy kmarci25 írja, valóban nagyon friss pörkölés, asszem 9 napos.
Sikerült az 1:2-es arányt 25mp alatt összehozni. A végeredmény jó lett, kis savanykás íz van, de vállalható. -
Kro
tag
Reggel gondoltam rápróbálok az [AVX] kávéra.
Hát az eddig használt őrlő beállítással le sem jött a kávé.
18 körüli állásról fel kellett mennem 26-ra, hogy le tudjam főzni.
Az őrlő leírása szerint ez nem is eszpresszó kategória már, nah mindegy végülis ez szerintem részletkérdés.
A kávé amit tudtam produkálni gyengébb volt valóban. Kicsit elment a savanykás irányba.
Amit észrevettem, hogy szerintem még emelni kellene a 16g-on, mert látom férne még a kosárba. 100ft-os teszttel majd ezt belövöm.
Ti hogy kezdtek egy ismeretlen kávéval az első főzésnél? Hogy ne ez legyen mint nekem, hogy le sem jön a kávé? -
Kro
tag
válasz
kmarci25 #14122 üzenetére
Nah akkor meg is fejtetted az okát miért ilyen "erős", végülis ilyennek kell lenni. Ez pozitív!
Köszi az iránymutatást is. Vettem egy AVX-es Béla papa kedvencét is (megtetszett a neve), az 100% arabica, csak nem akartam két féle kávéval próbálkozni egyből.
Köszi mindenkinek az ajánlást. Van időm átgondolni amíg ezek elfogynak.
Most jól értem, hogy ami kávé van allegron az lehet nem eredeti? Vagy csak régebbi pörkölés okozza a gondot?
-
Kro
tag
válasz
kmarci25 #14120 üzenetére
Hát most [ebből] vettem kóstolásra egy 250g-ost, illetve hogy felavassam az új szettet.
Nagyon nem tudom még mi lesz a jó irány, de nem tervezem a mindennapi kávéfőzést ilyen árú kávéból azért.
Szivesen veszek ajánlást 7-8ezer körüli kilós árú normális minőségű kávéra, akár a linkelt boltból (ez helyben van nekem). -
Kro
tag
válasz
kmarci25 #14112 üzenetére
Erős ízt inkább, illetve hogy utána megéreztem, hogy ittam kávét.
Reggel kicsit durvábbra állítottam az őrlőt, megadtam neki a 16g-ot. Kb sikerült is a 30mp/ 40g főzet, (lehet kicsit finomítani kell még). Pogácsa egyben maradt, kemény volt ahogy kell. Mondhatni talán jó irányba tapogatózok. De erős, intenzív továbbra is. Lehet csak simán nem ehhez vagyok szokva és ilyen a "jó" espresso.Eddig Jura C5-el főztem itthon, ami azért másik kategória.
-
Kro
tag
Megjött a rendelés.
Megvolt az első pár próbálkozás. Nagyon klassz, minőségi darab minden!
Viszont gyorsan lenne is kérdésem.
16g-os a kosarat vettem, amibe tettem 14,5 g őrleményt. Utána olvasva már tudom kevés volt. Nem nagyon szabad kevesebbet, mert felázik a pogácsa. Ami meg is történt.
De így is elég "erős" lett a kávé. Megfordult bennem, hogy elég lenne esetleg egy kisebb kosár, pl 12-14g-os, netán 10g-os???
Vagy inkább töltsem meg rendesen a 16g-os kosarat és az lesz az igazi? -
Kro
tag
válasz
kmarci25 #14102 üzenetére
Köszi. Közben össze is tettem a rendelést az AVX-nél.
Pont leárazták a GC301-est 60-ra, lett még egy AVX nyitott szűrőtartó 16g-os kosárral (remélem ez használható minőség), egy magasító a szűrőtartóra, AVX 51mm-es tamper, egy fa tartó a tampernek meg a szűrőtartónak és egy 10db-os vízkőoldó. Ennyi. Várom a futárt! -
Kro
tag
válasz
kmarci25 #14094 üzenetére
És akkor ha jól értem, még kellene nekem egy másik szűrőtartó kar egy precíziós szűrővel mondjuk 1 személyes főzésre 10g-os, 2 személyesre 16 g-os, ami nem nyomásfokozós? De nyitott vagy kifolyós verzió? Illetve egyéb kellékek mint tamper, stb...
Vagy a gyári szűrőtartóval már használható lehet?
Bocsi a sok kérdésért, kezdő vagyok. Jura C5-ről váltok. -
Kro
tag
Sziasztok!
Delongi 685-ös kávégép mellé keresnék egy kávédarálót.
Árban olyan 40 ezerig mennék el.Amit eddig néztem:
[Catler CG510]
[Catler CG8011]
[Kingrinder K2]
A kényelem miatt az elektromos tetszik.
A kompaktabb méret és a minőségibb örlés miatt meg inkább a kézi.
Tudtok segíteni más szóba jöhető típussal?
Vagy a 3 közül melyik lenne a jobb döntés?
Új hozzászólás Aktív témák
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Microsoft Excel topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sorozatok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- Autós topik
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3334, 94% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3109
- Bomba ár! Microsoft Surface Pro 3 Tablet - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I W10 I Cam I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest