Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz trisztan94 #3850 üzenetére

Szerintem a videódon is teljesen jól látszik az a minimális "röcögés" a slidernél, amiről beszéltem.

A hibaüzenetekkel kapcsolatban: igazából ilyenkor szerintem mindig csak az a pár (másod)percnyi Guglizás marad ki az életedből, amivel megkönnyítenéd a dolgodat. :DDD

"azt hittem valamiért egy illuminált pillanatomban, hogy nincsenek globális metódusok"
    Hát gondold végig, hogy működhet. Ha include-olsz valamit, és az nincs körbeburkolva valamivel, ami "gátolja" az elérést, akkor annak a scope-jában eléred az adott függvényt/metódust (utóbbit az objektumon keresztül!).

"amúgy JS-ben is metódusnak hívják magyarul a function-öket, vagy funkciónak? - Mondjuk a funkció szó szerintem ilyen kontextusban nagyon ronda"
    Function = függvény (matematikai és programozási kontextusban mindig ezt jelenti, nem pedig "funkció"!!).
    Ezek szerint ott vannak fogalmi zavaraid, hogy egyáltalán mi az a function (FÜGGVÉNY) és mi az a method (metódus). Azért ez is eléggé alapvető kérdés, érdemes kérdezés előtt ismét Guglizni. :)
    Alapvetően eléggé hasonló fogalmat jelentenek, mind a függvény, mind a metódus kb. egy adott programkód egységbe zárt részlete, mindkettőnek lehet visszatérési értéke, mindkettőnek lehetnek paraméterei, de legalább egy igen fontos különbség van, hogy a metódusok mindig objektumokhoz kötődnek, tehát utóbbi fogalom elsősorban objektumorientált programozás kontextusában jön elő. Még egy fontos különbség, hogy a metódus eléri az adott objektum adatait (változók, egyéb metódusok, stb.; nyilván egyébként pl. öröklésnél csak azt, amihez van hozzáférése!), egy függvény nem biztos, hogy kívülről hozzáfér egy objektum adataihoz.

Remélem, tiszta.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés