- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- djculture: Az elvileg már senkinek nem kellő HDD-k ára is egekbe emelkedett 4 hónap alatt
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Gurulunk, WAZE?!
- Archttila: SMART tesztelés automatizálva: smartctl poller script Zsh-ban, RPi-re
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Először is: Javaban mindig érték szerinti átadás van. Ez azt jelenti, hogy amikor myArrList.addAll meghívódik, akkor a yourArrList-ben tárolt referenciák lemásolódnak.
yourArrList elemei: a "three" és "four" stringek. addAll meghívása után mindkét listában van 1-1 referencia ezekre a stringekre.
Ha az egyik listában kitörlöd a referenciát, az a másik listára természetesen nem lesz hatással. Ha viszont a referencián keresztül megváltoztatod objektum állapotát, akkor az a másik listából elérve is látszódni fog. A példa ott sántít, hogy a String immutable.

-
floatr
veterán
Bocs, kihagytam egy dolgot. A CSV fájlt arra érti a feladat, hogy a megadott igények alapján (mint egy szerződés) beolvasva kiszámolja a program az árát.
De értem a gondolatmenetedet. Mondjuk van egy-két CSV fájl, ami kívülről könnyen módosítható (nem kell a programba nyúlni) és vannak külön a szerződésnek a CSV fájljai.
Vagy eszembe jutott most az, hogy egy properties file-ban megadom az árakat és az összerendeléseket és java-ban a java.util.Properties osztályt használva beolvastatom, de talán az előbbi most jobb lenne.
Minden a specifikáción dől el

Ha nincs rendes, akkor épp azért. -
floatr
veterán
Adott egy díjkalkulátor elkészítésének feladata. A teljes szövegét nem másolnál be a lényeg, hogy vannak kulcs érték párok:
adott csoport neve - hozzá tartozó adott ár
és
adott elem neve a csoportból - az elemet tartalmazó csoport neve
Megjegyzésnél oda van írva, hogy "Az árak konfigurációban tárolandók." és "Az összerendelések is
konfigurációban tárolandók."A program bemenete egy megadott formátumú CSV állomány kell, hogy legyen.
Kiértékelési szempontként többek között ez van feltüntetve:
- Build rendszer (Ant, Maven)
- Konfiguráció tárolásaMivel sajnálatos módon új vagyok az Ant, Maven témában ezért nem vagyok benne biztos mi értendő konfiguráció alatt. Tudom magyarul kevés infó van, szóval, ha nincs más angolul is jöhet bármi hasznos

Apropó Mavenhez tud valaki jó tutorialt vagy könyvet kezdésnek? (Netbeans-t preferálok leginkább)
Előre is köszi!
Ez alatt én azt érteném a helyedben, hogy a program induláskor, vagy adatokra való hivatkozáskor beolvassa az árakat és az összerendeléseket egy-egy CSV file-ból. Mivel ez kívülről szerkeszthető, és a program működését befolyásolja, konfigurációs file-nak mondható

-
WonderCSabo
félisten
Adott egy díjkalkulátor elkészítésének feladata. A teljes szövegét nem másolnál be a lényeg, hogy vannak kulcs érték párok:
adott csoport neve - hozzá tartozó adott ár
és
adott elem neve a csoportból - az elemet tartalmazó csoport neve
Megjegyzésnél oda van írva, hogy "Az árak konfigurációban tárolandók." és "Az összerendelések is
konfigurációban tárolandók."A program bemenete egy megadott formátumú CSV állomány kell, hogy legyen.
Kiértékelési szempontként többek között ez van feltüntetve:
- Build rendszer (Ant, Maven)
- Konfiguráció tárolásaMivel sajnálatos módon új vagyok az Ant, Maven témában ezért nem vagyok benne biztos mi értendő konfiguráció alatt. Tudom magyarul kevés infó van, szóval, ha nincs más angolul is jöhet bármi hasznos

Apropó Mavenhez tud valaki jó tutorialt vagy könyvet kezdésnek? (Netbeans-t preferálok leginkább)
Előre is köszi!
A Sonatype Maven könyve elég jó szerintem. Egyébként a build system egyik lényege/előnye, hogy IDE-től teljesen független legyen. Először szerintem magát a Mavent értsed meg, aztán utána lehet megnézni az IDE integrációt.
-
Cathfaern
nagyúr
Design pattern témakörben merült fel a subject class kifejezés. Lehet buta kérdés, de hogyan fordítanátok magyarra?
Ebből a könyvből van a 124-125. oldalon.
"In the FunPaint application, let’s assume that a class (say ShapeArchiver) is responsible for archiving
information about all the drawn shapes. Similarly, another class (say Canvas) is responsible for displaying all
drawn shapes. Whenever any change in shapes takes place, you need to inform these two classes as to the changed information. "
.
(itt szerepelnének a kódok)
.
"Well, this implementation works as intended—but there is a problem. There is a tight coupling between the subject (Circle class) and both of the observers ( ShapeArchiver and Canvas). Here are the consequences of a tightly coupled design:
The subject class (Circle) knows about the specific observer classes. As a result, if you change
observer classes, you need to change subject class, too. (Hmm, not so good.)"Ha nem akarunk szó szerinti fordításra hagyatkozni, és az "observer class"-t "megfigyelő osztály"-nak fordítottad, akkor a "subject class"-t fordíthatod "megfigyelt osztály"-nak.
-
zserrbo
aktív tag
JFileChooser-rel nyitok meg egy fájlt, de a dialógusablakban angol nyelvűek a címkék,gombok, stb.
Hogyan tudom magyarra állítani? Vagy csupán az OS-nek megfelelő nyelvűre.Egy kis kódrészlet:
JFileChooser openChooser = new JFileChooser();
int retOpen = openChooser.showOpenDialog(frame);
if (retOpen == JFileChooser.APPROVE_OPTION) {
String openFile = openChooser.getSelectedFile()
.getAbsolutePath(); -
boost
veterán
Sajnálom, ha félreérthető voltam esetleg én erre a sorra gondoltam végig:
...
public static Singletonpelda getInstance() {
if (instance == null) {
instance = new Singletonpelda();}
return instance;
}
....Ahogy írtam utólag gondolom azért kell a Singletonpelda a metódus fejlécébe, hogy megegyezzen a metódus visszatérési értékével a típusa, de akkor a "Singletonpelda" simán a visszatérési érték típusa, mint a double/int,stb vagy más?
Igen, az a visszatérési típusa. Azért jobb lenne, ha patternek helyett elo"ször simán a Java nyelvvel foglalkoznál.
Erre a patternre egyébként egy jó példa, ha van egy adatbáziskapcsolatod, és a programod összes lekérdezésénél ezt a kapcsolatot szeretnéd használni. Ilyenkor az elso esetben belefut az if-null-ba, és létrehozza a kapcsolatot, majd a többi esetben a már egyszer létrehozott kapcsolatot adja neked oda. Ilyenkor minden ugyanazt az objektumot ( és nem csak ugyanolyat) kapod meg, és nem hoz létre minden lekérdezésnél egy új adatbáziskapcsolatot a fenti példában.
-
M_AND_Ms
veterán
...
if (instance == null) {
return instance;
}
....Ahogy írtam utólag gondolom azért kell a Singletonpelda a metódus fejlécébe, hogy megegyezzen a metódus visszatérési értékével a típusa, de akkor a "Singletonpelda" simán a visszatérési érték típusa, mint a double/int,stb vagy más?
Én azt javaslom, hogy a singleton tanulmányozása előtt inkább kanyarodj vissza a java első leckéhez. Amíg azt tökéletesen nem értetted, addig ne bonyolítsd a helyzeted (mégha a singleton a legegyszerűbb pattern)
-
bucsupeti
senior tag
...
if (instance == null) {
return instance;
}
pontosan! a getInstance() egy Singletonpelda típusú objektumot ad vissza.
A public módosító a getInstance() láthatóságára vonatkozik, azaz kívülről is hívható, illetve statikus metódusnak definiálja a static kulcsszó. -
WonderCSabo
félisten
Azt hiszem most jöttem rá így, hogy végigolvastam, amit írtál. Mivel a Singletonpelda metódus egy Singletonpelda példányt ad vissza ezért kell a Singletonpelda a metódus fejlécébe, de valójában milyen szerepben van ott (arra gondolok, hogy a private az láthatósági módosító, a Singletonpelda mi pontosan itt)?
private Singletonpelda() {}
Erre gondolsz? Ez egy konstruktor. A konstruktor neve mindig megegyezik az osztály nevével, más nem is lehet, így lehet megtalálni, továbbá nincsen visszatérési értéke.
Singletonnál szokás privát konstruktort definiálni, mivel kívülről nem szabad példányosítani az osztályt (hiszen csak egy példánya lehet), ezt a privát konstruktor megakadályozza. A {} a konstruktor törzse, ami üres. Így talán érthetőbb:
private Singletonpelda() {
} -
emvy
félisten
Statikus metodusokhoz nem tartozik osztalypeldany.
Minden metodus, ami nem statikus, valojaban ugy nez ki, hogy van egy rejtett elso parametere, ami egy osztalypeldany. A statikusnak ilyen nincs, ergo meg lehet hivni anelkul.
-
WonderCSabo
félisten
A getInstance metódus static, ezért azt meghívhatod azt, ami aztán egy Singletonpelda példányt ad vissza, amin aztán már meghívhatod a példánymetódusokat is. Mi itt a probléma?
-
WonderCSabo
félisten
Kicsit belekavarodtam. Az osztálynak eredetileg nincs érvényes példánya, és érvényes példánymutató nélkül pedig nem tudunk meghívni nem-statikus tagfüggvényeket. Ezért statikus a getInstance() metódus, de mit jelent itt a "Singletonpelda"?
Előre is köszönöm.
public class Singletonpelda {
private static Singletonpelda instance = null;
if (instance == null) {
instance = new Singletonpelda();
}
return instance;
}
private Singletonpelda() {}
public void hello() {
System.out.println("Hello");
}
public static void main(String[] args) {
Singletonpelda i = Singletonpelda.getInstance();
i.hello();
}
}Pedig van egy példánya. A Singletion mintának az a lényege, hogy az adott osztályból egy példány, és kizárólag az az adott példány létezik. Ez a getInstance metódusban jön létre.
-
emvy
félisten
-
-v-
addikt
-
WonderCSabo
félisten
Úgy tudom mindkettő ugyanazt a végeredményt adja: kiírja a 77-es értéket az stdout-ra.
System.out.println(Integer.toString(77));
System.out.println(77);
A Printstream-nek vannak túlterhelt metódusai, ami megoldja:
void println(int x) - Prints an integer and then terminate the line.Akkor tehát ekvivalens a két utasítás?
Persze, ha el akarom menteni pl egy változóba akkor: String s = Integer.toString(111)
Az utóbbit érdemes használni, sokkal olvashatóbb lesz a kód.
-
Aethelstone
addikt
Nem tudom reprodukálni, hogy a setVisible(true); miért kell azután, hogy hozzáadok vmit a kerethez.
Itt megjelenik a 3 menüpont, ha a setVisible(true); -t az fw objektum utáni sorba helyezem át akkor is. Most akkor hogy van? Vmi értelmes leírás jól jönne, mert elvesztem kicsit
package setvisibletesztelo;
import java.awt.*;
import javax.swing.*;
public class SetVisibleTesztelo extends JFrame {
public static void main(String[] args) {
JFrame fw = new JFrame();
fw.setSize(400, 200); // for screenshot
fw.setDefaultCloseOperation(EXIT_ON_CLOSE);
JPanel p5 = new JPanel(new GridBagLayout());
p5.setVisible(true);
fw.add(p5);
JMenu menu = new JMenu("Menu");
//menu.setVisible(true);
menu.add("home");
menu.add("about");
menu.add("explore");
JMenuBar menubar = new JMenuBar();
fw.setJMenuBar(menubar); // THE UPDATED LINE OF CODE.
//menubar.setVisible(true);
menubar.add(menu);
//p5.add(menu); // WTF?
fw.setVisible(true); //should be done after all components are added
}
}A válasz a threadben van:
You need to call setVisible() after adding component! So first add all components. Add the highest level component to the JFrame(JPanel in your case) and the only call setVisible() for the JFrame. No need to call on every component.
Tehát, előbb össze kell rakni a formot, alapból minden elem látható, kivéve a JFrame-t. Elég a végén azt láthatóvá tenni. Ha egy elem valamiért nem látszik, akkor az csak azért lehet, mert nincs vagy rosszul van felpakolva vagy explicit le van tiltva a láthatósága.
-
modder
aktív tag
A következőt nem értem a Java alapú webalkalmazások szűrőjénél, hogy miért kapja meg a legutolsóként alkalmazott szűrő az előállított választ és megy végig fordított sorrendben a szűrőkön? Lehet alap dolog, de nem tiszta :/
"A kérés mindig először a webkonténerhez érkezik, amely előfel-
dolgozást végezhet a kérésen. Ezután a webkonténer ellenőrzi a kérés
URL alapján, hogy kell-e szűrőt alkalmaznia a kérésre. Az URL mintára
illeszkedő szűrőket a webkonténer egymás után alkalmazza a kérésre.
Ha mindez hibamentes volt, akkor a szűrők után átkerül a kérés a cél
webkomponenshez, a mi esetünkben ez most egy szervlet. A szervlet
az előállított választ a legutolsóként alkalmazott szűrőhöz továbbítja,
majd végigmegy fordított sorrendben a szűrőkön, és végül visszakerül a
webkonténerhez." [forrás]http://viralpatel.net/blogs/tutorial-java-servlet-filter-example-using-eclipse-apache-tomcat/
A filter kódjában chain.doFilter(req, res); a következő filtert hívja meg, legvégül a szervletet. Buta megfogalmazás. Nem végig megy fordított sorrendben a szűrőkön, egyszerűen visszatér mindegyik szűrő chain.doFilter(req, res); metódusával, így tehát amit ez után a sor után írsz, az mindig a sorban következő szűrő (legvégül a szervlet) meghívása UTÁN történik.
Így lehet az előállított választ módosítani. -
zserrbo
aktív tag
Kimaradt, hogy mi kerül az URL-be:
első elküldéskor
http://localhost:8080/zh4pelda/teka?kivFilm=Hal%E1los+iramban+5&kolcsonoz=K%F6lcs%F6n%F6z
utána, ha megint ugyanazt a terméket küldöm el, hogy rakja be a listába:
http://localhost:8080/zh4pelda/teka?kivFilm=Hal%C3%A1los+iramban+5&kolcsonoz=K%C3%B6lcs%C3%B6n%C3%B6zElég banális volt a probléma
A servletnél a válasz üzenetnek utf8-at állítottam be, de az index.jsp-ben latin2 van
Most egy pillanat alatt kiszúrtam. -
zserrbo
aktív tag
Nem értek egy hibát, ebben kérnék segítséget:
Ez a formom
<form name="input" method="get" action="http://localhost:8080/zh4pelda/teka">
Valassz filmeket:
<select name="kivFilm">
<option value="Halálos iramban 1">Halálos iramban 1 (200Ft)</option>
<option value="Halálos iramban 2">Halálos iramban 2 (250Ft)</option>
<option value="Halálos iramban 3">Halálos iramban 3 (300Ft)</option>
<option value="Halálos iramban 4">Halálos iramban 4 (400Ft)</option>
<option value="Halálos iramban 5">Halálos iramban 5 (500Ft)</option>
</select><br>
<input type="submit" name="kolcsonoz" value="Kölcsönöz"><br>
</form>teka.java servletben:
if (request.getParameter("kolcsonoz") != null) {
String kivFilm = request.getParameter("kivFilm");
System.out.println("kiválasztott film: " + kivFilm);
...és a glassfish log-jából:
első elküldéskor
INFO: kiválasztott film: Halálos iramban 5
INFO: session.getAttribute('filmek'): [videoteka.Filmek@321cf419]
második elküldéskor
INFO: kiválasztott film: Hal??los iramban 5
INFO: session.getAttribute('filmek'): [videoteka.Filmek@321cf419]Miért tesz ??-eket az á betű helyett, de csak a második vagy többszöri újraküldéskor?
Kimaradt, hogy mi kerül az URL-be:
első elküldéskor
http://localhost:8080/zh4pelda/teka?kivFilm=Hal%E1los+iramban+5&kolcsonoz=K%F6lcs%F6n%F6z
utána, ha megint ugyanazt a terméket küldöm el, hogy rakja be a listába:
http://localhost:8080/zh4pelda/teka?kivFilm=Hal%C3%A1los+iramban+5&kolcsonoz=K%C3%B6lcs%C3%B6n%C3%B6z -
Chipi333
csendes tag
Hát, nem csináltam még ilyet, de szerintem egy iterátorral megoldható az ArrayListben is, bár nem optimális. Egy LinkedList jobban teljesít ha véletlenszerű helyekről akarsz törölni (itt is iterátorral lépkedsz és a kívánt pozícióban azt mondod neki hogy remove()).
Indexelve is lehet wokraroundolni, ha számolod, hogy hányszor töröltél már és mindig annyival kisebb indexet törölsz(mert ugye annyival csúszott előrébb az elem), de ez azért elég undorító megoldás
-
zserrbo
aktív tag
Tehát arra, hogyan lenne célszerűbb tárolnom a session attribútumot vagy hogy tudom rendesen csökkenteni arraylistnél abban az esetben, ha nem csak a legutolsó elemet akarom kiszedni hanem amenyiket kiválasztottam.
-
Chipi333
csendes tag
Hali!
Remélem jó topicot választottam. Egy webalkalmazás készítésében akadtam el.
Egyszerű bevásárlókosár: készítsen egyszerű bevásárlókosarat. Egy felület, amelyen 4 darab termék van radio gombokkal felsorolva, mellettük az ára. A termékek alatt a bevásárló
kosár tartalmát látjuk táblázatban. Minden sor egy termék. A táblázat utolsó sorában a termékek össz értéke szerepel. Három gombra van szükség: "Hozzáad" - termék hozzáadása
a kosárhoz, "Kivesz" - kiveszi a legutolsó elemet, "Ürít" - kiüríti a kosarat. Bármely esemény kapcsán a kosár tartalma mindig az aktális termékeket mutatja és azok össz értékét.Most ott tartok, hogy megy a hozzáadás és persze a kiürítés, az index.jsp-ben ki is tudom iratni JSTL-el a kosárban levő adatokat és legalulra az összegüket, de mikor próbáltam kivenni belőlük a következő problémába ütköztem:
pl. berakom termek1,2,3,4 és most mindet ki akarom venni tehát mind a 4 radio elemet kiválasztom. Mivel a termekek az egy ArrayList és a Kosar.java 108. soraban a for ciklust úgy van megadva ahogy; Kiveszi a termek1-et majd a termek2 a lista első helyére ugrik és i=2 miatt a termek3-at szedi ki.Hogy oldjam ezt meg? Vagy rosszul közelítettem meg az egészet? Gondolkoztam, hogy tömbbe tároljam a session attribútumot de nem tudom hogyan kellene.
Kosar.java
index.jsp
Termékek.javaElőre is köszönöm, ha segít valaki.
""Kivesz" - kiveszi a legutolsó elemet,"
Nekem ebből az jön le, hogy csak a legutolső elemet kell kivenni a kosárból. Azzal meg nincs ilyen probláma. -
zserrbo
aktív tag
Hali!
Remélem jó topicot választottam. Egy webalkalmazás készítésében akadtam el.
Egyszerű bevásárlókosár: készítsen egyszerű bevásárlókosarat. Egy felület, amelyen 4 darab termék van radio gombokkal felsorolva, mellettük az ára. A termékek alatt a bevásárló
kosár tartalmát látjuk táblázatban. Minden sor egy termék. A táblázat utolsó sorában a termékek össz értéke szerepel. Három gombra van szükség: "Hozzáad" - termék hozzáadása
a kosárhoz, "Kivesz" - kiveszi a legutolsó elemet, "Ürít" - kiüríti a kosarat. Bármely esemény kapcsán a kosár tartalma mindig az aktális termékeket mutatja és azok össz értékét.Most ott tartok, hogy megy a hozzáadás és persze a kiürítés, az index.jsp-ben ki is tudom iratni JSTL-el a kosárban levő adatokat és legalulra az összegüket, de mikor próbáltam kivenni belőlük a következő problémába ütköztem:
pl. berakom termek1,2,3,4 és most mindet ki akarom venni tehát mind a 4 radio elemet kiválasztom. Mivel a termekek az egy ArrayList és a Kosar.java 108. soraban a for ciklust úgy van megadva ahogy; Kiveszi a termek1-et majd a termek2 a lista első helyére ugrik és i=2 miatt a termek3-at szedi ki.Hogy oldjam ezt meg? Vagy rosszul közelítettem meg az egészet? Gondolkoztam, hogy tömbbe tároljam a session attribútumot de nem tudom hogyan kellene.
Kosar.java
index.jsp
Termékek.javaElőre is köszönöm, ha segít valaki.
Ja és h miket használhatok: JSP, JSTL, listenerek, session, java osztály, filter
beaneket nem.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Milyen autót vegyek?
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- BestBuy topik
- Nintendo Switch 2
- Arc Raiders
- További aktív témák...
- 24 magos AMD Threadripper alapú munkára kiváló félgép, 128GB RAM-mal
- HP ZBook Fury 15 G7 i7-10850H 32GB 512GB SSD Quadro T2000 4GB FHD HUN bill, szép állapotban eladó
- Eladó MacBook Pro 16,1 2019 CTO
- új 0 km es garanciás lenovo loq rtx 5050 8gb
- Eladó teljesen újszerű karcmentes Samsung Galaxy Watch Ultra
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone X 64GB 100% (3hónap Garancia)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Aerocool P500B Digi ARGB 750W
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac Mini 2023 M2 8GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest