Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- weiss: Autó költségek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
F e Z o
veterán
válasz
Bolobi
üzenetére
3,5-ön auton nálam is 1,15V-ot kap a proci, mégid elvan 1V alatt egy picivel 4,1GHz-en. Tehát érdemes alulfeszelni, amíg stabil a rendszer.
(#27113) zsoika : Én a helyedben leszedném az easytune-t. Irány a bios, szorzók maxra, turbo be, c1e, speedstep be. Kezdésnek mehet a fesz 1,15V-ra, aztán szépen fokozatosan (0,025V-tal) csökkentsd, amíg stabil a rendszer. Stabilitásra használhatsz linx-szet, prime95-öt.
-
F e Z o
veterán
-
F e Z o
veterán
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Egy biztos nem sajnálod tőle a feszt, csak nehogy egyszer eltávozzon az örök procimezőkre...
-
F e Z o
veterán
válasz
ittakary
üzenetére
23k az a 22. Mivel alig kell - ha egyáltalán kell plusz fesz a 600MHz pluszhoz, így elvinné ez a lap is. Sajna a kisebb méretet mindig meg kell fizetni, személy szerint nem vennék ilyet. Z97 valóban drágább, de akkor a procit is cserélned kell, nos azt nem tudom mennyiből úsznád meg.
PC építésről csak annyit, hogy majd egy évig készült a házam, s mire kész lett lecseréltem a vga-t (r9 280-->7970 lightning), s sajnos az új kari méretei miatt megint át kell szabnom a házat egy picit. Ezt az évet szeretném már kihúzni ezzel a konfiggal.
-
-
F e Z o
veterán
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
A +4, + 2 szorzóemelést és turbót csak eléri benne, az 600MHz.
-
F e Z o
veterán
válasz
LWhite
üzenetére
Szerintem teljesen felesleges a csere, ahol elhasal a c12p, ott a d14 se húzza sokáig. Alapvetően 2 fok különbség van köztük a d14 javára.
-
F e Z o
veterán
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Nehogy lecsapódjon a pára a gépre, csak óvatosan.
Te sem a legtuningosabb procival rendelkezel. Majdnem másfél Volt...

-
F e Z o
veterán
Meg kell hagyni némelyikőtök gyilkolássza rendesen a prociját, nehogy egyszer elszálljon az egyik 100 fok felett.
-
F e Z o
veterán
válasz
bandika0626
üzenetére
LinX gyorsan befűt neki, főleg ha van fesz is rendesen.
Hemaka : Teljesen felesleges Nálad a delid.
-
F e Z o
veterán
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Az is lehet, nem autofeszen kellene tuningolni....
-
F e Z o
veterán
válasz
Jack@l
üzenetére
Ezt az 1,65V-os ramfesz dolog előjön kéthetente a sandy topicban is. Szakértő Úr azt írta, nem gond ha annyit adsz neki.
(#26745) Nogilogic82 : Ramokat próbáltad már visszaosztani 1333 cl10 mondjuk 1,5V-on, egy próbát megér 4 maggal? Memtest-et futtattál?
-
F e Z o
veterán
válasz
Nogilogic82
üzenetére
BIOS frissítés előtt illik a BIOS beállításokat defaultra belőni.
-
F e Z o
veterán
válasz
Andrej1
üzenetére
Teljesítményben 10% difi van a 3770k javára. Kevesebbet fogyaszt, azonban a mag és a kupak nem forrasztva van, mint a 2600k esetében, hanem paszta van közte, ami rossz minőségű, akkor nagyobb fesznél sokkal jobban melegszik. Mindenesetre kihozható belőlük 4,3-4,5GHz normális hűtővel.
-
F e Z o
veterán
1600 vagy 1866MHz cl9.
-
F e Z o
veterán
válasz
round3r
üzenetére
Nem csak alapórajelen érdemes manuálisan beállított értékekkel használni a konfigot. Alacsonyabb feszültség, kisebb melegedés, hosszabb élettartam. Auto-n sajna a deszka mindig túlfeszeli a procit, ez főleg tuning esetén van így, aholezáltal borzasztóan megnövekszik a hőtermelés.
Az én procim VID-je 1,1459V, holott 1V alatt használom 4,1GHz-en. -
F e Z o
veterán
válasz
m0h0senator
üzenetére
Valakivel keversz, nekem 4,1-en ketyegő nonK 3770-em van.
-
F e Z o
veterán
válasz
m0h0senator
üzenetére
Miért így 4,5-ön, ekkora fesszel Battlefield 4 alatt 70%-os kihasználtság mellett hány fokosak a magok?
-
F e Z o
veterán
válasz
bandika0626
üzenetére
Én mindig LeC áraihoz viszonyítok.
-
F e Z o
veterán
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Akkor is csak 99,9 lesz.

-
F e Z o
veterán
válasz
flashpointer
üzenetére
Megkérdezhetem miért annyira fontos a -20W-os alacsonyabb fogyasztás? Mármint mire használod azt a konfigot?
-
F e Z o
veterán
válasz
m0h0senator
üzenetére
+4+2 szorzót tud emelni 4 magra, azért nem nem olyan rossz, bár amilyen fesszel megy majd a melegedéstől nem kell tartania.
-
F e Z o
veterán
Magonként állítsd be szorzót 41. C1E, speedstep enabled, LLC medium vagy 3, CPU vcore auto-ról állítsd át offset-re. Kezdheted -0,005V-tal, teszteld linx-szel vagy prime95-tel 2-4gb memóriával, ha stabil, akkor csökkentsd az offset-et, mindaddig amíg stabil. 1-1,05V körül mennie kell egy gyengébb 3770-nek is 4100-en.
-
F e Z o
veterán
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Ha csinálsz delidet, akkor vegyél alá normális hővezető anyagot. CLU-val ha normálisan megvan csinálva a delid, nyerhetsz 10-15 fokot is load.
-
F e Z o
veterán
válasz
tothjozsi96
üzenetére
"K"-s procinál kapcsold ki a turbo-t, állítsd be a magokat adott szorzóra. Turbo órajelnél magonként változik az órajel adott terhelés esetén. "K"-s procinál nem sok értelme van. Gyári hűtő 4-4,2GHz-ig biztos elég, alulfeszelve.
-
F e Z o
veterán
válasz
AeSDé Team
üzenetére
Kapcsold le a turbot, a magoknak adj fix szorzót. Valószínűleg a -200mV offset nem lesz sokáig elég, visszább kell majd rajta venni, már 4GHz környékén is. CPU-Z-vel nézd mindig, mennyi feszt kap load a proci.
(#25638) Bale_E : Mennyi fesz kell 4,8GHz-hez annak a procinak?
-
F e Z o
veterán
válasz
AeSDé Team
üzenetére
Auto 43-as szorzón már elég szép feszt kap egy 3770k, elképzelhető, hogy 1,3-1,35V-ot is, laptól függően. Először keresnék egy stabil 4GHz-et, adott feszen, s csak utána mennék fentebb. Offset beállításnál minél jobban csökkented a feszt (negatív irányba növeled), annál kevesebbet kap a proci load. Tesztelésre használj LinX-et, load feszültség nézésre pedig CPU-Z-t. Páran kupaktalanítanak itt, de véleményem szerint előbb teszteld ki a procid, feleslegesen ne veszítsd el a garanciát.
-
-
F e Z o
veterán
válasz
AeSDé Team
üzenetére
Szerintem nem volt rendesen fent a hűtő. Nálam 4,1-en,igaz alulfeszelve gyári hűtővel sem ment fel 70 fok fölé a magok hőmérséklete.
-
F e Z o
veterán
válasz
AeSDé Team
üzenetére
Mekkora órajelen megy a 3770k? Ha alapórajelen, akkor sok a 80 fok. A hűtő rendesen felfekszik, mindegyik pöcök bevan akadva, paszta van a proci és a hűtő között?
-
-
F e Z o
veterán
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
A CPU-z-t nézd terhelés alatt, mert úgyis droppol a lap, azaz beesik egy kicsit a fesz.
-
F e Z o
veterán
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Teljesen mindegy, már a 0.6.4-es is AVX-es volt.
-
F e Z o
veterán
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Mondjuk nem ezt mondanád - nagy hűtő, nagy ház -, ha egy rosszul pasztázott 3570k-t hajtottál volna autofeszen 4,8GHz-en.

-
F e Z o
veterán
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Mennyi feszt kap a procid auto beállításon 4,6GHz-en? Szerintem közel 1,4V-ot, holott jóval kevesebbel is beérné. Értem én, hogy batár léghűtő, meg hogy nem melegszik, de véleményem szerint felesleges agyonfeszelni azt a procit, ha nem muszály.
-
F e Z o
veterán
válasz
Tarill
üzenetére
Sok mindent mondanék, az ivy-re, de hogy egy kazán lenne. Gyári hűtővel, 4,1GHz-en...
-
F e Z o
veterán
-
F e Z o
veterán
-
F e Z o
veterán
válasz
bandika0626
üzenetére
Még ha autofeszen van a proci, akkor sem, ha meg alulfeszelve (bőven 1V alatt), akkor meg főleg nem.
-
F e Z o
veterán
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Én alapot nem cserélném a helyedben. A procidra kb 10k-t dobva megérné az upgrade.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Arc Raiders
- LEGO klub
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Gyúrósok ide!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FEJhallgatók
- Autós kamerák
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- 365 NAPRA RÉSZLETRE BANKMNETES KAMATMENTES , GAMER PC ,LAPTOPOK , GAMER SZÉKEK , GAMER MONITOROK
- MacBook Air M1 13" 16GB RAM 256GB SSD 27% áfás számla, (0228)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 48GB RAM 4TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Kezdj 4GHz-en, manuálisan beállítva a feszültségeket, s lépésenként haladj felfelé.