Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Victoryus: Rapoo VT9Pro egér
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
#67688960
törölt tag
válasz
Louloudaki #349 üzenetére
egy francot
inkább bizonyítsd be magadnak amiket irkálsz -
Louloudaki
aktív tag
válasz
andreybaba #347 üzenetére
a mézben valami összetettebb cukor van, lehet hogy azzal nem tudnak nagyon mit kezdeni. amúgy a méz csíraölő hatású, lehet ez is betesz a baciknak a kommunában
a rám gyakorolt hatása egyenlő a nullával. a puffadós emésztési problémámat nem oldotta meg de még csak kicsit se lett jobbgog: az extra élesztőre gondolsz ami elvileg az aszalt gyümölcs héján van? lol azon nincs már semmi annyit kezelték aszaláskor kénnel mindennel. amúgy meg az aszalás magas hőfokon történik az is megöl mindent. a citrusféle nem a pezsgéshez kell hanem a benne lévő savaktól a lé savas kémhatású lesz (nem, aszalt gyümölcsben már nincs csak a friss citrusfélékben) és ez kell muszáj kötelező hogy a gombák egészségesek maradjanak. próbáld ki egy adagon mennyit nyírsz ki ha pár alkalommal nem teszel bele citromot.
-
#67688960
törölt tag
válasz
Louloudaki #346 üzenetére
"A keleti országokban hagyomány a maradék kefir mag elfogyasztása.(amelyet erősen ajánlanak)."
ha igaz, edd meg!mondjuk, ha ideges vagy csinálj rántott kefírt
szóval a savas hatásért kellene a gyümi? hát azért ha van mazsola akkor van ám igazi pezsgés, citrommal elég lájtosnak néz kién az extra élesztőre tippelnék minimum(mármint az ok)
nahát, most elkaptalak,mert te sem figyelsz
ha semmi nem jön közbe, ki lesz vizsgálva, őő, nem is tudom hogy hol
azért nem vagy semmi, a gyomirtós mazsolásat inkább ne nézzék meg?! -
andreybaba
csendes tag
válasz
Louloudaki #346 üzenetére
nyomattam nekik egy kanál mézet
kíváncsi vagyok a reakcióra... az enyémek megálltak a fejlődésben kissé, pedig eddig mindent a leírtak szerint kaptak
egyéb tapasztalaitok mik? egészségre, közérzetre, stb?? valami info? jel? észrevétel??
üdv
-
Louloudaki
aktív tag
válasz
#67688960 #345 üzenetére
Lehet hogy a citromot nem kellett volna, mert most nem tudom hogy anélkül is savanykás lett volna-e.
előbb írtam hogy citrusféle mindenképp kell az éréshez, a gombák egészségéhez nélkülözhetetlen a savas közeg.víz + cukor + aszalt gyümölcs = semleges kémhatás
a kermibe akarod bevinni? ott van ilyen, hogy besétálsz egy valamivel és azt neked bevizsgálják? hát kétlem, de ha sikerül mesélj mindenképpen
ne a mazsolásat add be mert kisütik hogy gyomirtót gombaölő szert és egyéb cuccokat tartalmaz ha nem bio- és kénmentes mazsolát használtál
a datolyás valami bűnrossz lett.
az epres még mindig iható, viszont az aszalt eperből 400ftba kerül 10deka, hát nemtom ennyit megér-e. az epres társaság megint megduplázódott, őrület, elönt a gomba, hova tegyek ennyit?
-
#67688960
törölt tag
A kefir+ásványvíz+cukor+citrom kombó is kész asszem be szénsavasodott, viszont kevésbé buborékosodik és a bubik mérete is kisebb. Lehet hogy a citromot nem kellett volna, mert most nem tudom hogy anélkül is savanykás lett volna-e. Mert akkor tuti működik a kefír+víz+cukor kombó.
A másik kefir+ásványvíz+cukor+citrom+mazsola+aszalt meggy+aszalt vörös áfonya
Holnap viszek mintát, és ha netán csak az egyiket nézik meg, melyik legyen?
Arra gondoltam hogy a mazsolást mindenképp.
Mit gondoltok? -
Louloudaki
aktív tag
találtam ilyen receptet is:
Szőlő-kefir
Szőlőléből és vízből készül fele-fele arányban. Néhány friss mentalevelet is tehetünk hozzá ízesítésül. Csak 2/3 részéig töltsük tele az üveget e keverékkel, tegyük bele a kefirgombát, zárjuk le szorosan és fermentáljuk 24-48 óráig szobahőmérsékleten. Szűrjük le. Tele lesz pezsgő buborékkal, de még jobban hasonlít az igazi pezsgőre, ha a szőlő 1/4 mennyiségéig éretlen szőlőt préselünk ki lének, vagy ha nincs, belefacsarunk fél literbe egy citrom levét.
Piros szőlő esetén a kefirgombák színe is besötétül.ezt majd jövő szüretkor ki lehet próbálni aki kitartó és akkor is gombászni fog még.
amúgy az epertől és a szilvától az enyémeknek is szép rózsaszínes árnyalatuk van már -
andreybaba
csendes tag
válasz
Louloudaki #338 üzenetére
Végre valamiféle tanács. Köszi! Szerintem se próbálkozzanak vele candidások (mármint akiknek a candida túltengéssel van problémájuk)
Saját meggondolásom az, hogy ez a cucc azoknak jó, akik valamilyen antibiotikum szedése után vannak. Mivel az antibiotikum kiöl mindent az emésztőrendszerből, jó, rossz bacikat egyaránt, így ez a gombás lötyi talán segít helyreállítani az egyensúlyt, újratelepíteni a bacikat.
De valamiért szkeptikus vagyok még mindig...
Nagyon várom a bevizsgálás eredményeit, kérlek osszátok meg velünk ha elkészült!
Üdv mindenkinek! -
#67688960
törölt tag
válasz
Louloudaki #341 üzenetére
jó, jó
tanulni kellene az angolt, de utálom
-
#67688960
törölt tag
na, asszem még kicsit hagyni kell érni ezt a kefír témát a fejemben, hogy tisztuljon a kép
próbaképp csinálok egy csak víz+kefír+cukor mixeta paraszti ész és tagozat témát hagyd meg másnak, én a logikában és a gyakorlattal alátámasztott elméletben hiszek
-
#67688960
törölt tag
na közben kiderítettem hogy a mazsola(vagy más) azért kell mert a héján vagy héjában van az élesztőgomba, ehhez teszel még cukrot akkor megvan a szesz
a kefír magban meg ott vannak a tejsabbacik(meg szintén ott van az élesztőgomba is?)
de szerintem lesz ott más is különben sikerült volna előállítani mesterségesen is a kefirt, ami állítólag nem jött össze -
Louloudaki
aktív tag
válasz
#67688960 #337 üzenetére
biológia-kémia tagozatos mivoltom de józan paraszti ész alapján is belátható, hogy egy bizonyos fajta élőlény törzse nem képes másik törzs egyedeinek termelésére.
ez a cucc szimbiózis. a gomba bontja a cukrot és közben alkoholt termel, a bacik meg az alkoholt átalakítják savakká. a gombáknak jó mert nem öli meg az alkohol, és a baciknak is jó valamiért hogy ott élnek velük (még nem sikerült kideríteni hogy miért)
ha mindkét fél jól érzi magát és megvannak a megfelelő életkörülmények, akkor szaporodnak de tök maguktól.
cikk vége olvas: [link]mod: Typical tibicos have a mix of Lactobacillus, Streptococcus, Pediococcus and Leuconostoc bacteria with yeasts from Saccharomyces, Candida, Kloeckera and possibly others. szerintem candidások ne kísérletezzenek vele...
-
#67688960
törölt tag
válasz
Louloudaki #336 üzenetére
ezt te most állítod, vagy csak gondolod?
mert szerintem, közvetetten vagy közvetlenül de tejsavbacikat termelnektényleg asszem anonim80 azt írta, hogy bevizsgáltatja
megvan már az eredmény?
ha nem, egy munkatársam felesége asszem kermis, megpróbálom megvizsgáltatni -
#67688960
törölt tag
válasz
andreybaba #334 üzenetére
álljunk meg egy szóra!
igazából nem az a lényeg hogy a gombák által készített baktériumokat igyuk meg?
mert szerintem igen
nem vagyok biztos benne, de a gombák lebontják a cukrot és tejsavbaktériumokat termelnek, nyilván hogy megfelelő legyen a szaporodásukhoz való körülmény
amit mi a megfelelő időben lefejtünk, ezért a tiszta vízzel megint kezdik a folyamatot előröl
magyarán rendesen palira vesszük őket, kb. mint a méhekettényleg milyen horror film lenne, a gyilkos kombuchák támadása
-
andreybaba
csendes tag
válasz
Louloudaki #330 üzenetére
Nem értem a problémád... komolyan... nyilvánvaló, hogy a gomba 'spóráit" vagy mit iszogatod, ha nem azt tennéd, minek kéne bele gomba egyáltalán??? nyilván a gomba dolgozik benned, miután megittad. szóval ha gusztustalannak érzed, akkor ne idd meg. mert ez gomba így is úgy is... akármennyire is leszűröd... épp a lényeget akarod kiszűrni... wáá ez totál ellentmondás
-
Louloudaki
aktív tag
válasz
#67688960 #331 üzenetére
hát ugye a mikroszkóp kukucskálója kb 3mm a fényképezőgép objektíve meg 55mm, képtelenség azon a kis lyukon befókuszálni, ilyesmire spéci kamerával egybeépített fényképezőgépeket használnak. amúgy sajnálattal tapasztaltam ma, hogy a 300x nagyítású mikroszkópom ehhez édes kevés. növények légzőnyílását vizsgálgatni elég volt anno, de sejtszintű vizsgálódásokhoz nem jó már
viszont a kis fehér részek tuti gombabigyók mert ahogy egy kisebb gombatarhonyát bepréseltem a tárgylemezek közé, az is ilyen kis fehér részecskékre lapult ki
az aszalt cumó feljön a víz tetejére ne aggódj. sőt megszívják magukat, nekem az aszalt töppedt eprem teljesen akkora lett, mint egy friss eper.
a kis fehér gombriók ellen viszont nem használ az ülepítés mert a nagyon kis részecskék folyamatosan kavarognak, kvázi kolloid oldatot alkotva, tehát mindenképp benyeled.hagytam állni 3 napig a lében mert nem volt időm rá, erre mára hatalmas gyermekáldás történt, 2 teaszűrőnyire szaporodtunk. úgy látszik az aszalt szilva fokozta a libidójukat
ha kell valakinek szóljon vigyen, én nem akarom nagyüzemben termeszteni és palackozó gyártósort beüzemelniemlékszem nagybátyám úgy kb 15-20 éve kombucsázott és 5-6db 10-15 literes üvegben érlelte a cuccot, na én nem akarok így járni
az aszalt szilvás narancsos íztől nem vagyok annyira elragadtatva bár lehet a 3 nap buggyantás is a hátrányára vált. most 2 adagot csinálok, egyik a jól bevált eper+narancs a másik datolya+narancs. még ki fogom próbálni a grapefruitot is.
-
#67688960
törölt tag
ma kevertem be a cuccost és már a feljött a felszínre egy mazsola és három áfonya
-
#67688960
törölt tag
válasz
Louloudaki #330 üzenetére
ma találkoztam ezzel a problémával, és nemtom
abban maradtam, hogy úgy is ott áll az hűtőben és leülepszik, szóval iszogatom és amikor oda érek, majd elválik hogy az alját kiöntöm vagy megiszomúgy nem lehet, hogy oda helyezed a fényképező lencséjét ahol belenézel a mikroszkópba?
persze macro módra állított géppel kellene fényképezni -
#67688960
törölt tag
bekevertem egy új adagot:
liter ásványvíz
kb. 8 szem mazsola
kb. 4 szem aszalt vörös áfonya
két kanál selyemfűméz
fél citrom belefacsarva(azért facsarva mert ásványvizes palackba ment, majd legközelebb kap egy nagy befőttest)lehet véleményezni
pár kérdés:
- cukor muszáj, nem elég ami az aszalt gyümölcsbe van?
- miért langyos vízben kell mosni?
utána jutott az eszembe, miután hideggel mostam át őketkaptak mézet megfázásra
-
#67688960
törölt tag
válasz
Louloudaki #326 üzenetére
kérhetek képeket?
különben max annyira lehet undi mint a tej
bár szerintem a gombákat nem kellene meginnimost vizsgáltam át a helyzetet és van olyan gombám amiben van valami fehér, tehát nem teljesen áttetsző hanem olyan mintha valami lenne benne
az mi a fene? remélem nem betegek -
Louloudaki
aktív tag
válasz
andreybaba #325 üzenetére
undiiiiiii fúúúúúúúj
hétvégén előkapom a mikroszkópot és megvizsgálom. lássam má mi kerül belém -
andreybaba
csendes tag
válasz
Louloudaki #318 üzenetére
nyilvánvaló... hisz a gombának a levét iszod
vagy mire gondoltál?
-
#67688960
törölt tag
Tibicos(tibi, water kefir grains, sugar kefir grains, Japanese water crystals and California Bees)
-
#67688960
törölt tag
válasz
Louloudaki #322 üzenetére
nemtom
csak úgy írtam, de lehet
gyakorlatilag még most ismerkedem ezzel az egésszel
meg kellene vizslatni mikroszkóppal
lehet hogy ez olyasmi mint a gombafonál, vagy kis kezdetleges gombák -
#67688960
törölt tag
válasz
Louloudaki #318 üzenetére
gombriók?
-
#67688960
törölt tag
na, most már nekem is van ilyen gombám orkeste jóvoltából
-
Louloudaki
aktív tag
azt vettem észre, hogy szűrés után is ilyen kis fehér hópehely szerű cuccok úszkálnak a lében, fúúúúúúj azok gombakezdemények???
elment tőle a gusztusom miután megláttam... műanyaghálós sűrű teaszűrőn szűröm pedig.
-
#67688960
törölt tag
válasz
andreybaba #311 üzenetére
Szívesen!
Esetleg próbáld ki a Spirulina és, vagy a Chlorella algát. Én kajáltam mindkettőt.
Amúgy nem hiszem hogy rontana a helyzeten ez a japánkristály, ha jól tudom valamelyik baci törsz vagy törzsek is kordában tartják a candidát. Ha jól tudom, akkor helyre fog tenni idővel.Louloudaki:Asszem, ha hagyod egy kicsit állni a csapvizet, akkor eltűnik belőle a klór, fehéres színe van azt figyeld. Már nem csak klórral tisztítják a csapvizet, nem is nagyon szoktam inni, amikor áradás van vegyszer szagú. Arra gondoltam hogy mentes ásványvizet fogok használni.
-
Louloudaki
aktív tag
válasz
andreybaba #313 üzenetére
sajnos nem
-
andreybaba
csendes tag
válasz
Louloudaki #312 üzenetére
Igen, tudom, hogy jelen van mindenkiben és hogy nem lehet, nem is szabad teljesen kiirtani.
A kérdésem az, hogy a két gombafaj milyen hatással van egymásra? Erősíti-e egyik a másikat, irtja, vagy semleges? Tudsz erről valamit? -
Louloudaki
aktív tag
válasz
andreybaba #311 üzenetére
az másfajta gomba és amúgy a candida is jelen van mindenkiben, véglegesen kiirtani nem tudod, ha legyengülsz, elborít
-
andreybaba
csendes tag
válasz
#67688960 #304 üzenetére
Köszi a válaszokat!
Kutakodtam még ezen az oldalon nagyon sok információ található, ajánlom mindenkinek a figyelmébe!!!
http://candida.bioenergetikus.hu/Én egy éve "szenvedek" a candida gomba kiirtásával a szervezetemből. A diéta által sikerült 20kg-ot leadnom és nagyon sok egyéb tünetem is megszűnt (puffadás, székrekedés, pattanásos arcbőr, fáradékonyság, szem alatti karikák, fényesebb lett a hajam, a diétás ételek fogyasztásakor kellemes jóllakottság érzetet tapasztalok, nem feszít, nem puffad a hasam, stb). Fél éves nagyon szigorú diéta eredménye, de ajánlom tovább "kitartónak" lenni mert a gombák nagyon alattomosak. Gyorsan elszaporodnak újból ha maradt még a szervezetben, és kezdődhet az egész előről.
Egyébként jobb mint bármilyen diéta, mert fantasztikusan jókat lehet enni, csak meg kell válogatni mit!Szóval nem tudom mennyire lehet jó ha "bombázzuk" a szervezetet még egy kis gombával, mivel a túl nagy mennyiség a szervezetben komoly betegségeket okoz! lásd az ajánlott linken...
Ha van itt esetleg orvos, szakértő, vagy aki jártas a témában írjon!
Üdv mindenkinek!
-
Brian_RL
aktív tag
válasz
orkester #308 üzenetére
Igen érdekes, erre énis a napokban figyeltem fel. Az egyik adagomat tovább hagytam mint kellett volna, és most hirtelen megduplázódott. Ezek szerint ha hagyjuk állni őket sokáig, és nem szűrjük le a levet, akkor gyorsan szaporodnak. Amugy meg ha erős lesz egy kicsit én olyankor 1 egész citrom levét belenyomom, és máris elveszi a buggyant ízt
-
Brian_RL
aktív tag
válasz
Louloudaki #305 üzenetére
Biztos van benne egy kis klór, de az enyémek rá se tojnak a klórra
A szaporulat... nekem kb 1-2 hónap alatt duplázódik meg egy adag. Attól függ hogy mennyire érzik jól magukat, szóval dobáld csak az epret meg a mazsolát -
orkester
őstag
válasz
Louloudaki #307 üzenetére
Az első adag duplájára nőtt 2 nap alatt a csapvíztől(+a szokásos), és a többi is nagyjából így viselkedik.
De anno a biosz tanárnőm is elkérte a humusz(giliszták vs. föld és levelek) kísérletet a pesti suliban mert nekem volt a legjobb. És érdekes, hogy Páromnál Dányban sem szaporodnak ennyire. -
orkester
őstag
Sziasztok!
Kb. 2 hete magukra hagytam a gombákat a 2 napra elegendő cukorral, mazsolával, citrommal mert nem volt rá időm(vagy csak , lusta voltam), elég erőteljes szaguk lett, de talán még finomabb is mint előtte. Persze nem ittam meg a 2 hetes löttyöt, de amit utána termeltek az finomabb, mint volt. Legalábbis töményebb, ez nem biztos. hogy mindenkinek ízlik.
Én még anonim80tól kaptam a gombát, ha valaki Vecsés felé jár szóljon, mert kb. 2 naponta tudok adni 1L-hez elegendőt, csak előtte írjatok.
-
Louloudaki
aktív tag
leszűrtem megkóstoltam, cukor mentes gyenge limonádé enyhe szénsavval, semmi mellékízt nem érzek. betolok fél litert még este, remélem nem lesz rókamuri egész éjjel
anyám beleszagolt kb ilyen arcot vágottnem értem miért
nem találtam citromot így kaptak egy negyed narancsot a kis genyók meg 2 aszalt epret, meglátjuk mit alkotnak.amúgy milyen gyorsan szaporodnak? nem vagyok türelmetlen de már 2 napja nevelem őket és nem lettek többen
na de most komolyan.
hopp most látom hogy klórmentes víz kell nekik. én a csapból szedtem de nálunk nem klórozzák a vizet (vagy nem annyira?), nem pesti vagyok. akkor áttérek az ásványvízre legközelebb.
-
#67688960
törölt tag
válasz
andreybaba #299 üzenetére
egy kisebb lista hogy mi mire, de valahol van egy nagyobb részletes is de nem emlékszem már hogy hol
-
#67688960
törölt tag
válasz
andreybaba #300 üzenetére
Figyelj, úgy néz ki, hogy ez egy komplex jótékony baktérium készítmény.
Azt hiszem már eléggé köztudott ezeknek a jótékony hatása.
Ha jobban érdekel, arra pörögj rá, hogy milyen törzseket tartalmaz és az pontosan miért jó neked. De egyszerűbb ha leteszteled, én is azt fogom tenni. Ha nem jönne be, mint pl a bolti kefír készítmények nekem, akkor fátylat rá.
Ezek nem mű dolgok, az első bacitörzs alapot az anyatejjel kapod, állítólag.
Én pl. szedek bacikat kapszulásat ami nem olcsó, vagy drazsét(az még drágább), ez meg ha úgy nézzük ingyenes, eszek sajtot(a vizikefírben van a camembert-ben található törzs is). Mielőtt megkérdeznéd a szétcseszett emésztésemet és immunrendszeremet hoztam velük helyre. -
#67688960
törölt tag
válasz
Louloudaki #298 üzenetére
akkor várok, előre is köszi
-
Brian_RL
aktív tag
válasz
andreybaba #299 üzenetére
Én annyit tudok, hogy a gombák cukor nélkül éhenhalnak. A cukrot helyettesítheted mézzel is, de nemtudom hogy fogyaszthatják-e cukorbetegek. Elvileg a cukrot a gomba feldolgozza, és kis alkoholt termel. De hátha van itt olyan aki jobban tudja
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fotók, videók mobillal
- Tesla topik
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Társasjáték topic
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- További aktív témák...
- A Surface Go Type Cover 100% magyar
- ÚJ Lenovo V17 G4 - 17.3" FullHD IPS - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest