- <Lacy85>: Időmilliomosok előnyben - Játékfejlesztés #1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
Új hozzászólás Aktív témák
-
papasoft80
tag
Ennek majd utána nézek, nagyon hasznos info!
(#20120) Shokkolo: Na pont ilyen segítségre gondoltam!
Mert gondoltam, hogy kell trükközni az alap órajel emelés miatt, régen is kellett. De ha nem kell hozzányúlni, akkor sétagalopp
Így már el tudok indulni
Köszönöm a segítséget!
-
haly
őstag
Legkisebb lépcső amit adhatsz neki. Ez az én alaplapom esetében 0.005V.
Tehát +0.005V-ot rakj még rá. De valószínűbb (a WHEA logok számából ítélve), hogy kell majd 0.010V, vagy 0.015V pluszba. A windows egyébként 8-asával írja ki a feszültséget. Tehát 1.105V-ot soha nem fogsz látni, csak 1.104 és 1.112-t, és így tovább. Ezt csak mint érdekesség említem meg, szerintem semmi jelentőséggel nem bír. -
haly
őstag
Semmi probléma. Ami azt illeti én is még újoncnak számítok. Prime 95 kevésbé fűt, mint a LinX. Ennél jobbat még nem találtunk (fűtés szempontjából!). Azt hiszem azért van a nagy melegedés, mert a proci csak 1 területét célozza meg. Pontosabban lebegőpontos számításokat végez a proci.
WHEA az meg tulajdonképpen az a hiba, mikor elszámolja magát a proci, és ezért újból nekifut, de másodszorra már megy. Ez gyakran okozza a program leállását például játékok közben. Windows eseménynaplóban tudod megnézni. (bal felső sarok egyéni nézetek, felügyeleti eszközök)
WHEA logger, vagy WHEA error. Ilyen néven kell keresni. Amennyiben jelen vannak ezek a logok, nem tekinthető a tuning stabilnak. Ha eltűntek, akkor jó. Én eddig ezt találtam a legbiztosabb megoldásnak az ellenőrzésre. Használni kell természetesen előtte a procit. Kicsit kínozni tesztekkel, játékokkal, aztán megnézni, hogy van-e WHEA log.
A prime 95 elé egyébként csak azért került a LinX, mivel ebben van egy AVX nevű utasításkészlet, mely az intelnél a Sandy Bridge óta ismert. Ezt a prime95 úgy tudom nem tudja kihasználni, így nem is tudja olyan mértékben felmelegíteni a processzort. Azt azonban ki kell emelni, hogy LinX csak hőmérséklet tesztre való. Aki stabilitást ezzel nézi, az magára vessen. Van akinél a LinX tökéletesen lefut, de játékok alatt hibázik a proci, és van akinél ez fordítva van.Remélem segíthettem.
-
haly
őstag
Amire te használni akarod a gépet. Játékokkal jól lehet tesztelni, videokonvertálás, vagy akár IDLE (volt rá példa, hogy mindent bírt, kivéve mikor nem csinált semmit). Beállítasz egy számodra megfelelő tuningot, ami LinX alatt még jó hőfokokkal szerepel, aztán használod. Ha nem lép ki a programokból, nem fagy ki, nem kékhalálozik, nincs WHEA error, akkor kész. 1 hét után mondhatod, hogy atomstabil a tuningod.
Shokkolo: Aida szerintem nem való semmire. A beépített tesztje édes kevés, stabilitásra meg akkor már inkább játékok.
AVX-es LinX-et használjon, aki meg akarja tudni a max hőmérsékletet. Ha ezen nem bukik el a proci, nincs kékhalál, akkor az még nem stabil. Menni kell vele játszani, videót konvertálni, használni kell.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3291
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-i7 I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest