Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- joghurt: frenda dsttöytoi
- Steven: Miért váltottam Tv-ről projektorra?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pfiucska
aktív tag
Ahogy felettem irtak, ez egy eredmenykimutatas. Ami nagyon fontos es gyakran osszekeverik az emberek, hogy bar 9% a tarsasagi ado (es altalaban eredmenykimutatasban ez szerepel, DE nem mindig), az adozas elotti eredmeny nem egyezik meg azzal az osszeggel ami az ado alapja + vannak adokedvezmenyek is.
Egyebkent az ebeszamolon kozzetesznek kiegeszito mellekletet is, ahol a normalisabb cegek levezetik, hogy hogyan jott ki az adojuk.
-
azbest
félisten
Ez nem adózási mód, hanem "összköltség eljárású eredménykimutatás".
ilyen lehet, de a te táblázatod mellól hiányzik az adóalap módosító tétel, ami minuszban közelítette az adózás előtti eredményt és utána annak a valamekkora százaléka %-a lett az adó (talán 9% társasági adóval?). Gondolom az ebeszámolón valahol szerepel az is, hogy milyen levonásokat számíthatott bele.
Nem biztos, hogy pont ilyen, de talán ezek is csökkentő tételekre példák [link]
Ezért is volt fogalmatlan, aki a katásokat adócsalónak titulálta, mikor nagyobb vállalkozások sokszor pofátlanul jóváírhatnak mindenféle címszóval komolyabb összegeket.
-
djgeg
őstag
Legjobb tudásom szerint a KATAmeg a költségelszámolás (előállítási költség) nem igazán jár kéz a kézben. (nem lehet költséget elszámolni)
Ha ÁFA körösről beszélünk akkor az előállítási költség ÁFA-ját szembe állítod az eladási oldalon fizetendővel és a különbözetet kell kell befizetni.A példádból viszont az látszik, hogy nagyobbak itt a gondok a megértésben.
450*0,27 = 121,5 Ebből nekem az jön le, hogy a 450Ft a példádban a nettó ami 571,5Ft bruttó
(450+121,5 = 571,5)
Erre 328,5 Ft al folytatod ami 450-121,5.....
Márpedig ha a 450 Ft az Bruttó akkor az nettó az 354 Ft (354.33+95.67=450)Ez már nem "alapvető adózási kérdés", hanem inkább matek.
Ennek tükrében és gy egyébként is inkább azt ajánlom, hogy keress egy könyvelőt inkább...Amúgy
100+27=127
450+127=577ÁFA szempontból van 27 kiadási és 127 bevételi oldalon. Ennek a különbözete 100 így pl havi ÁFA bevaláskor szépen levonod és fizetsz majd 100-at (Vagy visszaigényled ha később "keletkezik" több ÁFA kiadási oldalon mint a bevételin), de nem vagyok könyvelő így lehet rossz terminuszokat használok (mit hova "könyvelsz")., de nagyjából így van.
Szállítási költségen is ugyan ez a logika. Mivel csomagolóanyag/humán erőforrás stb költséged is van amúgy így szépen rá kéne tenni valamennyit arra amennyiért a futárcég tényleg elviszi azt. A logika ÁFA szempontból ugyan az, költség szempontból (adó alap csökkentés) viszont KATA nem a te vállalkozói formád, ha csak valami ne változott vagy én vagyok tájékozatlan, mert eddig úgy tudtam (és ezt hallottam mindenkitől), hogy pont ez a legnagyobb hátránya a KATA-nak (Költségek nem elszámolhatóak adóalap csökkentésre)
-
Pfiucska
aktív tag
Netto bevetel - netto koltseg lesz a nyereséged es ez utan adozol.
Afat ugy fizetsz hogy az ertekesitesedbol osszejon egy adott mennyiseg ami a fizetendo, a vasarlasaid afaja (nem minden vasarlasnak vonhato le az afaja) pedig lesz a visszaigenyelheto/levonhato. A ketto kulonbozetet befizeted.(vagy visszaigenyeled ha tobb a vasarlasbol szarmazo)
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kiderült mit tud a Nintendo Switch 2 rendszerchipje
- Sorozatok
- Horgász topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gyúrósok ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Lenovo LOQ 15APH8 Bankmentes, kamatmentes részletfizetés
- Oukitel OT5 tablet 12" 2K Display 12 GB memória, 256 GB háttértár, 4G LTE Dual SIM, 11000mAh Akku
- Új Thinkpad P16 Gen2, 16" QHD+ IPS 165Hz, i7-14700HX, RTX 3500 Ada, 32GB, 1TB NVMe, gar
- Samsung Galaxy A56 5G 8/256GB White
- AirPods Max 2024 A3184 Lila/Hibátlan/2026.12.13.Gar./p4261/
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025)- 3 Ciklus-3 év gari - MAGYAR
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest