Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz martonx #2966 üzenetére

Használt böngészőtől, meg az aktuális tesztelés körülményeitől is nagyban függ.

Pl. Firefox 30.0-ban a :first-of-type selector győzött. Bár bevallom, éles kódban még sosem láttam ezt a selectort, én sem használtam előtte soha, nem tudom, Te hogy vagy vele. Máskor az :nth-of-type selector nyert, na ezt sem használtam még, az :nth-childot igen, ami meg volt, hogy szintén győzött (pl. Opera 24.0.1543.0 alatt).

Ezek tipikusan azok az optimalizációk, amikkel egyszerűen tényleg nevetséges foglalkozni, mert annyira jelentéktelen a gyakorlatban a különbség, hacsak nem valami soklépéses ciklusban merül fel ilyesmi - bár akkor meg már ahogy mondtad, vanilla JavaScripttel kellene inkább szarakodni, nem jQuery-vel, és akkor nem tűnik ennyire viccesnek az optimalizálgatás.

==============================

(#2965) Zedz :
    Teljesen egyetértek martonx-szel, ezek annyira nevetséges különbségek, hogy a kód olvashatósága ezerszer többet számít, mint az, hogy nyerj pár milliszekundumot (gondolom elég egyértelmű, hogy utóbbiból a felhasználó úgysem fog érzékelni semmit). Főleg, hogy ez csak bekorlátoz (pl. mit csinálsz akkor, ha legalább 3 selectorra is alkalmazni kell valamit? Akkor nem lesz jó a selector széjjeldarabolása), és kellemesebb olvasni egy egyben is működő CSS selectort, mint egy szétdaraboltat (még ha adott esetben az utóbbi teljesítményben jobb is, de mint megbeszéltük, ez a különbség elhanyagolható felhasználói szempontból).
    Amíg az alapokkal nem vagy tisztában, addig meg aztán tényleg rohadtul ne a mikrooptimalizációkkal töltsd az idődet, hanem azzal, hogy megtanuld a nyelvet.

Új hozzászólás Aktív témák