- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Rap, Hip-hop 90'
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lortech
addikt
Te vagy daiyen? Mi a probléma?
Jól mondták, hogy a magasugro osztályodban felül kell definiálnod a toString metódust, hogy azt a kimenetet adja a print, amit ebben meghatározol, az alapértelmezett toString metódus azt szolgáltatja amit leírtál, nyilván nem tudhatja, hogy ahelyett mit szeretnél látni.pl:
class Magasugro
{
String neve;
...
ctr, egyebek..
...public String getName()
{
return name;
}
@Override
public String toString()
{
return getName();
}
} -
Lortech
addikt
Ez így nagyon messze van.. Ha socket osztállyal akarod megoldani, akkor a HTTP protokoll szükséges részeit neked kell implementálnod. Nem véletlenül mondtam a HttpURLConnection tippet.
Itt egy példa fájl letöltés : [link]Itt a HttpURLConnection osztály leírása. Ott a lényeg a getResponseMessage() és a getResponseCode(), ami a HTTP válaszkódot tartalmazza.
-
Lortech
addikt
GET és POST a HTTP GET ÉS HTTP POST metódusok. Annyi a dolgod, hogy a kapcsolat felállításnál / lekérésnél beállítod valamelyiket. A lényegi különbség, hogy GET esetén maga az URI tartalmazza a paramétert ( pl index.php?x=10), POST esetben pedig a lekérés törzsébe kell tenni. Ha a HttpURLConnection osztállyal csinálod, akkor ennek a setRequestMethod metódusával kell beállítanod.
Cookie kezelés annyi, hogy a lekérés fejlécében (header) kell elhelyezni a cookiet ("Cookie"), eredménynél pedig kiszedni a headerből ("Set-Cookie").
Hibakódot úgy kapod meg, hogy a lekérés küldése után a HttpURLConnection példányod getResponseCode() függvényét meghívod és megvizsgálod, hogy milyen HTTP válaszkódot ad vissza. A HttpURLConnection osztály tartalmazza az összes lehetséges válaszkódot statikus mezők formájában, pl: HttpURLConnection.HTTP_OK (200-as kód) azt jelenti, hogy teljesíthető volt a lekérés. -
Lortech
addikt
válasz
Dr. Romano #1185 üzenetére
Nem fordítod le szabályosan, mert a java.exe a futtatórendszer, nem a fordító.
Szóval javac elso.java, aztán java elso. -
Lortech
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #1126 üzenetére
De írd le akkor, hogy mi okozza a problémát.
Példányosítasz a Timerből.
Kiterjeszted a TimerTask osztályt, implementálod a run metódusát annak megfelelően, hogy mit akarsz ismételni, amikor lejár az idő.
Példányosítasz ebből a kiterjesztett osztályból, és paraméterként átadod a Timer példányod schedule metódusának, plusz megadod az ismétlési időközt. -
Lortech
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #1124 üzenetére
-
Lortech
addikt
Vagy rövidebben (jobbnak nem feltétlenül jobb ez sem) pl. így:
List<Integer> LottoSzamok = new ArrayList<Integer>();
for(int i=0; i< 5;i++)
{
int lsz;
while (LottoSzamok.contains(lsz=(1+(int) (Math.random() * 90))))
;
LottoSzamok.add(new Integer(lsz));
}
for(int i=0; i< 5;i++)
System.out.print("\n"+LottoSzamok.get(i));A bentvane függvényedet lehetne szépíteni, ha megállna a for ciklus már az első találatra, mert felesleges végigszaladni minden elemen, ha pl. már az első elem a keresett elem. Pl ki lehetne breakelni az eredmeny = true után. Vagy breaktől idegenkedők a for ciklus ciklusban maradási feltételéhez hozzávehetik a !eredmeny kifejezést (i<=4 && !eredmeny;), habár ezzel a + feltételvizsgálat miatt nem vagyunk sokkal előrébb. Vagy egyből return true; és akkor nem kell eredmeny valtozó se. (még egy return false; kellene ekkor a végére, hogy minden code path térjen vissza értékkel)
-
Lortech
addikt
válasz
loszerafin #849 üzenetére
Valóban, referencia típusnál is átmásolódik a hívó paraméter referenciája a hívott paraméterbe. De mivel ez egy referencia, azaz mindkettő rámutat majd ugyanarra az objektumra, ezért mellékhatásokkal jár, ha a lokál paraméterrel mutatott objektumot mdosítjuk. Maga a paraméterként átadott objektum értéke, referenciája valóban nem fog megváltozni. Viszont az előbb említett mellékhatás miatt célszerű megkülönböztetni a hagyományos érték szerinti paraméterátadástól. Mint ahogy a ''valódi'' referencia szerintit is meg kell különböztetni tőle, ahol nem a referencia adódik át, hanem magának a referencia típusú változónak a címe, így a hívott eljárásban egy és ugyanaz a változó, mint a hívás helyén.
Hogy hogy hívjuk, az már nekem mindegy, ha a sun simán érték szerintinek írja, ám legyen, nem ez a lényeg, hanem hogy értsük a működését. C#-ban egyébként létezik mind a három általam említett paraméterátadás, dehát ez nem az a topik. -
Lortech
addikt
válasz
loszerafin #844 üzenetére
Kérdés az, hogy mit tekintesz értéknek.
Én azt mondtam volna, amit megadtak megoldásnak. De szó szerint véve elfogadható az A is, mivel egy objektum értéke a referenciája. (szintaktikailag)
Ugyanakkor ha azt mondod, hogy referencia szerinti átadás van objektumoknál, szerintem akkor sem mondasz hülyeséget (sőt), mivel az az érték ami átadódik az egy referencia, így ugyanazt mondod, csak a referencia pontosabb megnevezés, bővebb jelentéssel bír, épp ezért ez utóbbit preferálom. -
Lortech
addikt
válasz
loszerafin #821 üzenetére
Referencia típusoknál mindig allokáció van.
Ha így érdekel a téma, ajánlom áttanulmányozásra az alábbi írást és a kommenteket : [link] -
Lortech
addikt
Én azt nem mondtam, hogy az értékadás csak egyszer fut le, hisz ott van az én kódomban is. Így azt kapod ami a példádban is van. Csupán azt állítottam, hogy nem történik allokáció és felszabadítás minden iterációnál. Ez komoly bünti lenne egy ilyen magas szintű nyelvnél, még egy egyszerű int-nél is.
szerk: 815: np.
[Szerkesztve] -
Lortech
addikt
Nem, nem mondtam ilyet.
Még azt sem mondtam, hogy pont ezt csinálja a fordító. C# alatt megmondom neked assemblyre, java-nál nem tudom. Szemantikailag viszont így kell elképzelni. Ha mondjuk egy újabb blokkba rakod az egészet, akkor mindjárt nem látszik kívülről..., de tök mindegy, nem találgattam, csak választ adtam, hogy kell elképzelni.
De te aztán még úgy jól tudod, írsz egy totál hülyeséget aztán én vagyok a hülye.. -
Lortech
addikt
Szerintem érdemes kezdőként a parancssoros javac.exe-vel ''szenvedni''
Igen, ez az elfogadott nézet, én ezzel szemben azt vallom, hogy ''advanced'' szinten érdemes vele foglalkozni, és akkor már komolyabban, mert kezdőként hiába be tudja pötyögni azt a parancsot, csak annyit lát, hogy kiadta a parancsot, lett egy programb (vagy nem), és akkor örül neki, de ennyi. -
Lortech
addikt
A két nyelv és maga a technológia hasonlósága miatt gyakorlatilag mindegy, hogy melyiket választod. A megszerzett tudásod könnyen átvihető egyikből a másikba, viszonylag rövid idő alatt át lehet állni. A legjobb mindkettővel szoros barátságot kötni. Az OOP filozófiát kell minél magasabb szinten elsajátítani, és akkor már csak ujjgyakorlat lesz a megvalósítás mindkét nyelven.
Java programozót még mindig többet keresnek szerintem is, de nem biztos, hogy pusztán ezen tény alapján kell döntened. Mindig a részletekben van a lényeg.
A C#-ot és .NET-et jobb technológiáknak tartom egyébként összességében, és a jövőben a térnyerését jósolom a JAVA kárára.
A .NET nagy hátránya viszont, hogy még mindig nagyon szorosan a Windows-hoz kapcsolódik, és ez a jövőben is csak tessék-lássék szinten fog változni szerintem. Bár elég jól meg van tervezve, a lehetőség adott. De pl valaki el tud képzelni jelen helyzetben egy Visual Studio-t linuxra?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 3540 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Update 06.26. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest