- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Őskoczka
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
alapz@j
tag
Az Indigo kiadás (2011 június) óta benne van a WindowBuilder az Eclipse-ben, nem kell pluginokat telepíteni. New->Other->WindowBuilder->SWT User Interface, JFrame, JDialog, stb.
-
alapz@j
tag
-
alapz@j
tag
Egy érdekes kérdés, nem feltétlenül kell megoldani, csak felmerült a minap.
A magam szórakoztatására egy jelszókezelő alkalmazást írok, ahol ugye alapvető feltétel, hogy az authentikációs adatok a memóriában is titkosítva legyenek és csak a lehető legrövidebb ideig jelenjenek meg plaintext-ben. Sok esetben ez megoldható azzal, hogy a titkosítatlan adatok char[] -ban vagy byte[]-ban vannak és felhasználás után karakterenként felülírom azokat, de gyakran egyszerűen nem lehet elkerülni azt, hogy létrejöjjön egy String objektum, benne az értékes adattal. És mivel a sztringek immutable objektumok, felhasználásuk után nem tudom befolyásolni a sorsukat. Van valamilyen lehetőség arra, hogy egy String-et a garbage collector felhasználás után azonnal ledaráljon? -
alapz@j
tag
Ha jól értem, egy form-ra akarsz változó számú kontrolt, pl. gombot kitenni. Nemrég ezt úgy csináltam meg, hogy egy ArrayList-ba (vagy Vector-ba) tettem őket, majd egy ciklussal kitettem egy panelre. Ha változott a számuk, töröltem az összeset a panelról és újrarajzoltam.
Vázlatosan:
ArrayList<JButton> bGombok;
JPanel pPanel;
...
bGombok = new ArrayList<JButton>();
...
pPanel.removeAll();
for (JButton jb : bGombok) {
pPanel.add(jb);
} -
alapz@j
tag
Sziasztok! Egy alkalmazáshoz sqlite adatbáziskezelőt használok, ahol az adatbázis egy fájlban van, jelen esetben a class fájlokkal együtt egy könyvtárban. Ez egy az egyben berakható egy JAR fájlba? Azaz az adatbázis módosítható (=adatbázis-fájl írható) marad attól, ha egy JAR-ban van?
-
alapz@j
tag
Sziasztok! A múltkor belefutottam egy Java problémába, gondoltam megkérdezem.
Van egy programunk, ahol a GUI elemek szövegei (a label-ek és a gombok feliratai, a combobox-ok elemei, stb.) nem a programba vannak hardcode-olva, hanem futásidőben kerülnek beolvasásra egy szövegfájlból. A program egy magyar (nem tudom, fontos-e) Win7-en készült, a szövegfájl sima ANSI kódolású és minden tökéletesen működött, még a kritikus ő és ű karakterek is ékezethelyesek voltak. Amikor azokban kipróbáltuk egy Ubuntu Linuxon, az ékezetes karakterek (nem csak ő és ű, hanem az összes) hibásan jelentek meg. Hirtelen ötlettől vezérelve átkonvertáltuk a szövegfájlt UTF8 kódolásúra (BOM nélkül), amitől a dolgok szépen megjavultak és a szoftver rendesen működött.
Egészen addig, amíg ezt a változatot vissza nem hoztuk Win7-re: az ékezetes karakterek helyett itt annak a két byte-nak az ANSI megfelelője jelent meg, ami az UTF8-ben őket leírja.
Gondoltam a Look&Feel-re, de nehezen tudom elképzelni, hogy az NT óta unicode-ra épülő windows-os L&F ANSI alapú lenne, míg a linuxos unicode-os...
Valami ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPad topik
- Léghűtés topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- ÚJ bontatlan S9 45mm Silver Stainless steel Cellular milanese fémszíj 199.900 azonnal átvehető Deák
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest