Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• fordfairlane

veterán

válasz coco2 #2311 üzenetére

A kettőspont nem értékadás, hanem az adatstruktúra definíciója. Talán a Hashmap a legközelebbi Java megfelelője.

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz coco2 #2311 üzenetére

"Én azt hittem, a JScript Java alapokra hajaz, de ott értéket adni "="-al szokás, nem ":"-al. Én legalábbis még sohasem csináltam másképpen."

Erre válaszul egy elég hiteles forrás:
    https://developer.mozilla.org/en/JavaScript/A_re-introduction_to_JavaScript
    "It's useful to start with an idea of the language's history. JavaScript was created in 1995 by Brendan Eich, an engineer at Netscape, and first released with Netscape 2 early in 1996. It was originally going to be called LiveScript, but was renamed in an ill-fated marketing decision to try to capitalize on the popularity of Sun Microsystem's Java language — despite the two having very little in common. This has been a source of confusion ever since."

A JavaScript és a JScript megint csak nem ugyanaz. Te a JavaScript topicban vagy... :)
    "Microsoft released a mostly-compatible version of the language called JScript with IE 3 several months later."
    JScriptről továbbiak itt.

"Én legalábbis még sohasem csináltam másképpen. A JQuery-t ne keverd ebbe bele, ez JScript alapot érintő kérdés. Az igazi problémámnak nulla köze van konkrét lib szintű kód részletekhez."
    1. Nem JScript, hanem JavaScript-alapot érintő kérdés, lásd a korábbiakat. :)
    2. (A "JQuery-t ne keverd ebbe bele" részre reagálva:) Előbb nem volt egyértelmű, konkrétan melyik szintaktikával van a problémád...

"Most hogy ezen juszt is elkezdesz rugózni.. irigylem a fene sok fölös energiádat."
    Én meg csodálkozom az erősen offenzív és egyben destruktív stílusodon. Idejössz, segítséget kérsz, meg is adjuk neked, több kérdésedre is reagálok, Te meg úgy válaszolsz, mint akinek szidták az anyját. Ha valaki próbál neked segíteni, akkor cserébe lehetőleg ne rugdalózz. Felvilágosításként: a segítségként történő válaszadást meg egy programozási hibára történő figyelemfelhívást nem "rugózásnak" hívnak. Így az embernek egy kicsit elmegy a kedve a további válaszadástól. És most nagyon finoman reagáltam az általad alkalmazott, bicskakinyitó stílusra.

Objektumok: [link], [link], plusz amire kérdezel, magára a szintaktikára ez jó referencia:
    "An object is an unordered set of name/value pairs. An object begins with { (left brace) and ends with } (right brace). Each name is followed by : (colon) and the name/value pairs are separated by , (comma)."
    Másik válasz:

var o = {
    r: 'some value',
    t: 'some other value'
    };

is functionally equivalent to

var o = new Object();
    o.r = 'some value';
    o.t = 'some other value';

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés