- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hieronymus: A németországi vasúthálózat
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újrakezdés
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alusky
senior tag
válasz
apholyon #10080 üzenetére
Mármint melyik kar, mert több is van.
A Szarvasinak is van karja, vagy ő a másikfajta Szarvasit használja?
Ezek szivattyús presszógépek nagyobb nyomáson dolgoznak és alacsonyabb hőfokon, mivel nem a víz forráspontja és zárt térből kiszökési hajlama folyatja át a vizet a kávén, hanem a szivattyú nyomja át. Finomabbra darált kávéhoz is vannak tervezve, kevesebb víz van átfolyatva a kávén is, így egy krémes, sűrűbb kávét ad, tömörebb ízzel. Klasszikus értelemben ezt szokás felhígítani melegvízzel utána aki akarja, de ezeket is lehet használni Szarvasi féle kávézásra hogy átnyomat rajta annyi vizet ami kell épp, ha 1-2 emberről van szó, mert annyi kávé még belefér. Ki kell tapasztalni, hogy mikortól romlik az íze, mert ezek a szivattyús gépek a nagyobb nyomás miatt, ha túl sok vízzel van főzve mindent kimosnak a kávéból, azt is amit nem kéne már. Erre a Szarvasi kevésbé hajlamos, az viszont a túl meleg víz miatt ad másfajta ízt.
Igazából ez két teljesen külön kávékészítési módszer, valamennyi átfedéssel.A kis kar az gőzt ad, tejbe kell rakni és felhabosítja, de vannak gépek amik forróvizet is adagolnak ki vele a teához vagy a kész kávéhoz hígítani pl. vagy előmelegíteni vele a poharat meg a gép többi részét.
Karos alatt a manuális gépeket is lehet érteni, de az megint egy más műfaj, az biztos nem fog kelleni anyukádnak.
[link]
-
Dorian
félisten
válasz
apholyon #10080 üzenetére
Korábban már írtam. Ezekkel nem egy szétégetett keserű, híg löttyöt lehet csinálni, amit cukor meg tej nélkül meg se lehet inni, hanem sűrű, krémes, kismennyiségű kávét, aminek van önmagában is íze és nem kell hozzá cukor, h iható legyen.
Cserében nagyon nem árt viszonylag friss pörkölésű szemes kávét venni, és csak főzés előtt az adott adagot, tizedgrammos mérlegen ledarálni egy normális őrlővel. Sokan nem akarják ezt a "tökölést"
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Corsair MP700 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest