Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • .LnB

    titán

    válasz Horvi #12423 üzenetére

    Szóval ezt az emailt kaptam a Bialetti-től a rendelésem után:

    Természetes ásványvíz:
    A legjobb kávét is el tudja rontani a rossz minőségű víz. A furcsa és kellemetlen mellékízek elkerülése érdekében ne használj csapvizet, helyette a természetes, palackozott, magnéziumban és kalciumban szegény ásványvizet javasoljuk.
    Töltsd meg a víztartályt a használati utasítás szerint és sose töltsd tovább a biztonsági szelepnél!

    Kotyogóhoz való őrölt kávé:
    A kotyogós kávéfőzőben nem célszerű nagyon finomra őrölt kávét használni. Ilyen a boltokban kapható őrölt kávék nagy része, amelyek eszpresszó gépekhez készültek.
    Használj kotyogókhoz való, közepes szemcseméretű őrölt kávét. A Bialetti saját kávéi kifejezetten a kotyogós kávéfőzőkhöz lettek fejlesztve.
    Töltsd tele a kávékosarat, ne tömködd, hagyd, hogy lazán kitöltse a kávé a rendelkezésre álló teret!

    Optimális hőmérséklet:
    A kávéfőző esetében minden esetben tájékozódj, hogy milyen tűzhelyen használhatók.
    A jó víz és kávé ellenére, a túl erős hő könnyen megégetheti a kávét, ami rossz, keserű ízt eredményez.
    Azt javasoljuk, hogy mindig közepes erősségen melegítsd a vizet, hogy optimális tempóban tudjon melegedni és elkerüld a kávé megégését.
    Mikor már fő, vedd le a tűzhelyről és hagyd, hogy a kialakult nyomás és a maradékhő fejezze be a kávé főzését.

    Kíméletes tisztítás:
    Mit sem ér az új kávéfőző, ha nem viseljük gondját.
    Minden használat után tisztítsd el a készüléket folyó víz alatt. Soha ne használj mosogatószert és ne tedd mosogatógépbe!
    Az eltisztított alkatrészeket külön-külön hagyd megszáradni, hogy elkerüld a penészesedést.

    [ Szerkesztve ]

    „A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

Új hozzászólás Aktív témák