- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Keringető szivattyú vezérlése: még okosabb fűtés
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Digitális Állampolgárság Program
- Megoldások IBS/IBD-re
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
● ide várjuk a Prohardver! lapcsaláddal kapcsolatos fejlesztési javaslatokat
● a bugokat, hibákat ne itt, hanem a Bugok a PH! lapcsalád oldalain topikban jelezzétek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ha támogatni szeretnéd a lapcsaládot (vagy nem akarsz reklámot), akkor fizess elő prémiumra.
Ez a Brave nekem erősen bűzlik, hogy blokkolják a reklámokat, de cserébe a saját reklámjaikat mutatják. A content creator sign up oldal meg 502 bad gateway.
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
félisten
-
félisten
Naja.
De kételkedem, hogy ez benne van a roadplanben.Pedig nem volna rossz egyrészt egységesíteni a fórumot, hogy ne legyen lapcsaládonként más színe, ne kelljen belépni hetvenötször, ha barangol az ember az oldalak között.
Helyette egy fórum, egy default szín, DE választható színtéma (akár prém funkcióként), sötét mód, és a régi nézet választhatóvá tétele.
Fú de tetszene. Még tán prémet is vennék. -
félisten
-
-
DS39
nagyúr
anno ezt próbáltam de már akkor is nagyon gyenge volt, és ahogy látom nem is frissítik. (tudom technikailag nehéz ügy, hisz nincs adatbázis-hozzáférésük, csak a html-ből szedi a szövegeket.)
Jobb lenne egy hivatalos PH app. (van az összes ismert magyar hírportálnak, abba is lehet tenni reklámokat...)
[ Szerkesztve ]
-
-
Anno azért lett GIF, mert a hülye IE6 nem támogatta a PNG-t. Azóta meg elég rengeteg arckép van, több ezret újra kéne rajzolni, hogy tényleg normális alfacsatornás PNG legyen. Valami majd lesz vele.
-
föccer
nagyúr
Magadnak nem tudsz privatot kuldeni, ellenben van proba topik ehhez.
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
[ Szerkesztve ]
-
-
-
bippeti
tag
Hadd görgessük még egy picit:
Ahogy lezso írta fentebb, nem egy 3-5 soros kód lenne ez..
Hogy ezt a fonalat ne görgessük tovább, most azt mondom, hogy ez csak a rekurzívra vonatkozott. Viszont a B verzió csak egy 1-szintű fáról szól. Ehhez az SQL kb. kész van, a plusz adatok pedig szintén rendelkezésre állnak és "minimális" php módosításra van szükség. Nem ez az érv lesz a szűk keresztmetszet."ne gyűjts hozzászólást!" vs szabályzat:
Őszinte leszek, gőzöm sem volt, hogy mit ír a szabályzat, azt próbáltam követni, amit láttam itt az olvasás közben. Most megtaláltam a szabályzatot, tényleg a külön választ preferálja. Viszont szerintem pont azért nem használják ezt a szakik, mert tök fölösleges, hiszen nincs faszerkezet, ami indokolná logikailag a külön-külön választ.Abban egyetértek, hogy a mostanra kialakult hozzászólás-gyűjteményre (elmúlt 10-15 év) a fentiek miatt néha nem fog sikeres eredményt hozni ez a fajta keresés, míg máskor esetleg igen. Többnyire aktuális témában folytatnak kereséseket a felhasználók, szerintem egy ilyen átállás, vagy fejlesztés viszonylag hamar "beépülhet" a felhasználók fejébe. Nem az a lényeg, hogy az elmúlt 10-15 év hsz-ei jól kereshetőek legyenek (bár ettől ezek keresése nem romlik), hanem az, hogy még jobb legyen, mint korábban volt...
A forgatókönyv?
1. Ha a ph azt gondolja, hogy maradjon a szabályzat, reklámozza ezt a keresési módot, a nép örül, kipróbálja és eztán valóban úgy válaszolnak a szakik, ahogy a rendszer jó működése megkívánja.
2. Ha a ph azt mondja, hogy legyen egyszerűbb a válaszadóknak, legyen inkább a most népszerű gyakorlat: akár ez is megvalósítható. Megoldható lehet, hogy minden egyes hsz előtt megjelenik egy checkbox és a válaszadás előtt ezeket bepipálva egyetlen hozzászólással is lehet reagálni több hozzászólásra. Bár szerintem ez nem igazán következetes és valószínűleg nem véletlenül támogatja már most is a másik fajta működést a ph. -
bippeti
tag
Ha egyszer ez kialakításra kerül, még kényelmesebb (egyszerűbb) lesz a keresés a felhasználóknak, még inkább rászoknak a használatára. Mert ami egyszerű, az jó. Ami jó, azt sokan használják.
Minél többen megtalálják az ismétlődő kérdéseket, annál kevésbé fognak azok ismétlődni.
Olyan topic-ot még nem láttam, ahol a topic-lakók szeretnék ugyanazokat a kérdéseket látni...
De messze megértem, amit írtál. Nem látom át, hogy milyen igények vannak perpill. a felhasználók részéről és azt sem, hogy van-e szándék az oldal bármilyen fajta fejlesztésében. Csak gondoltam, témába vág....Picit tovább haladva abban sem vagyok biztos, hogy túl nagy erőforrást igényelne. Hiszen adatbázis szintű módosításra nincs szükség, inkább csak egy php-kódra. Esetleg valami jutalomért (6-12 hónapos premium tagság), vagy karitatív módon talán el is vállalná valaki a függvény elkészítését...
[ Szerkesztve ]
-
bippeti
tag
Hát tudtam én már a legelején, hogy én nem veszek valamit észre!
Igazad van és köszönöm!
A bekeretezett mezőig már nem látott el a szemem, így bele sem gondoltam, hogy használni is lehetne.
Ez a megoldás valóban sokkal-sokkal közelebb visz a megoldáshoz.Ahhoz, hogy hozzászólás láncot tudj végigolvasni, ahhoz teljesen más fórumszerkezet kellene.
Itt viszont picit továbbvitatkoznék: Az adatbázis minden hsz-szel kapcsolatban eltárolja, hogy melyik másik hsz-re válaszol. Ez alapján biztosan készíthető (létezik) olyan forráskód, amivel legenerálható ez a fa-struktúra.számomra legalábbis a megszokott fórum képét összekuszálná.
Ehhez nem kellene változtatni a megszokott fórumképen. A hozzászólás sorszámára kattintva jelenleg csak az adott hsz jön elő. Itt elképzelhetőnek tartom, hogy az egész hsz-fa megjelenjen. Szerintem ez lenne a legigényesebb megoldás, itt nem kellene a usereknek trükközniük, hogy egy helyben lássák a kérdést és a rá érkező válaszokat. -
bippeti
tag
Szia,
Ha az első bekezdés lenne az A verzió, mint önmagában működő megoldás, akkor az nem jó, próbáld meg ebben a topic-ban az én nevemre keresve. Találatként csak az jelenik meg, amit én tettem fel, ahol a nevem a "címzettként" szerepel, az nem... Egyébként, ha a címzettest is figyelné és megjelenítené, az sem azt hozná, ami felmerült, hanem minden hozzászólásomat, de nem ez a cél.A B verziót nem teljesen értem.... De lehet, hogy nem teljesen voltam érthető, megpróbálok egy példát:
Valaki arról kérdez, hogy "a lidl-ben kapható csipkés bugyi szorítja-e a farpofámat, ha fordítva veszem fel". Erre érkezik rengeteg válasz, pl.
"igen"
"nem"
"csak, ha a kardigánra húzod"
Na már most ez az utolsó infó 50 oldallal arrébb érkezett, de ugye magában a válaszokban sem csipke, sem lidl nem szerepel, ezért azokra hiába keresünk most, nem jelennek meg a válaszok. 50 oldalt végigböngészni Ctrl-F-fel azért izgalmas kihívás...
Illetve tök jó lenne, ha egy oldalon láthatnám mindenki véleményét az adott kérdéssel kapcsolatban és közben semmi mást pl. az atomsugárzással kapcsolatban...Vissza a válaszodra: a jelenlegi helyzetben én sem tudok jobbat mondani, mint amit írtál, de azt túlzásnak érzem, hogy most megoldható a dolog...
-
spammer
veterán
"akkor egy arányaiban jóval kisebb PH!-án sem kell feltétlen alapvetőnek lennie."
Rosszul gondolod. Minden magára valamit adó oldalnál alapvetőnek kell(ene) lennie ilyesfajta adatvédelemnek.
Ez az egyik legnagyobb hazai portál, sokezer(?) regisztrációval, nagyon aktív fórummal, rengeteg témában. Nem olyan kis dolog szerintem.
A FB-on kikapcsolt chatnél régebben nem látszott semmiféle aktivitás, ha most igen, akkor bugos vagy változtattak rajta, de mindkét esetben elég nagy probléma, viszont ez már nem ide tartozik, úgyhogy részemről nem is szeretnék tovább offolni.
Szóval ennyit akartam mondani, majd kiderül, hogy az illetékesek is fontosnak tartják-e vagy sem.
[ Szerkesztve ]
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
Bjørgersson
félisten
Chatet kikapcsolod, s máris nem látja senki, mikor voltál fent utoljára.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
spammer
veterán
A fácsén látod másodperc pontossággal, hogy ki mikor frissített rá az oldalra? Nem, még ott sem. Egyébként a faxbuk tök lényegtelen most, az egy szemétdomb amúgy is, és nem csak privacy szempontból.
[ Szerkesztve ]
-
Bjørgersson
félisten
Persze, meg lassan már regisztrálni is csak prémium tagsággal lehessen.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
spammer
veterán
Szerintem ennek alapvetőnek kellene lennie, nem pedig egy "plusznak". Ez elég komoly dolog, mivel nagyon könnyen lehet gyűjteni az dátumokat/időpontokat bármelyik felhasználóról és statisztikát is lehet készíteni a látogatási aktivitásról, mindezt úgy, hogy semmiféle jogosultság nem kell hozzá, bárki meg tudja csinálni egy kis szkripteléssel.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
Oliverda
félisten
Igen, csak éppen nehéz megkülönböztetni a kettőt. A tag beregel, hogy feladjon egy hirdetést, tel. számot nem ad meg, az email alapértelmezetten rejtetett, a privátot pedig nem ismeri, nem kap róla figyelmeztetést, arról pedig 20 regisztráltból jó ha egynek van fogalma, hogy ehhez hol és mit kell átállítani.
(Nem vissza, át.)
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Oliverda
félisten
Szerintem célszerű lenne a "csak az első új üzenetről kérek" címűt alapértelmezetté tenni. Jellemzően az apróra célirányosan hirdetni járok nem értesülnek így az üzenetekről, nem tudják, hogy érdeklődő van, de szerintem más esetekben is hasznos lenne, akinek nem tetszik, az pedig könnyen átállíthatja.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Sk8erPeter
nagyúr
Ha butaságot ír az illető, akkor elvileg arra is való a közösség többek között, hogy korrigálja a téves állításokat. De írhat téves állításokat egy nagyon sok ponttal rendelkező felhasználó is (mert mondjuk épp benézett valamit), tehát akkor erre az általad javasolt változat nem kínál megoldást, legfeljebb a hsz.-ekre leadott pontok hidalnák ezt át, a felhasználóra általánosságban leadott szavazatok nem.
Egyébként persze, értem, amit írsz, de ez nem olyan jellegű pontozós fórum, mint a Stack Overflow (és az egész Stack Exchange-család, aminek tagjai egyébként elképesztően hasznosak), ott kifejezetten a célorientált problémamegoldás és segítségnyújtás a cél, ez a fórum annál jóval általánosabb, kötetlenebb, beszélgetősebb - és tök jó, hogy van egy ilyen fórum, ahol hosszabban is lehet dumálgatni akár szakmai, akár egyéb témákról, anélkül, hogy pontszámok alapján kellene eldönteni egy illető hasznosságát.Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
Erről korábban már sokszor esett szó, és az volt a többségi szavazás, hogy NE lehessen szavazatot leadni hozzászólásokra vagy emberekre (upvote/downvote-lehetőség ne legyen, ez nem a Stack Overflow, ennek a fórumnak más a célja), mert ez csak ronthatná/megosztaná a hangulatot (pl. azét, akit lepontoznak), elkedvetlenítésre alkalmas eszköz, esetleg irigységet váltana ki (az övét miért pontozták többen, miközben az én hsz.-em értékesebb volt), és beindítaná a lájkvadászatot, valamint az őszinte vélemények visszafogására kényszerítene (félnének, nehogy lepontozzák őket), teljesen elferdítené az eddigi, teljesen kötetlen PH-s hangulatot és beszélgetéseket. A másik oldalról viszont az adna némi gőgöt, hogy valaki hű de sok PH-pontot ér. Nagyon torz lenne az egész fórumozás onnantól kezdve. Szidtad a hsz.-vadászokat, ugyanúgy szidnád a lájk-/pontvadászokat is. A lényeg, hogy ez egy kötetlen, beszélgetős fórum, nem pedig pontok alapján történő ember- és hsz.-értékmérő.
(#14256) Vesa:
Nincs mit, igazából ha az előbb említett sor mögé még tennének pluszban egy $("#cookie_accept").hide()-ot is (ami beállítja a display:none-t), az meg is oldaná.Sk8erPeter
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Milyen TV-t vegyek?
- Óra topik
- Nők, nőügyek (18+)
- Huawei P50 Pro - emlékkép
- Direct One (műholdas és online TV)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Az éj sötét és tele van Xiaomi 14T-vel
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest