- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- bambano: Bambanő háza tája
- Kalacskepu: Elrontott Radeon X1950 Pro megjavítása
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- talmida: Változások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
martonx #2966 üzenetére
Használt böngészőtől, meg az aktuális tesztelés körülményeitől is nagyban függ.
Pl. Firefox 30.0-ban a :first-of-type selector győzött. Bár bevallom, éles kódban még sosem láttam ezt a selectort, én sem használtam előtte soha, nem tudom, Te hogy vagy vele. Máskor az :nth-of-type selector nyert, na ezt sem használtam még, az :nth-childot igen, ami meg volt, hogy szintén győzött (pl. Opera 24.0.1543.0 alatt).
Ezek tipikusan azok az optimalizációk, amikkel egyszerűen tényleg nevetséges foglalkozni, mert annyira jelentéktelen a gyakorlatban a különbség, hacsak nem valami soklépéses ciklusban merül fel ilyesmi - bár akkor meg már ahogy mondtad, vanilla JavaScripttel kellene inkább szarakodni, nem jQuery-vel, és akkor nem tűnik ennyire viccesnek az optimalizálgatás.
==============================
(#2965) Zedz :
Teljesen egyetértek martonx-szel, ezek annyira nevetséges különbségek, hogy a kód olvashatósága ezerszer többet számít, mint az, hogy nyerj pár milliszekundumot (gondolom elég egyértelmű, hogy utóbbiból a felhasználó úgysem fog érzékelni semmit). Főleg, hogy ez csak bekorlátoz (pl. mit csinálsz akkor, ha legalább 3 selectorra is alkalmazni kell valamit? Akkor nem lesz jó a selector széjjeldarabolása), és kellemesebb olvasni egy egyben is működő CSS selectort, mint egy szétdaraboltat (még ha adott esetben az utóbbi teljesítményben jobb is, de mint megbeszéltük, ez a különbség elhanyagolható felhasználói szempontból).
Amíg az alapokkal nem vagy tisztában, addig meg aztán tényleg rohadtul ne a mikrooptimalizációkkal töltsd az idődet, hanem azzal, hogy megtanuld a nyelvet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 512 SSD!
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G7 - i7-10610U I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest