Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 7 – Még egy megosztó – de gyors – étel: resztelt máj
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- sh4d0w: Én és a számítógép
- koxx: Amikor a prófécia testet ölt – Finalmouse ULX Prophecy 'Scream' Classic
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz
#68216320 #10217 üzenetére
szerintem meg egy táblát kell csinálni a terméknek, azon mezőkkel, amelyek biztosan mindegyik terméknél előfordulhatnak, meg egy táblát a változó tulajdonságoknak, és abba belerakni az adott termék tulajdonságait. esetleg egy harmadikat tulajdonságtípusnak.
A harmadikba beleraknád, hogy milyen tulajdonságok fordulnak elő (pl. kijelzőméret, hdmi száma), a másodikba meg hogy termek_id,tulajdonsag_id, ertek.
-
Szmeby
tag
válasz
"Viszont ekkor az autoincrement id a mysql-ben csak egy táblára lesz érvényes, azaz lenne 1-es id-val tv és mosógép is."
Nem kötelező a táblákra bízni az id generálást, autoincrement használata helyett csinálhatsz az adatbázisban egy sequence-et (vagy sequence table-t? nem tudom, mysqlnél milyen eszközök állnak rendelkezésre), és az entitásaid abból szedhetik majd a next id-t.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Teljesen nem olvastam vegig az alabbi linket, de szerintem minden kerdesedre valaszt kapsz belole. A valasz: attol fugg. 3 fo megoldas van: egy tabla az osszes termektipussal. Ezzel lehet a leggyorsabban lekerdezni termektipusokat ativelo modon, de constrainteket not null constrainteket nem tudsz megadni, ha az altipusok egy reszenel kellene, de legalabb egy altipusnal nem. Aztan lehet mindegyik tioust sajat tablaba rakni. Ekkor az osszes tipus lekerdezesehez tobb tablat kell lekerdezni. Aztan van a kozos tabla a kozos mezoknek, majd egyedi altipus mezoknek kulon tablak, amik visszareferalnak a kozos tulajdonsagokat tartalmazo tablara. Itt joinnal lehet lekerdezni az osszes altipus osszes elemet egyszerre. [link]
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Háztartási gépek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Futás, futópályák
- Battlefield 6
- Nintendo Switch 2
- Hálózati / IP kamera
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 2 i5 / 16 GB / 256 GB SSD + Windows 11
- ÚJ BONTATLAN Apple Watch Series 10 S10 42-46mm Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év Apple Garanciával.
- Honor Magic 7 Pro 512 Gb - AI Pro kamera, 6,8 120 Hz LTPO OLED, Snapdragon 8 Elite,3 hó gari!
- Samsung Galaxy Z Fold6 Navy Duplakijelzős produktivitás, 120 Hz, Galaxy AI,2027. 09. 19
- Apple iPhone Air Space Black Pehelykönnyű elegancia,100% akku (6 ciklus) Garancia 2026. 09. 25
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC-Számítógép! I9 11900K / RTX 3090 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- HP TPN-C125 15.6" Asztali laptop, Ezüst/Fekete színű - AKKUMULÁTOR HIBÁS
- Eladó 2db Nokia steel hr hibrid okos óra dobozával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest