Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Benny89

csendes tag

válasz 426os #39804 üzenetére

Gépész tervező vagyok (Bp, nem autóipar), épp nemrég írtam össze a nettó fizetésem alakulását a pályám kezdete óta: [kép] (fontos, hogy nem mindig évente jött emelés, néha félévente kaptuk, de ez látszik is a táblázatban.)

Jutalom általában évente 1x van (teljesítmény alapján, szerződésben nincs kikötve a bónusz), ami az utóbbi években a havi bér kb. másfélszerese. Évi bruttó 500k cafeteria, más anyagilag értelmezhető juttatás nincs. A feletteseim erre a bérre azt mondják, hogy magasabb, mint az osztályunk átlaga a teljesítményem miatt. Hogy ez igaz-e, vagy sem, azt nem tudom.

Elmúlt évek megfigyelései alapján kb. mindig a Hays-es senior mechanical R&D medián előző évi fizetését kapom az adott évben.

2021 körül elmentem pár interjúra multikhoz, egy kivételével az összes 10-20%-kal alacsonyabb bért ajánlott az akkorinál, úgyhogy nem váltottam.

Párom fizetésével együtt nem volna már rossz ez a bér, de mivel saját ingatlan nincs, vidékre költözős mennyiségű HO nincs (ha valaki tud ilyen gépész R&D helyet, szóljon!), így én továbbra is karcsúnak érzem.

• fpatrik17

senior tag

válasz 426os #39804 üzenetére

Nem gondolnám, de ha valaki tudja hol vannak ezek a munkáltatók, dobjon egy privátot. :D Ha a Reed mellé teszed a HAYS kimutatását, ahol legalább tapasztalatra bontva is vannak számok (ráadásul MEDIÁN és nem ÁTLAG), az jóval valósabb látképet mutat az általános helyzetről.
    Ránézésre a Reed átlag számainak felel meg kb a HAYS Senior mediánja.

Szerintem ilyen Design Eng. senior (min. 5+ év) poziknál a valóság kb 1.05-1.25 mFt jelenleg. R&D nagyon speckó területen lehet valós az 1.5+, de az nagyon elenyésző számú csoport lehet a kalapban.

+ én nem autóiparban, vagyok így arról nem tudok érdemben nyilatkozni, de tudtommal ott nem igen rózsás a helyzet. A nyugati autóipari leépítések szerintem nem jártak többletmunkával itthon. Szimplán mivel kicsikésoccsók vagyunk nem itt építenek le először, hanem a drágább munkaerőből. Bérfelhajtó hatástól itthon nem tartanék :)

Új hozzászólás Aktív témák