Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• PredatorZoli

senior tag

válasz axioma #19144 üzenetére

a kicsontozott helyett lehet inkább a sallangmenteset kellett volna használni. Szerintem nincs vele semmi baj ha kicsit másak az egyes képzések, nem vagyok otthon a témában de gondolom a megoldandó problémák is különbözőek és lehet hogy az egyik ezt tudja jobban a másik azt, gépészként fogalmam sincs őszintén szólva :D én a konstrukciókban meg a méretezésben vagyok otthon :DD

• PredatorZoli

senior tag

válasz axioma #19140 üzenetére

Nekem több évfolyamtársam ment IT irányba, az alapján ha valakit csak a kicsontozott IT érdekel a lehető legkeveseb sallangal, akkor jobban jár az ELTE programozóval, az 3 év és az ott végzettek elmondása szerint utánna lehet is vele elhelyezkedni jó helyen, nem fontos maradni mesterre.

• PredatorZoli

senior tag

válasz axioma #19119 üzenetére

Szerintem egy BME Mérnökinformatikus fizika szempontjából nem olyan húzós. (Valamennyi fizika törvényi előírások miatt van, de tudtommal nem olyan sok kreditértékben és hozható még annak is aki nem annyira rajong érte). Bár az oszcilloszkóp irányítástechnikában megjelenik, az lehet van ott is valamennyi, de még senki nem halt bele 1-2 Bode diagrammba :D
    Arról a szakról már szerintem könnyű jó irányba elmenni, szoftverfejlesztő spec hogy csak egy példát említsek, de érdemes megnézni még mik vannak (VIK-et kell nézni, ezen a karon vannak az IT-s dolgok)

• PredatorZoli

senior tag

válasz JoinR #19117 üzenetére

Azt hogy nem számít szerintem csak a nem BME-sek mondogatják maguknak és a külvilágnak, saját maguk védelmére és megnyugtatására. Én azt látom és tapasztalom hogy igenis számít. Nekem van pár kollégám aki ugyanannyi éves, más egyetemről jöttek, és lényegesen kevesebbet tudnak illetve látszik rajtuk hogy nem ugyanabban a tűzben eddződtek, tehát nem csak a papír a lényeg, hanem az ok, amiért így gondolják, hogy az többet ér.
    Számos felmérés készült már arról, hogy a munkáltatók hogyan értékelik az egyes egyetemek diplomáinak preszizsét, általában elég markánsak ezen a téren is a különbségek, nem gondolnám hogy véletlen lenne.
    A nem BME-sek szemében a BME-sek többnyire nagyképűek, láthatóan zavarja őket hogy hátrányban vannak már az első pillanattól, ami akár a fizujukban is megmutatkozni, ezt érzem most Eleknél is.

• PredatorZoli

senior tag

válasz #41635072 #19110 üzenetére

Először azt mondod hogy biztos nem adott hozzá semmit az Msc, mostmár váltottál arra hogy az nem számít hogy BME-n végeztem ne is gondoljam hogy bármit is számítana.
    Eleve 3 év után ha nem kap az ember 10% emelést akkor a bérnek még a reálértéke sem marad fenn, és akkor még nem beszéltünk a meredek fejlődési görbéről, ami maximálisan jelen volt. Ha ez a kettő együttesen szerinted egészen biztosan nem jelenthet 20%-ot akkor.
    Ne sértődj meg, de meglehetősen rosszindulatúak a hozzászólásaid és olyan, mintha irigység is lenne benne.
    persze lehet én vagyok teljesen eltévedve, előbb utóbb minden ki fog derülni :)

• PredatorZoli

senior tag

válasz #41635072 #19105 üzenetére

A munkához kapcsolódó szakirányultságú volt az Msc, adott hozzá ez teljesen bizonyos, raádásul nem is büfészak volt hanem egy BME-s gépész mester.
    Az egyébként hogy mennyiben fejlődtem a 3 év alatt nem csak prózailag fejezhető ki hanem konkrétumokkal. Tehát y dologhoz előtte nem értettem, mostmár igen, z dolgot előtte nem vagy alig tudtam megcsinálni, mostmár készség szinten megy, mind olyan tudás és készség amire a cégnek nagy szüksége van volt és lesz.
    Egyébként épp a kolléga írta hogy 1 év gyakorlattal hasonló papírral már br 650-et kap. Akkor miért irreális, hogy én is legalább hasonlóra vágynék (ami mellesleg kb. annyi is mint amit még az ő hozzászólása előtt gondoltam)?
    Arra a részre meg hogy csak támogattak és én meg csak ellébecoltam hogy legyen egy mesterem: Végig dolgoztam mellette, össze is lapátoltam egy 10 milliós befektetési portfóliót, nem éppen szülői támogatásból vagy ilyesmi, ellenben fizetésből és az egyetemi ösztöndíjaimból, és a befektetés hozamából.

• PredatorZoli

senior tag

válasz MrSealRD #19097 üzenetére

Igazából mondasz valamit. A helyzet az, hogy kb így az elmúlt 1 évben éreztem már jobban, hogy többet ér a munkám mint amennyit már kapok (az elején még, az első 1-2 évben úgy éreztem rendben van a tudásom és tapasztalatom szerint), de igazából 2 ok miatt nem kezdtem el egyből ugrálni.
    Az egyik, hogy határozott idejű szerződésem volt, ami így egyetem végéig tartott, annó abban állapodtam meg az ügyvezetővel, hogy legyen ennyi, mondhatni bevezető bérért és feltételekkel az egyetem végéig, aztán ülljünk le beszélgetni. (Ezekből a szavakból én egyébként úgy gondolom hogy hajlandóak lesznek valamivel többet adni mint most, csak nem tudom mennyivel)
    A másik pedig, hogy az egyetem utolsó 2 félévében a cégnél írtam a diplomamunkámat, és ha esetleg elkezdtem volna velük alkudozni és az lett volna a vége hogy elmegyek, buktam volna az adott egyetemi félévet, ezt pedig nem nagyon akartam megkockáztatni, hogy ez miatt csússzak.

Egyébként mellettem szól, hogy mivel nálunk ilyen 1 évet átívelő hosszabb projektek vannak, több projektet is viszek amik már ilyen 4-5-6 hónapja futnak. Ezekről azt kell tudni hogy nagyon komoly kínkeservek árán tudná csak átvenni tőlem más, ha én elmennék tőlük (több hónapot buknának vele míg valaki összerakja hogy hol tartottam és eljut oda hogy szintrehozta magát a témában és folytatni tudja). Ebből a szemszögből van némi veszítenivalójuk is talán.

• PredatorZoli

senior tag

válasz GeeForGolf #19094 üzenetére

Köszönöm ezeket a meglátásaidat is. Azt hogy mit áraztak be előre azt nem tudom, így azt sem hogy mit voltak akkoriban a jövőbeli szándékaik és elképzeléseik. Valószínűleg ez csak akor fog jobbára kiderülni ha ténylegesen leülök velük. Az áramat már akkor is kitermeltem, ugyanis a projektek tervezéséért általában egy nullával többet kértek a megrendelőtől, mint amennyiért én megcsináltam nekik. Az általam elképzelt x százaléknyi emeléssel pedig összhangban van (sőt...) az, amennyivel most több értéket teremtek nekik mint akkor, mert a mostani projektek amiket már rám lehet bízni nyugodt szívvel lényegesen zsirosabbak és komolyabbak a korábbiaknál.
    Ha esetleg másnak is van gondolata a témához, esetleg személyes gépészmérnöki (ideális esetben géptervezői) tapasztalata, azt szívesen meghallgatnám :)

• PredatorZoli

senior tag

válasz GeeForGolf #19091 üzenetére

Ezt végzettség nélkül, kvázi gyakornokként kaptam annó, mert megtetszett nekik az amit nyújtottam egy nyári gyakorlaton, most meg végzett mesterdiplomás, gyakorlattal rendelkező mérnök vagyok akinek már van több saját sikeresen lezárt projekt a háta mögött.
    Egyébként a statisztikák szerint egy kezdő gépészmérnök bruttó 500-at kap, ha maradna a fizum ennyi, akkor annyit kapnék mint egy átlagos kezdő. Namármost én úgy érzem, se nem vagyok már kezdő, se nem átlagos a tudásom és tapasztalatom a korombeliekhez képest (ezt egyébként nem csak én gondolom így, sokan mondják a környezetemben).
    Lehet úgy hangzott most ez hogy én kapzsi vagyok,nagyképű vagy ilyesmi, de hidd el nem erről van szó, egyszerűen a lehető legtöbbet akarom kihozni magamból ezáltal minnél többet nyújtani és azért a lehető legjobbat szeretném kapni is.

• PredatorZoli

senior tag

Nem: Férfi
    Kor: 24
    Munkakör: Géptervező (gépészmérnök) egy kkv-nál Budapesten
    Tapasztalat: 3 év
    Végzettség: Gépészmérnök (Géptervező specializáció) Msc
    Nyelvtudás: Angol
    Hely: Budapest

Sziasztok!
    Szerintetek a fentebb leírt paraméterekkel mennyi lenne a reális bér? Nem olyan rég fejeztem be a Mesterképzést, de már a Bsc vége óta dolgozok a jelenlegi helyemen géptervezőként a szakmámban, eleinte még részmunkaidőben, az utóbbi időben már többet engedett az egyetem és teljes vagy közel teljes munkaidőben (illetve a nyári szünidőkben is teljes időben voltam mindíg).
    Alapjábavéve célgépek tervezésével, robotcellák tervezésével, gyártóberendezések automatizálásával és szerszámgépek modernizálásával, pneumatikus rendszerek tervezésével foglalkoztam eddig, ebben van nagyobb tapasztalatom, a cég is elismerően nyilatkozik a tudásomról.
    Creo tervezőszoftvert használom és ismerem magas szinten (készség szinten), de korábban használtam Catiat és NX-et is, emellett AutoCad-ezni is tudok és VEM-ben is van némi rutinom.
    Rövidesen lejár az a kontraktusom, amit még Bsc vége felé kötöttem velük, jelenleg nettó 330-at kapok, amit mostanra már keveslek. Érdekelne, hogy ha velük tárgyalok egy esetleges hosszabbításról, mennyire tarthatnám jelenleg illetve ha másfelé nézelődnék mennyi lenne a reális? Úgy érzem annyival többet tudok ahhoz képest illetve annyival nagyobb értéket teremtek ahhoz képest mint mikor a jelenlegi feltételekről megállapodtunk, hogy jóval többet is meg kellene hogy érjen a munkám. Nettó 400-450?

Új hozzászólás Aktív témák