- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- weiss: Pant* rant
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Palpatine - A Terv
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: OAK Mozart Wavetable
- N€T0X|N: SSD cserék
- Klaus Duran: 2025 dude
-
LOGOUT
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zedz
addikt
válasz
K1nG HuNp #7283 üzenetére
Nektek ki a front-end developer?
Ahogy az elottem szolo kollegak is irtak, mindenkinek mas. Egyszeru kerdesnek tunik az elejen, aztan kicsit jobban belegondolva azert komplexebb a dolog.
Nekem peldaul vitathatlanul beletartozik a sitebuild, a nevesebb FE oldali keretrendszerek es libek ismerete, az FE oldali bundlerek ismerete, egy SPA build es deploy folyamata. UI es UX erzek bonusz, de meg merem kockaztatni, hogy alapveto dolgokat illik ismerni ezeken a teruleteken is.
Es ezektol fuggetlenul nem art tudni, hogy nagyjabol mi folyhat a backenden is. Nem azt mondom, hogy mindenkepp fullstackbe kell tolni, de mostanaban mivel FE heavy appokat irunk, nagyjabol itt osszpontosulnak a dolgok, igy egy kicsit mindenre ra kell latni.
-
martonx
veterán
válasz
K1nG HuNp #7283 üzenetére
Ez nagyon változó. Van ahol külön választják a front-endest a sitebuildertől. De van ahol meg a full-stack webfejlesztőkre esküsznek.
Szerintem (aztán aki akar, majd megcáfol), azért valahol az a jó, ha a frontendes nem vérzik el a css-ezésen. Azt kell látni, hogy az utóbbi években rengeteget változott a frontendes. Régebben a frontendezés valóban minimális javascriptezésből, és inkább css-ezésből állt.
Manapság viszont a js heavy, single-page appok idejében a komoly programozási tudás, komplex rendszerek átlátása (lásd alap angular projektmikor, hol, mibe, miért éppen abba kell belenyúlnia) alapkövetelmény egy frontendesnél.
Ráadásul a CSS is egyre többet tud, scss, less miatt az is komolyodik, szóval egyre inkább kezd a sitebuilderség (amihez némi dizájner véna se árt, de a UX-es szakmát végképp ne keverjük ide) is egy külön szakiránnyá válni.
Szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Thinkpad X1 Yoga laptop-tablet (12,5 3K/i5-G7/8GB/256SSD) + ceruza
- HP Elitebook 840 G3 laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD/Matricázott) - Akku X
- HP 15-af105nh laptop (15,6FHD/AmdQuad/4GB/128SSD/Magyar) - Akku X
- Dell E6420 laptop (14/i5-G2/4GB/320HDD) - Akku X
- Dell E5440 laptop (14/i3-G4/8GB/128SSD/Magyar/AkkuX)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus H410M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16GB) Kingston FURY Beast RGB 6000MHz DDR5 CL30 memória 27% 3 év garancia
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest