- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
alapz@j
tag
Sziasztok! A múltkor belefutottam egy Java problémába, gondoltam megkérdezem.
Van egy programunk, ahol a GUI elemek szövegei (a label-ek és a gombok feliratai, a combobox-ok elemei, stb.) nem a programba vannak hardcode-olva, hanem futásidőben kerülnek beolvasásra egy szövegfájlból. A program egy magyar (nem tudom, fontos-e) Win7-en készült, a szövegfájl sima ANSI kódolású és minden tökéletesen működött, még a kritikus ő és ű karakterek is ékezethelyesek voltak. Amikor azokban kipróbáltuk egy Ubuntu Linuxon, az ékezetes karakterek (nem csak ő és ű, hanem az összes) hibásan jelentek meg. Hirtelen ötlettől vezérelve átkonvertáltuk a szövegfájlt UTF8 kódolásúra (BOM nélkül), amitől a dolgok szépen megjavultak és a szoftver rendesen működött.
Egészen addig, amíg ezt a változatot vissza nem hoztuk Win7-re: az ékezetes karakterek helyett itt annak a két byte-nak az ANSI megfelelője jelent meg, ami az UTF8-ben őket leírja.
Gondoltam a Look&Feel-re, de nehezen tudom elképzelni, hogy az NT óta unicode-ra épülő windows-os L&F ANSI alapú lenne, míg a linuxos unicode-os...
Valami ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Formula-1
- Lexus, Toyota topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Medence topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- További aktív témák...
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged