Hirdetés
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Geri Bátyó: Miért fontos a reset gomb? XD
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Aktív témák
-
Integra
titán
-
Dassler
őstag
válasz
szatocs
üzenetére
De értettem, mint mondtál
csak arra próbáltam rávilágítani, hogy nem feltétlen gazdaságosabb egy kisebb autó használatban, mint egy nagyobb. A fix költségek valóban magasabbak jelenleg. Pl fogyasztásban nekem a 2.4-es accord jobb, mint haver 1.4-es Megane-ja. Mindketten járunk eleget és az enyém átlagban 1 lityóval kevesebbet eszik. Jó, nem egy kategória árban, meg sehogy sem, de most hirtelen ez a példa ugrott be 
Teljesítmény alapú adózás van egész Eu-ban, szal többek között gondolom ezért is térnek át, csak még kicsit dolgozhattak volna rajta, mert elég hiányos. Na de nem becsüljük túl közkedvelt politikusaink képességeit
-
Dassler
őstag
válasz
szatocs
üzenetére
Ez a népítélet kezdetben jó volt, de miután felfedezték a márkakerseskedők, azóta nem árt fenntartásokkal kezelni. Azért van benne 1-2 ellentmondás rendesen. pl az új civicet is lehordják benne (érdekes módon csak 1-nek volt előtte hondája, a többinek vw meg seat...) én 3 embert ismerek, akinek van, mind imádja, és egyik se hondában ült előtte. Valamennyi tesztben fullra hozzák ki, és érdekes módon a külföldi népítéletekben is elég magas pontokkal szerepel (bocsi, hogy nem írok konkrétakat, de nem emlékszem pontosan, ha nagyon akarja valaki, megkeresem, diplomámhoz keresstem egy csomó ilyen jellegű felmérést) Meg vmelyik autónál - talán octavia - is van, hogy 2 hónap alatt 40e-t rakott bele...ahha (mióta használja, mennyit ment vele részben) Szal jó magyar mentalitás szerint a márkakereskedők rákattantak, hogy lejárassák egymást. Gratula...
Szakdogámban is megemlítettem ezt a népítélet rovatot, ahol Európa 15 országában csomó felmérésben Toyota/Lexus ill. Honda, néhány esetben BMW modellek vannak az első három helyen megbízhatóság, megelégedettség stb szempontokból (lsd pl J. D. Power-nél is) ebben a rovatban érdekes módon csak a Hondák szerepeltek elöl tavaly év végéig, már azok se. Nálunk mindenki a Renault-val meg a Seat-tal a legelégedettebb. Érdekes. Úgy látszik Mo-ra japán összes szemetét hozzák be, a franciák meg a spanyolok - akik mellesleg kváló műszaki érzékükről híresek - csupa hibátlannal árasztanak el minket.
Szóval összességében elgondolkodtató
Bocsi a terjedelemért
-
neduddki
nagyúr
HI!
Na japo maniasokleht szorongatni:- ))) a Dome Mugen 3. 4 korhatrannyal!!!:- ))) reggelre mar vilagosabb lesz az ido....:- )))
udv
neduddki -
Integra
titán
2007-es stream..... gyönyörű

[link]
[Szerkesztve] -
szatocs
őstag
válasz
Dassler
üzenetére
Nem érted, hogy mit mondok

Nem a garázsban tartáson volt a hangsúly, hanem azon, hogy nem minden ember teheti meg, hogy 1500 - as motornál nagyobbat vegyen, mert minden fillér számít. Aki garázsban akarja tartani, annak nem hogy motor nem kell az autóba, de autó sem kell az embernek. Nem mindegy, hogy a biztosítónál ''csak'' 40,000 - et fizetsz egy évre, vagy 90,000 - et. Ezen kívül most bevezetik a teljesítmény alapú adózást is - nem mondom, hogy a kisebb térfogat mindig kisebb teljesítménnyel jár, de döntő többségében igen. Ezek, és még más kiadások még mindig csak olyannak számítanak, amellyekkel egy km - t sem mentünk az autóval, tehát áll az autóban a pénz. Ez a nem mindegy, hogy mennyi. Nem baj az a kisembereknek, ha azért a pénzért inkább benyát vesznek, minthogy azért fizessenek, hogy van egy olyan autójuk, amelyik nagyobb térfogattal rendelkezik. -
Dassler
őstag
Új Civicról állítólag elég sok rosszat írnak...vélemény?
-
Dassler
őstag
válasz
szatocs
üzenetére
A garázsban állás valóban olcsóbb lenne. Bár én autót nem azé veszek, hogy nézegessem a garázsban
aki meg igen, annak minek bele motor. Bár gyanítom, hogy akkor már megteheti.
Összességében sztem azért nem árt az az 1.8 bele. Az 1.4 egyáltalán nem fogyasztana kevesebbet egy 1,3 t-nás autóban, mivel feszt nyúzni kéne, hogy menjen. Csak a jogi oldalán olcsóbb a dolog.
[Szerkesztve] -
Dassler
őstag
Mint autósok, gondolom tisztában vagytok ilyen dolgokkal, de azért ide linkelem

[link] csakmint érdekesség.
[Szerkesztve] -
Integra
titán
-
Dassler
őstag
Skunk2 cumók? Ők viszonylag elég sok mindent készítenek a K24-hez.
-
Dassler
őstag
Amúgy újabban vannak ezek a twister légszűrők/beömlők....valakinek vélemény, tapasztalat?
-
Dassler
őstag
válasz
szatocs
üzenetére
Az enyém 30-at van megültetve, így még pont elbírja a ''sztrádáinkat'' 18-as kerekekkel. Mondjuk a lukakra az átlagosnál jobban figyelni kell. Erőben meg többet nem érdemes sztem, mint pl a mugen csinál. Szűrő, kipu, acura chip beállítások. Ha nagyon benne vagy, neki állhatsz a v-tec-kel is szórakozni, meg hondatával, alu radiátorral, bütyköstengellyel (spoon-nak van ilyenje is) de az már kicsit drágább dolog. Meg fék.
-
szatocs
őstag
Csak tájolás szinten: hány lóra lehetne felnyomni egy 2,4 - es accordot úgy, hogy ne legyen egy benzinzabáló szarság, egy leültetett picsarázó, tehát úgy érzéssel, de azért erősre. Ültetésnek mondjuk egy 1,5-2 cm, hogy azért magyar úton is elmenjen.
(csak kiváncsiságból) -
Integra
titán
na megnéztem.
hát ez a tsuchiya nagyon tud vezetni, mindegy hogy eső, vagy tejfehér köd..
de azért durva ahogy a gallardo is elment a többi gépnek egyenesben az 500 lovával -
szatocs
őstag
Na, nem lesz rossz az új Type-R, úgy látom. Most már a nyomatékra is rámennek egy kicsit - 220LE/220Nm.
-
szatocs
őstag
-
Integra
titán
hát de basszák már meg a gennyládák..
a mazda szétlopta a honda 5szögletű maszkját többek közt.
erre a honda csinál egy új fényszóró és maszkot, erre jön góliát és a lopja le..
ahogy mondod ékes példája a lexus ls a tanácstalanságnak, az még soha az életben nem mutatott egyetlen egyedi arculatot sem. -
Type-R
őstag
válasz
Integra
üzenetére
Nem szégyen lopni a legjobbtól(Hondától)

Ha már megvették a Subaru részvényeit, akkor fogják az új ''dizájnerüket'' és kérjék fell, hogy tervezzen nekik pár új autót.
Vagy kérjenek fel pár olasz tervezőstúdiót, bazze tele van az egész világ tehetségekkel, nem kéne ''lopni'', az új Lexus bálnának az elő lámpája elég Phatonos lett. -
Type-R
őstag
Ez ám a ''dizájn'':
![[kép] [kép]](http://bestmotoringvideo.com/blog/media/0612.jpg)
Toyota Estima Hybrid G -
Integra
titán
Honda unwraps corn in the cabin
The car seat made of corn will soon be with us. Honda's new hard-wearing 'bio-fabric' will be used for seat covers, door and roof linings and floor mats.
The all-green material will be seen for the first time in the firm's new fuel cell vehicle, due in 2009. Honda has spent years developing the fabric, and says it will be as durable and resistant to colour fade as other, synthetic materials. -
KMan
őstag
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
tapasztalatok,elmenyek,velemeny az uj primerarol?

[Szerkesztve] -
Dassler
őstag
Holnap 8:00-tól államvizsgázok. Kéretik drukkolni

-
KMan
őstag
ez ugy a magyar utakra pont meg is felelne
[link] -
KMan
őstag
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
vegre egy nissanos arc

-
G@ben
addikt
Kis segítséget kérnék tőletek! Jómúltkor barangoltam a neten és találtam egy könyvet, aminek mintha Változó szelepvezérlés lett volna a címe, de ez egyáltalán nem biztos. Úgy emlékszem, hogy a Maróti boltban találtam, de tegnap ott jártam és nem tudtak még csak hasonló könyvről sem. Sajnos nem írtam fel pontosan a címét és csak halvány emlékeim vannak róla, de nagyon fontos lenne megtalálni.
Ha valakinek van bármilyen tippje, linkje, azért nagyon hálás lennék!
-
szatocs
őstag
Az új Nissan Note is elég gáz. A renault családjára nagyon hasonlít - szinte egyben ugyanaz, de ebben nincs is semmi meglepő - sajnos...
-
szatocs
őstag
válasz
Integra
üzenetére
Én is ezt akartam szóvá tenni: annyira nem jön be ez a műszerfal elrendezés - az toyota yaris is ilyennel nyomja, meg egyéb autók is. Miért nem jó az nekik, ha ott van a ''vezető'' előtt, azért van, hogy lássa, hogy mi újság van, nem pedig azért, hogy a helyére benyomjanak egy szendvicstartót, vagy hogy az anyós belekotyogjon, hogy ez így már gyors lesz. Nem is arról van szó, ha bárki akarja tudni, hogy mennyivel megy a szekér, elmondom neki, de körém épüljön már az autó, ne pedig az utasok szórakosztatására menjen el a biztonság.
-
Dassler
őstag
válasz
Integra
üzenetére
Alapvető filozófia különbségek vannak a japók meg a sajtfejűek között...Míg a japánok TQM alapon dolgoznak, addig a franciák még mindig a minnél többet elvet valják. És azért a TQM egy sokkal magasabb szintű valami, mint amit a franciák vlaha is tudnának értelmezni és értékelni. Egy francia cég sem követi ezt a filozófiát, sőt egyik minőségiskolát sem. Igyekeznek sajátokat kitalálni (a gőg előjön itt is belőlük). Iso minősítésekhez is képessek csak azért behozni egy hazai céget Mo-ra, hogy nehogymá egy német vagy magyar cég tanúsítsa már őket

[Szerkesztve] -
Dassler
őstag
-
Integra
titán
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
sajnos nem fűzök hozzá nagy reményeket, a rönó egyre inkább szétrabolja a nissan tqm-jét, integrálja a sajátjába aminek minőségromlás lesz az eredménye, mert a rönó dömpingáron dolgozik, occsóért

-
Newl
tag
A Honda motoros kistraktorok és kerti gépek a legjobbak a világon.
Nulla meghibásodás, igénytelen fenntartás, szinte korlátlan élettartam jellemzi őket.
pl.: nálunk 3 család használ 1db honda kapálógépet 10 éve, szerintetek volt ékszíjon, gázbovdenen meg légszűrőn kívül valami amit kellett cserélni rajta? Hát nem. Na ez a nem mindegy...
-=NEWL=-
[Szerkesztve] -
(Kolombusz)
veterán
válasz
Integra
üzenetére
Nekünk eddig 20k km alatt nem volt gond. Az a szerencse, hogy még épp az 5éves garit kaptuk rá és nem csak a 3 éveset.

Viszont az összeszerelési minőség sokat romlott. Rossz úton zörög a kárpit, meg néhány műanyag.
Reméljük a következő modellben ezt kijavitják. Nem mintha most olyan nehéz lenne állitani egy pár mm-t a gyártósorokon. -
(Kolombusz)
veterán
Na ilyen a 2005ös belső tere:
![[kép] [kép]](http://www.marca.com/marca_motor/lomasnuevo/julio04/primera/NissanPrimera_ch.jpg)
-
Integra
titán
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
nekem egy bajom van a nissannal már, hogy renault alkatrészek szépen lassan belekerülnek és ez a minőség és a megbízhatóság rovására megy

ja és rühellem ezeket a középen elhelyezett műszeregységeket
[Szerkesztve] -
Integra
titán
válasz
Dassler
üzenetére
hát az a 6 mps kipufogócsoda aztán igazán gigalol, annyira szánalmas és vérciki.....
aztán meg a legnagyobb parasztvakítás az egész ahogy van
4.5 milla egy focus, ami egy mazda3 tulajdonképpen, de az már 5.5 milla, ami aztán egy volvo s40 ami már 6 milla minimum.
ugyan már....
-
Dassler
őstag
válasz
Integra
üzenetére
A mazdánál nekem ott ütközik ki nagyon, hogy erölködnek sportosságban, amikor meglátom ezt a 6-os turbós csodát. Sehogy nem néz ki az a kocsi, meg azok a lökhárítóba impegrált kipufogók. Az RX meg egy sokat fogyasztó wankel csoda, ami annyira azért nem emgy jól. Viszont kis hackeléssel egész jó autót lehet kihozni belőle

Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- BestBuy topik
- Bluetooth hangszórók
- TCL LCD és LED TV-k
- Medence topik
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Gyúrósok ide!
- Arch Linux
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A55 5G 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A17 5G 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Precision 7550 27% 15.6" FHD IPS i7-10850H RTX 3000 32GB 512GB NVMe gar
- Honor 400 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- LG 27GL850-B 27 QHD 144Hz Nano IPS hibátlan / G-SYNC / FreeSync
- ÚJ HP Omen 16 - 16,1" FHD 144Hz - i5 13420H - 16GB - 512GB - RTX 4050 - Win11 - 3 év garancia
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3560 i7-1165G7 4.7GHz / 32GB / 512GB / Quadro T500 2GB FHD 15"
- LG 55C2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Karácsonyi akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 1000GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4188, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

3 kilóból kijön
, a 7-re meg gondolom várni kell még.![[kép] [kép]](http://www.kepfeltoltes.hu/060613/car_portal_pic_25928_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
![[kép] [kép]](http://shop.kodansha.jp/bc/gif/26/078526-1.gif)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

![[kép] [kép]](http://crxforum.flix.hu/images/smilies/egyeb/VroumVroum01.gif)
![[kép] [kép]](http://crxforum.flix.hu/images/smilies/szeret/love.gif)