Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kchris78

    veterán

    válasz donat_sz #12920 üzenetére

    16.3 - 8 - 0fok - 44ml 26mp - inkább túl savanyú
    17.5 - 7 - +1fok - 32ml 38mpnem éreztem teljesen a toroktabi miatt de annyit igen hogy ez már túlkivonatolt túl-keserű - túl finom az őrlemény
    17.7 - 8 - +1 fok 38ml 32mp körül - ez az amit jónak ítélek meg az eddigiekhez képest...

    Ezek voltak a próbálkozások, azt sejtettem az előzőek alapján hogy 16 alá nem érdemes mennem/nem érdemes kezdeni a próbálkozást mert túl sok hely marad a felsőszűrő és a pogácsa felett és mocsaras lesz.
    Amit követek mostanában alap - IT algoritmus hogy egyik véglet nagy lépés, ha túllőttem a másik irányba akkor azon belül kis lépésekkel finomítok :).
    17.7gr ami majdnem eléri a felsőszűrőt, razorral nézem, illetve a portafiltert behelyezés után kiszedem hogy látom-e a felsőszűrő nyomát, 100Ftos teszt csak egyszerűbben :).

    Képet is lövök, elég jó cremás :). Akkor vagyok általában a citrusos vonalon megelégedve ha olyan az eredmény hogy akár tej nélkül is el tudnám kortyolgatni.. És pont emiatt csak egy kevés (hangulattól függően 1:1 vagy 1:1.5) tejet rakok csak hozzá lágyításnak. Klasszik olasz vonalas kávékhoz 1:2 ütősebb esetben 1:3 -t is rakok hozzá és akkor jönnek ki a mélyebb ízek, nyersen csak az ütős keserű vonalat érzékelni szinte :D.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák