Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Soak

veterán

válasz Sk8erPeter #3141 üzenetére

És amúgy mi volt az oka, hogy a széles background-image-re esett a választás? Annak egyszerűsége?

Az egyik, hogy egyszerű, managelhetőbb mintha minden videohoz tartoznak 10 kép. Jelenleg a konvertálás után 10 kocka egyenlő elosztásban kiválasztásra kerül, majd ezek összefűzve alkotják az eltolandó hátteret. Aztán a másik az volt ugye, hogy első nekifutásra jónak tűnt, hogy 0 delay-el be tudja tölteni a hovert a browser mert ugye "cache"-be már ott van. De ez után én is eljutottam az általad felvetett problémához, hogy ha van 30 video, abból 2-3nál fog lefutni a funkció, akkor 27-szer több adatot küldtem mint kellett volna.

A képek mindig egységesen erre a méretre lesznek igazítva (dícsértessék az Imagick), tehát ezzel nem lesz gond, így megvan a képkocka effektus (hogy ugrál a kép és nem pedig folyamatos a mozgása, mint az első példában).

Két megoldás vetődött fel bennem:

1.

Két kép lesz, 1 ami amúgyis az első kocka lenne, a 2. ami eddig is volt, de az csak nyilván hover-re töltene be (esetleg még egy mini load animációval) .

2.
    Két kép lesz, az egyik ami az első kocka lenne, a második pedig egy GIF, ami hoverre ugyanezt játszaná le, ennek előnye, hogy JS nélkül is működik.
    Szerk : De persze a GIF sem lesz sokkal kisebb mint a 10 öszefüzött kép, ezért esélyes az első megoldás.

Új hozzászólás Aktív témák